NB II: Lipcsei és Mátyus is padot kaphat – Lucsánszky vált

Vágólapra másolva!
2017.06.06. 11:02
A labdarúgó NB II vasárnapi zárását követően máris megindult az edzőkeringő, több klubnál is megkezdődtek a tárgyalások arról, hogy ki irányíthatja a csapatot a következő szezonban.


Arról már a szezon közben beszámoltunk, hogy a Soroksárról Nyíregyházára szerződő sportigazgató, Szűcs Mihály Lucsánszky Tamás vezetőedzőt is a Szparihoz csábíthatja. A Nemzeti Sport Online úgy értesült, hogy bár azóta az MTK-nál is szóba került Lucsánszky neve, a szakember végül elfogadja a Nyíregyháza ajánlatát, akár már ma le is zárulhat az ügy.

Ha Lucsánszky megy, akkor ki érkezik a helyére Soroksárra? A szezont a 4. helyen záró, a Ferencvárossal szorosan együttműködő csapathoz szinte biztosan ferencvárosi kötődésű szakember érkezik. Korábban már megírtuk, hogy az egyik lehetséges forgatókönyv szerint a Soroksár sportigazgatója, az ősszel még az FTC utánpótlásában dolgozó Dragóner Attila korábbi FTC-s csapattársát, a legutóbb éppen a Nyíregyházát vezénylő Mátyus Jánost szeretné megnyerni vezetőedzőnek. Úgy tudjuk, továbbra is Mátyusnak van a legjobb esélye arra, hogy átvegye a minden bizonnyal távozó Lucsánszky helyét.

És akkor mi lesz Lipcsei Péterrel? Hiszen az FTC eddig általa irányított NB III-as csapata megszűnt, és Kubatov Gábor klubelnök korábban kijelentette, amíg ő vezeti az egyesületet, addig Lipcseinek biztosan tudnak állást adni, ha nem az FTC-nél, akkor lehet, hogy éppen Soroksáron. Ferencvárosi források szerint azonban Lipcsei végül az NB II-ben maradást – a pályaedzőből Vincze István helyére vezetőedzővé előlépő Toldi Gábor irányításával – az utolsó fordulóban kiharcoló Csákvárhoz kerülhet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik