NB II: „Ennyire azért nem súlyos a helyzet a ZTE-nél”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.01. 08:37
Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerda késő este az öltözőben gyűltek össze az NB II-ben szereplő ZTE játékosai, akik közül többen ott is éjszakáztak. Ennek oka a fizetések késése, ami miatt több futballistának már arra sem futja, hogy kifizesse az albérletét. Nagy Ferenc, a zalaegerszegiek elnöke saját elmondása szerint megérti a labdarúgók akcióját, de nem gondolja, hogy ennyire súlyos lenne a helyzet.

„Annyi kiderült, hogy az egyik játékos születésnapját ünnepelték együtt az öltözőben és közben a csapat közösen úgy döntött, hogy tart egy figyelemfelkeltő akciót, majd tudomásom szerint nyolcan vagy tízen úgy határoztak, hogy ők az öltözőben alszanak a fizetések csúszása miatt. Az, ha valaki nem kapja meg a juttatását időben, igenis gondot okoz és emberileg meg tudom érteni az akciót. A játékosokkal csütörtök délelőtt beszéltem, és elmondtam nekik, mindenki azon dolgozik a klubnál, hogy a helyzet a normális kerékvágásba kerüljön” – nyilatkozta Nagy Ferenc, a ZTE elnöke a zaol.hu-nak.Nagy Ferenc, a ZTE elnöke a zaol.hu-nak.

Bár Lendvai Miklós megbízott vezetőedző korábban nem közölte, hogy a klub mennyivel tartozik a játékosoknak, a zalaegerszegiek első embere szerint csak egy-másfél havi elmaradásról van szó.

„Tudomásom szerint egy-másfél havi pénzzel vagyunk adósok, hiszen a tartozás egy része már törlesztésre került. Úgy vélem, más kluboknál is előfordul hasonló eset, de nekünk sem örömteli, hogy nem tudtuk időben kifizetni azt a juttatást, ami egyébként jár a játékosoknak. Én azt gondolom, hogy a helyzet annyira azért nem súlyos, hogy egy ilyen demonstrációt vonjon maga után, ám kétségtelen, hogy emberileg érthető. Azt szeretném hangsúlyozni, hogy az elmúlt tíz évben ha akadtak is csúszások a ZTE FC-nél, a klubtól senki sem távozott anélkül, hogy ha esetenként késéssel is, de az összes járandóságát meg ne kapta volna. Most is fizetni fogunk, arról pedig szó sincs, hogy sztrájk lenne a csapatnál. A csapat együtt van, sőt ez az akció is ezt mutatja, és mindenki készül a Szolnok elleni szombati mérkőzésre. A szakvezetővel is erről beszéltem és fel sem merült más lehetőség” – tette hozzá Nagy Ferenc.

A legutóbbi öt meccséből négyet megnyerő ZTE jelenleg a 6. helyen áll az NB II-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik