NB II: Lucsánszky lesz a Szpari edzője, megújul a stadion

Vágólapra másolva!
2017.06.16. 13:13
A labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus öt év alatt új klubmodellt építene fel – hangzott el a klub sajtótájékoztatóján. Megújul a Városi Stadion, Lucsánszky Tamás vezetőedzőként visszatér a klubhoz, és szó esett a nyári ellenfelekről is.

„Öt évre kaptunk felkérést, hogy felépítsünk egy új klubmodellt” – ezekkel a szavakkal kezdte a Victoria Garden Hotel and Restaurant-ban tartott sajtótájékoztatóját Elbert Gábor, aki a Nyíregyháza Spartacus sportszakmai ügyvezetőjeként dolgozik a jövőben. Az elvárás nagy, hiszen Nyíregyházán szeretik a futballt, ezért olyan csapatot szeretnének létrehozni a következő öt évben, amely stabilan az élvonalban szerepel – olvasható a nyíregyházi klub Facebook-oldalán.Facebook-oldalán.

„A klubnak a profi futball csak az egyik lába. A másik az utánpótlás, és nagyon örülünk, hogy július 1-től a Bozsik Akadémia is hivatalosan a Spartacushoz tartozik. A célunk az, hogy minél több helyi gyerek kerüljön majd az első csapathoz, ennek érdekében a legkisebb korosztályokban a korábbi egy helyett három együttest is elindítunk. A következő szezonban az U19-es gárdában szereplő fiatalok közül több is rendszeresen a felnőttkerettel készülhet majd. További öt évig használhatjuk a Bozsik nevet, de a mezekre felkerül a Nyíregyháza felirat is” – idézi Elbert Gábor szavait az oldal.

Megújul a Városi Stadion is, a tervek szerint egy igazi futballaréna épülhet az Atlétikai Centrum elkészülte után. A sportszakmai ügyvezető személyi döntéseket is bejelentett.

„A gazdasági ügyvezető a jövőben Sipos Zoltán lesz, és szakmai igazgatóként dolgozik majd a Spartacusnál Bene Ferenc. Az ő feladata lesz, hogy szakmailag segítse az első csapatot. Vezetőedzőként visszatér Nyíregyházára Lucsánszky Tamás. Mindenben megállapodtunk velük, de még a szerződés aláírása előtt állunk. A tréner korábban dolgozott már a klubnál, az NB I-be juttatta a Szparit, legutóbb pedig Soroksáron volt sikeres. Az első csapat Szűcs Mihály sportigazgatóhoz tartozik, ő játékosként szerepelt a Bajnokok Ligájában, reméljük, sportvezetőként is hasonlóan eredményes lesz. A klub női futballcsapatokat is indít, az U16-os és az U19-es korosztály mellett felnőtt NB II-es együttesünk is lesz” – mondta a sportszakmai ügyvezető.

A vezető hozzátette, szeretnék, ha az egykori Szpari-játékosok nagyobb megbecsülést kapnának, ennek érdekében már tettek lépéseket. Szűcs Mihály sportigazgató a felkészülésről beszélt.

„A csapat jelenleg nagy változáson megy át, vannak távozók és érkezők. Folyamatosan tárgyalunk labdarúgókkal, és többekkel már ma szerződést köthetünk. Július 3-tól 14-ig Szlovéniában készül a Szpari, 1100 méter magasan. Mivel sok új játékos lesz, ez nagyon fontos a felkészülés szempontjából. Négy edzőmérkőzést vívunk majd, július 5-én az orosz Anzsi Mahacskalával, 8-án a grúz Dinamo Tbiliszivel, 12-én a szerb Európa-liga-résztvevő Csukaricski lesz az ellenfél, 14-én pedig az angol Luton Town elleni meccsel zárjuk az edzőtábort” – tette hozzá Szűcs Mihály.

A bajnokság július legvégén kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik