nemzetisport.hu 2018.12.20 13:47 Frissítve: 2018.12.20 14:12

NB II: Szpisljak egy hétig sem volt csapat nélkül, aláírt

A labdarúgó NB II-ben 14. helyen álló Nyíregyháza Spartacus Zoran Szpisljakot nevezte ki vezetőedzőnek.

 

Az 53 éves szerb szakember – akire a vezetőedzői feladatok mellett sportigazgatóként is számít az egyesület – a másodosztály utolsó őszi fordulója után közös megegyezéssel szerződést bontott a Váccal, amelyhez a nyáron írt alá. Irányításával a bajnokságban 13. helyen telelő Vác nemrég 2–1-re legyőzte a Szparit Nyíregyházán.

Szintén a Spartacusban folytatja pályafutását Szpisljak segítője, Purguly Árpád, aki szakmai igazgatóként dolgozik majd a klubnál.

„Tíz éve dolgozok Magyarországon, és ezalatt tizennégy trófeát szereztem. Célom, hogy a tizenötödiket a Szparival közösen gyűjtsük be. Egyezett az elképzelésünk a klub vezetőjével, gyorsan közös nevezőre jutottunk, szeretnénk egy erős csapatot építeni. Ami a játékosokat illeti, egy adott kerettel indulunk, úgy érzem, hogy van még bennük tartalék, ha kihoztuk a maximumot, akkor kell eldöntenünk, mely posztokon van szükség erősítésre” – mondta székfoglalójában a korábban a DVSC-nél, az Újpestnél, a Békéscsabánál és a Zalaegerszegnél dolgozó Szpisljak.

A Szparival kapcsolatos hír még, hogy Urbán Viktor ügyvezető távozott, helyét Kozák Attila cégvezető veszi át.

Mint ismert, a Nyíregyháza októberben menesztette Bozsik József vezetőedzőt, majd november végén a tréner édesapja, a szakmai igazgatóként dolgozó Bozsik Péter is távozott.

Az ősz második felében Lengyel Roland dirigált a kispadról.

2020.02.13 20:27:59

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

Helle Maximiliant az irodalom klasszikusai fordították a futball felé, a dorogi stadionban fejtette meg kávéházi hősei titkát.

2020.02.09 13:32:27

Labdarúgó NB II F. B.

A végén mentett pontot a Szpari és a Barcika • A Magasföldi-show ellenére nyert a Siófok • Győzött a Budafok.

2020.02.01 19:58:11

Labdarúgó NB II P. Gy.

Bravúros siófoki diadal Gyirmóton • Prosser duplájával győzött az MTK • Döntetlent hozott a Budafok és a Csákvár fővárosi csatája.

2020.01.30 15:45:49

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

NB II-ES FELVEZETÉS. Új edzővel, korábbi válogatott játékossal harcol a kiesés ellen a Haladás • Zsóri Budaörsön is bizonyíthat • Támadókkal erősített a Csaba.