K. T. I. 2020.07.01 07:31 Frissítve: 2020.07.02 00:59

NB II: az Újpest távozó csapatkapitánya Angyalföldön folytatja – hivatalos

Amint előre jeleztük, Litauszki Róbert a Vasasnál futballozik a 2020–2021-es idénytől. Az Újpest korábbi csapatkapitánya 16 évet húzott le lila-fehérben egy rövid, krakkói légióskodás mellett.

Litauszki Róbert hosszú távra kapott szerződést Angyalföldön (Fotó: vasasfc.hu)

A 30 esztendős Litauszki eddigi pályafutása alatt 162 alkalommal lépett pályára első osztályú bajnoki mérkőzésen, 16 alkalommal szerepelt a magyar korosztályos válogatottakban, a felnőttválogatottban pedig két alkalommal a kerettagságig jutott. Kétszeres Magyar Kupa- és egyszeres Szuperkupa-győztes.

„Litauszki Róbert rutinjával, magabiztosságával, harcosságával, küzdeni tudásával, győzni akarásával, szenvedélyes játékával, karakteres személyiségével a jövőben meghatározó alapembere, vezére lehet a Vasas védelmének. A futball iránti feltétlen alázata fiatal játékosaink számára is követendő példaként szolgálhat” – jellemezte az új szerzeményt Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója.  

„A Vasas vezetőségének és stábjának a bizalma nagyon sokat jelent számomra, én pedig olyan ember vagyok, aki ezt a bizalmat kamatostól szeretné meghálálni – idézi Litauszkit a vasasfc.hu. Őszintén megtisztelő érzés, hogy része leszek a Vasas csapatának, annak a Vasas-projektnek, ami nagyon sokak számára hosszú évekre vonzóvá vált az elmúlt hónapok során.

Bízom benne, hogy velem kiegészülve nagy célokat tudunk elérni. A téli erősítéssel elindult ez a folyamat, az elmúlt fél évben mutatott teljesítmény önmagáért beszél, így a célunk nem lehet más, mint megnyerni a bajnokságot, majd évről évre fejlődni. Feczesin Robi – az NBI téli góllövő listájának vezetője – is azért választotta a Vasast, mert a klub vezetői ideális jövőképet tudtak felvázolni neki, az azóta eltelt időszak pedig engem is meggyőzött, örömmel vágok bele ebbe az új kalandba. Tizenhat év újpesti kötödés nem kevés, de mindent meg fogok tenni azért, hogy a Vasas-szurkolók befogadjanak és a megbecsülésüket, a tiszteletüket a pályán nyújtott teljesítményemmel kivívjam” – fogalmazott a védő, aki hozzátette, mindig büszke marad az Újpesten eltöltött időszakára. 

Litauszki szerződésének hosszát nem hozta nyilvánosságra a Vasas, de három-négy éves megállapodásról lehetett hallani korábban. 

Az Újpest hétfőn öt távozót jelentett be: Litauszki mellett Novothny Soma, Zsótér Donát, Balázs Benjámin és Jonathan Heris is szerződése lejártával búcsúzott el a Megyeri úttól. 


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Nikola Mitrovics? (szerb, ZTE)
Távozók: Balázs Benjámin (MTK – szabadon igazolhatóként), Jonathan Heris (belga, Nea Szalamina – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Litauszki Róbert (Vasas), Novothny Soma (szabadon igazolható), Zsótér Donát (Bp. Honvéd?)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Corso Moussa Traoré (guineai, Vasalund – Svédország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: – 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Litauszkj Róbert (Újpest), Erős Noel (III. Kerületi TVE – kölcsönből vissza), Nagy Zoárd (Taksony – kölcsönből vissza)
Távozók: Tóth László (Kazincbarcika – kölcsönből vissza)

2020.07.07 20:36:31

Labdarúgó NB II SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Megújulás helyett újrakezdésről kell beszélnünk.

2020.06.20 01:46:58

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

NB II-ES PIACFIGYELŐ. 42 évesen visszavonult Sitku Illés, Remili távozott Siófokról

2020.05.19 20:49:16

Labdarúgó NB II BORBOLA BENCE

A kétszeres gólkirály megannyi emlékezetes pillanatot tudott felidézni.

2020.05.06 22:56:51

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hát igen, a felső határ a csillagos ég.

2020.05.05 21:52:38

Labdarúgó NB II BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. A klub töretlenül fejlődött mind szakmailag, mind infrastrukturálisan.