Hárommal küldte haza az MTK a Haladást, tovább menetel a Csákvár

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2019.11.03. 13:24
null
Három góllal küldte haza az MTK a Haladást (Fotó: Dömötör Csaba)
Vasárnap rendezték meg a labdarúgó NB II 15. fordulóját. A listavezető Csákvár Ajkán nyert 2–0-ra, míg az MTK hazai pályán 3–0-ra legyőzte a szebb napokat látott Haladást. A Budafok Győrben diadalmaskodott 3–1-re, a Tiszakécske a hajrában mentett pontot a Szolnok ellen, a Nyíregyháza pedig otthon kikapott a Gyirmóttól. A Vasas hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Siófokkal úgy, hogy Gál Mátyás kiállítása miatt a 60. perctől emberhátrányban futballozott. A kora délutáni meccseken a Kazincbarcika a ráadásban szerzett góllal győzte le a Szegedet, a Dorog hármat vágott Soroksáron, és hat nyeretlen meccs után győzött ismét a Békéscsaba.

 

A labdarúgó NB II 15. fordulójában folytatta győzelmi sorozatát a listavezető Csákvár, amely egymás után ötödik bajnokiját nyerte meg. Az Ajka otthonában Baracskai Roland szerezte meg a csákváriak számára a vezetést; a támadó távoli lövése a kapufa segítségével talált utat a hálóba, majd a szünet után nagy védelmi hibát követően Tányéros Ádám is gólt szerzett, ezzel pedig sima sikert aratott Visinka Ede együttese.

Sokáig nem tudta feltörni a Haladás védelmét az MTK, de Kanta József és Szatmári István 65. percbeli beállása döntőnek bizonyult. A két játékos új lendületet adott a kék-fehérek támadójátékának, mindketten gólt szereztek, majd a hajrában Lencse László is betalált. Az MTK sorozatban hetedszer nyert, és azonos pontszámmal áll a Csákvárral, de kevesebb győzelme miatt a második helyre szorul. A Haladás már csak a tizennyolcadik.

Balajti Ádám góljával a Vasas gyorsan előnyhöz jutott a Siófok ellen, de Szakály Dénes büntetőjével a Balaton-partiak még az első játékrészben egyenlítettek. A 61. percben a játékvezető – talán kissé szigorúan – kiállította az ellenfelét megrúgó Gál Mátyást, Magasföldi József pedig fejjel gyorsan előnyhöz is juttatta a vendégeket. Az angyalföldieknek a hajrában az egyenlítés azért összejött, Balajti másodszor is betalált Szedlár Zoltán beadása után.

Nem megy mostanában a Soroksárnak, Lipcsei Péter csapata sorozatban harmadszor kapott ki otthon, és egymás után másodszor kapott három gólt. A Dorog Valencsik Dávid hibája után Délczeg Gergely pontos lövésével szerzett vezetést, ezt kisvártatva Valencsik fejjel kiegyenlítette. A szünet után is Valencsik vállalt főszerepet, a soroksári védő ismét rosszul fejelt le egy labdát, Földi Botond pedig élt a lehetőséggel. A hajrában Albert Ádám tizenegyesből biztossá tette a dorogi sikert.

Egymás után másodszor kapott három gólt az ETO FC Győr, amely most otthon a Budafoktól kapott ki. A győriek több nagy lehetőséget elhibáztak a meccs elején, ezt Ihrig-Farkas Sebestyén meg is büntette, akinek a 9. percben a testéről bepattant a labda egy beadás után. A második félidőben Kovács Dávid növelte a XXII. kerületiek előnyét, a 65. perctől emberhátrányban játszó győriek pedig Lovrencsics Balázs találatával csak szépíteni tudtak. A ráadásban Szabó Máté gólja mindent eldöntött.

A szerdán súlyos kupakudarcot átélő (a szabolcsiak a harmadik ligás III. Kerületi TVE-től kaptak ki 5–0-ra) Nyíregyháza hiába dolgozott ki sok helyzetet a Gyirmót FC Győr ellen, nem tudott betalálni, Csertői Aurél együttese pedig a hajrában Herjeczki Kristóf révén kiharcolta a győzelmet.

A Békéscsaba hat nyeretlen mérkőzés után nyert, a csabaiak az előző körben Soroksáron gálázó Budaörsöt verték meg minimális különbséggel. A lila-fehérek győztes találatát a csereként beálló Gréczi Márton szerezte, aki első labdaérintéséből volt eredményes. A mérkőzés hajrája rázós volt a csabaiak számára, hiszen a 93. percben Szalai Dánielnek a gólvonalról kellett mentenie.

A Kazincbarcika a ráadásban szerzett Krausz Raul-góllal győzte le 3–2-re a Szeged-Csanád GA-t. A szegediek kétszer is egyenlítettek az első félidőben, a fordulás után azonban nem tudták a vezetést megszerezni, hiába voltak lehetőségeik, a Barcika pedig a végén büntetett.

A Tiszakécske a hajrában Kardos Norbert tizenegyesgóljával mentett pontot a Szolnok ellen gyenge színvonalú mérkőzésen.

NB II
15. FORDULÓ

MTK–HALADÁS 3–0 (0–0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 1852
néző. Vezette: Németh Ádám (Aradi József, Sinkovicz Dániel)
MTK: Somodi – Fülöp N. (Baki, 84.), Pintér Á., Varju, Nagy Zs. – Cseke, Mezei (Kanta J., 65.) – Vass P. (Szatmári I., 65.), Palincsár, Katona M. – Lencse. Vezetőedző: Michael Boris
HALADÁS: Gyurján M. – Habovda, Jagodics M., Jancsó, Németh Milán – Holdampf (Bosnjak, 79.), Kiss B – Tóth-Gábor (Nyári, 55.), Gaál B., Medgyes Z. – Novák (Eszlátyi, 83.). Megbízott edző: Desits Szilárd
Gólszerző: Kanta J. (11-esből, 1–0) a 74., Szatmári I. (2–0) a 78., Lencse (3–0) a 85. percben
Kiállítva: Jancsó (fellökte Lencsét) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Michael Boris
: – A Haladás jól védekezett, nem találtuk az ellenszert a hátsó alakzata feltöréséhez. A cserejátékosaim briliánsak voltak, ők kellettek a sikerhez.
Desits Szilárd: – A tizenegyesig nagyszerű mérkőzést játszottunk, ám az abból kapott gól megtörte a csapatom, s nem tudtunk felállni. A hozzáállással maximálisan elégedettek lehetünk.

FC AJKA–AQVITAL FC CSÁKVÁR 0–2 (0–1)
Ajka,
Városi Sportcentrum, 800 néző. Vezette: Móri Tamás (Bertalan Dávid, Horváth Zoltán)
AJKA: Horváth D. – Horváth P., Heffler T., Görgényi, Nagy B. – Kenderes – Soltész D. (Molnár D., 63.), Czizmadia Z. (Nagy I., a szünetben), Lengyel B., Illés D. (Major N.,78.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly
CSÁKVÁR: Markek – Csató M., Albert I., Tányéros Á., Deutsch L. – Major G. (Sipos Z., 83.), Mim (Kocsis B., 67.), Nándori, Mészáros D. – Baracskai, Sejben (Farkas A., 74.). Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Baracskai (0–1) a 19., Tányéros Á. (0–2) a 63. percben
MESTERMÉRLEG
Kis Károly
: – Ma kevés helyzetet alakítottunk ki, és rengeteg párharcot veszítettünk el, valamint rengeteg a kapott gólunk, így aztán a védekezésünkön van mit javítanunk. Nagy gondot okoz, hogy minden mérkőzésen új összetételben kell játszanunk.
Visinka Ede: – Tudtuk, hogy nagyon jó képességű játékosokból álló csapat az Ajka, ezért különösen örülünk a győzelemnek. Mindenképp meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést, de nem akartunk a falnak rohanni. Megszereztük a vezetést, és megúsztunk egy nagy helyzetet. Veszélyeztetett az Ajka, de szerencsére nem sikerült gólt szereznie. Jó szériában vagyunk, ami visz előre minket, és meglovagoljuk, ameddig csak lehet.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–GYIRMÓT FC GYŐR 0–1 (0–0)
Nyíregyháza, 650
néző. Vezette: Berényi Tamás (Máyer Gábor, Kovács Gábor)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Svedyuk, Fodor F., Pejovics, Csilus Á. – Szinanovics (Gyurján B., 52.), Végső, Kártik (Ötvös, 81.), Kovács N. – Hornyák, Tóth B. (Busai, 73.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
GYIRMÓT: Rusák – Villám (Széles, 81.), Hudák D., Lipták, Zeke – Vass Á. – Májer, Vogyicska (Nagy P., 78.), Lázár P., Herjeczki – Szarka (Szabó L., 73.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Herjeczki (0–1) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak
: – Szégyenkezésre semmi okunk a vereség ellenére sem. Magabiztos, jól szervezett Gyirmóttól kaptunk ki. Jól játszottunk, megvoltak a helyzeteink, de az ellenfelünknek is, és mint látható, ők kicsivel jobban használták ki ezeket. Ha hétről hétre ilyen teljesítményt nyújtunk, meglesznek a győzelmek is.
Csertői Aurél: – Az egész mérkőzésen lüktető volt a játék. Az első félidő derekán sikerült átvennünk az irányítást, s bár a Nyíregyházának is megvoltak a helyzetei, egy góllal mindenképpen jobbak voltunk.

VASAS–BFC SIÓFOK 2–2 (1–1)
Illovszky Rudolf Stadion, 1400
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Bornemissza Norbert, Vörös Dániel)
VASAS: Bősz – Terbe, Gál M., Tóth B., Lakatos Cs. (Kleisz, 58.) – Kovács M., Szatmári L. (Hinora, 66.), Hajdú Á. – Birtalan B. (Torghelle, 67.), Balajti, Szedlár. Vezetőedző: Szanyó Károly
SIÓFOK: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Bora, Jánvári – Horváth A., Tajthy (György, 91.) – Szakály D., Magasföldi (Kiss B., 70.), Bencze M. (Balogh B., a szünetben) – Horváth P. Vezetőedző: Gál István
Gólszerző: Balajti (1–0) a 8., Szakály D. (11-esből, 1–1) a 27., Magasföldi (1–2) a 66., Balajti (2–2) a 79. percben
Kiállítva: Gál M. (belerúgott Tajthyba) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly
: – Számunkra hazai pályán az egy pont felér egy vereséggel. Tíz emberrel jobban futballoztunk, többet futottunk, mint tizenegy emberrel, ennek kell megfejteni az okát. De gratulálok a csapatomnak, hogy emberhátrányban pontot mentett.
Gál István: – Összességében nagyon jó erőkből álló, támadófutballt játszó ellenfél ellen játszottunk. Nem érdemeltünk többet, mint a döntetlen, annak ellenére, hogy fél órát emberfölényben futballoztunk.

WKW ETO FC GYŐR–BUDAFOKI MTE 1–3 (0–1)
Győr,
ETO-park, 1120 néző. Vezette: Nagy Norbert (Tőkés Róbert, Király Zsolt)
ETO: Horváth T. – Kovács K., Bagi, Vári, Kalmár O. – Harizopulosz (Lovrencsics B., 55.), Hidi M. – Gránicz, Andrics (Simon M., 62.), Szánthó – Horváth Z. (Szabados, 69.). Vezetőedző: Boér Gábor
BUDAFOK: Póser – Opavszky, Króner, Romic, Gohér – Micsinai, Oláh B. (Margitics, 66.) – Ihrig-Farkas, Kulcsár K. (Horváth R., 53.), Szabó M. – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Ihrig-Farkas (0–1) a 9., Kovács D. (0–2) a 65., Lovrencsics B. (1–2) a 75., Szabó M. (1–3) a 92. percben
Kiállítva: Vári (a második sárga lap után) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor
: – Az első néhány percben mást mutatott a kép, de sajnos kihagyjuk a kihagyhatatlant is. Nem az akarattal volt a gond, hanem a minőséggel, valamint ma hiányzott a vezéregyéniség a csapatból, ezt nem mindig lehet pótolni lelkesedéssel. Kevés időnk van felállni, de valamit biztos én is hibáztam, ezért vállalom a felelősséget, azonban a kudarcban is együtt kell lennünk, nem csak a sikerekben.
Csizmadia Csaba: – Készültünk az ETO-ra, és szerencsére sikerre váltottuk a törekvésünket. A hétközi kupameccs meglátszott csapatomon, hiszen többen is begörcsöltek, de szerencsére az adódó lehetőségeket így is ki tudtuk használni. Minden elismerést megérdemelnek játékosaim.

TISZAKÉCSKEI LC–SZOLNOKI MÁV 1–1 (0–1)
Tiszakécske,
Városi Sportcentrum, 550 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Baghy Csaba, Kovács II. Gábor)
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Fabio, Kardos N., Preklet, Sváb – Kocsis G., Tölgyesi, Szuhodovszki (Szabó D., 61.), Durso (Oláh M., a szünetben) – Zádori, Puskás Z. (Kirchner, 61.). Vezetőedző: Simon Antal
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Papp Sz., Szabó R., Horgosi, Bárdos – Földi M., Kovács O., Tisza K. (Berdó, 77.), Szabó P. – Rokszin (Laczkó M., 68.), Vólent (Simon A., 83.). Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Vólent (0–1) a 3. Kardos N. (11-esből, 1–1) a 88. percben
Kiállítva: Horgosi (második sárga lap után) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Simon Antal
: – Nagyra értékelem, hogy a gyorsan kapott gól után talpra tudtunk állni. Ez mutatja a csapat tartását, hogy kilencven percen keresztül végig próbáltunk menni az egyenlítésért. Az egy pontot megérdemeltük.
Csábi József: – Bosszús vagyok, mert itt hagytunk két pontot. Nem játszottunk jól, ennél több van a csapatunkban. Kicsit bele kényelmesedtünk a meccsbe, ennek tudható be, hogy nem nyertünk.

KAZINCBARCIKAI SC–SZEGED-CSANÁD G. A. 3–2 (2–2)
Putnok,
Várady Béla Sportközpont, 100 néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter)
KAZINCBARCIKA: Fila – Heil, Fótyik, Farkas A., Mikló – Iszák, Krausz, Géringer T., Kercsó (Fekete Á., 62.) – Lukács R. (Kanalos, 75.), Berki I. (Ádám F., a szünetben). Vezetőedző: Gálhidi György
SZEGED: Takács J. – Kárász, Moga, Deák I., Mohl – Jovanovic (Tóth M., 77.), Oláh G., Germán T., Varga Sz. – Bitó (Orosz M., 83.), Gajdos (Dragóner F., 66.). Vezetőedző: Joao Janeiro
Gólszerző: Iszák (1–0) a 11., Germán T. (11-esből, 1–1) a 19., Lukács R. (2–1) a 25., Jovanovic (2–2) a 45., Krausz (3–2) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György
: – A szerdai kupamérkőzés rengeteget kivett a csapatomból, de szerencsére a második félidő elején átestünk a holtponton, és jó teljesítményt nyújtottunk. Játékosaim dicséretet érdemelnek, ugyanis nehezen mozdultak a lábak, ezért elsősorban önmagukat kellett legyőznünk. Korábban is voltak idegenben bravúrjaink, de a három pontok rettenetesen hiányoztak, így roppant fontos és értékes győzelmet arattunk.
Joao Janeiro: – A mérkőzést nem a két csapat játéka döntötte el, és nem szeretnék olyan nyilatkozatot tenni, amelynek következtében megbüntetik a csapatomat. Így a mérkőzésről inkább nem mondok semmit.

SOROKSÁR SC–DOROGI FC 1–3 (1–1)
Haraszti út, 400
néző. Vezette: Szigetvári Márk (ifj. Varga Gábor, Berényi Ákos)
SOROKSÁR: Varga Á. – Gárdos, Takács Zs., Gyömbér, Valencsik – Csonka A. (Huszák, a szünetben), Misics – Lőrinczy (Csernik, 65.) – Orosz M. (Pál A., 77.), Korozmán K., Farkas II B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
DOROG: Mursits – Beke, Dlusztus, Berkó, Forró – Lénárt, Csillag D. (Albert Á., 32.) – Barna G., Girsity (Földi B., 66.), Papp M. – Délczeg (Mészáros Á., 82.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Délczeg (0–1) a 17., Valencsik (1–1) a 31., Földi B. (1–2) a 74., Albert Á. (11-esből, 1–3) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter
: – Még nem láttam ilyen negatív szériát, amelyben mi vagyunk, sajnos folyamatosan elkövetünk hibákat, amiből gólokat kapunk. Nagyon mély kútban vagyunk, szerdán, majd vasárnap is lesz mérkőzés, megpróbáljuk úgy összerakni a csapatot, hogy jó legyen.
Németh Szabolcs: – Két ellentétes félidő láthattunk, az elsőben a Soroksárnak voltak helyzetei, a másodikban viszont a mi akaratunk érvényesült. A második játékrész és a helyzetek alapján megérdemelten szereztük meg a három pontot.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAÖRSI SC 1–0 (0–0)
Békéscsaba, 650
néző. Vezette: Rúsz Márton (Punyi Gyula, Márkus Péter)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szalai D., Farkas M., Nagy S., Mészáros M. – Bidzilya (Gréczi M., 63.), Babinyecz, Máris (Váradi, 77.) – Hursán (Tóth D., a szünetben) – Kovács Á., Pantovics. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
BUDAÖRS: Szabó B. – Menyhárt, Fényes, Kékesi, Bakos Sz. (Molnár T., a szünetben) – Molnár Cs. – Stieber A., Horváth E. (Kulcsár T., 66.) Marques-Airosa – Szabó L., Gyurácz (Mocsi, 56.). Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Gréczi M. (1–0) a 63. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs
: – Az eredmény miatt nem bánkódom, de nem játszottunk jól. Az életben nem volt ennyi sérültünk, és most jött egy betegséghullám is: a félidőben hatan hánytak, így különösen bravúr a mai teljesítményünk. A győzelmet annak is köszönhetjük, hogy a szerencse is mellénk pártolt ezen a napon.
Bognár György: – Küzdelmes mérkőzést játszott a két csapat, de nagyon gyenge színvonalon. Sokat tettünk a győzelemért, de csak a mezőnyben nyújtott elfogadhatót az együttes. Mi támadtunk, a Békéscsaba kontrázott, neki jött be jobban az egyetlen góllal. Ezzel a vereséggel megmaradtak a gondjaink.

Szabadnapos: Vác FC

AZ ÁLLÁS
1. FC Csákvár 13 10 3 24–18 +6 30
2. MTK Budapest 13 9 3 1 35–17 +18 30
3. Gyirmót FC Győr 14 9 2 3 22–10 +12 29
4. Budafoki MTE 14 9 1 4 29–16 +13 28
5. BFC Siófok 13 6 5 2 20–13 +7 23
6. ETO FC Győr 14 6 4 4 19–15 +4 22
7. Dorogi FC 13 6 1 6 17–17 0 19
8. Szeged-Csanád Grosics 13 5 4 4 20–15 +5 19
9. Vasas FC 13 5 3 5 24–21 +3 18
10. Kazincbarcika 14 4 6 4 18–17 +1 18
11. FC Ajka 13 4 3 6 24–25 –1 15
12. Békéscsaba Előre 13 4 3 6 13–18 –5 15
13. Szolnoki MÁV FC 13 4 3 6 13–19 –6 15
14. Tiszakécske VSE 13 4 2 7 13–23 –10 14
15. Soroksár SC 13 4 2 7 14–25 –11 14
16. Nyíregyháza Spartacus FC 13 4 1 8 19–22 –3 13
17. Budaörs 13 3 3 7 13–20 –7 12
18. Szombathelyi Haladás 14 2 6 6 16–23 –7 12
19. Vác FC 13 1 2 10 8–27 –19 5
20. Balmazújváros
A Balmazújvárost kizárták.
0 0–0 0

0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik