NB II: szerződést kapott a saját nevelésű tehetség a Szegednél

Vágólapra másolva!
2017.02.09. 13:54
Újabb fiatal, a 18 éves Kasuba Dániel kapott szerződést a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatánál. A játékos a beleki edzőtáborban győzte meg Klausz László vezetőedzőt, aki jobban bízik az általa ismert saját nevelésekben, mint a próbajátékosokban – adta hírül a delmagyar.hu.

A Szeged 2011-hez a téli átigazolási időszakban csak egy játékos érkezett, a kapus Szemerédi Norbert Dorogról. Kasuba Dániel a Grosics Akadémiáról került fel a felnőttcsapathoz.Szemerédi Norbert Dorogról. Kasuba Dániel a Grosics Akadémiáról került fel a felnőttcsapathoz.

„Nem szeretem a próbajátékosokat – jegyezte meg Klausz László vezetőedző a megyei portálon. – Nem ad hiteles képet a futballistáról. Nekünk kész labdarúgók kellenek, volt is néhány jelölt, de inkább a saját nevelésűekhez nyúlok, akiknek ismerem az erősségét és a gyengéit is. Hegedűs Martin visszatérésére még várni kell, Pászka Lórándból pedig a hosszú távú munka hiányzik. Kasuba Dániel viszont szerződést kapott, miután a beleki négy meccsen meggyőzött. Ha nem is fix kezdőként, de számolhatok vele is.”

Törökországban, az edzőtáborban egyébként négy mérkőzést játszott az együttes (két román, egy kazah és egy azeri csapat ellen), de egyet sem nyert meg. Klausz László a játékkal és a hozzáállással azonban elégedett volt.

„Kérdezte is tőlem a meccsszervező, miért ezekkel a komoly játékerőt képviselő csapatokkal játszunk? Azt mondtam, azért, mert csak így lehet fejlődni – vélte a szakember. – Én is így szerettem játszani, mert jobban felpörögtem. Az idei tábor már gördülékenyebb és tervezhetőbb volt, így mindenki ugyanazt a terhelést kapta meg. Most egy szinten van 22-23 játékos, és ugyan a jövő héten még lesz egy mérés, de az eredményekben nem várok jelentős eltéréseket. Jól dolgoztunk, de majd a bajnokik mutatják meg, mennyire jól.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZEGED 2011-GA-NÁL
Érkezők: Szemerédi Norbert
(Dorogi FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Kasuba Dániel
Kiszemeltek:
Távozók: Czirok József (szabadon igazolható), Ivancsics Gellért (Kaposvár, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik