nemzetisport.hu 2019.08.15 18:51 Frissítve: 2019.08.15 22:26

NB II: az MTK az MLSZ-hez fordult a dorogi meccs után

A labdarúgó NB II-ben szereplő MTK a hivatalos honlapján tudatta, hogy az MLSZ-hez fordult a Dorog ellen 4–0-ra megnyert idegenbeli bajnokin történtek miatt. A kék-fehérek közleményét változtatás nélkül közöljük.

Az MTK az MLSZ-hez fordult a dorogi meccs után (Fotó: facebook.com/MTKBudapest)

 

„Mint az szurkolóink előtt ismeretes, a múlt vasárnapi Dorogi FC–MTK Budapest találkozón a hazai lelátó egy része a mérkőzés alatt többször antiszemita rigmusokkal provokálta csapatunk drukkereit.

Az MTK Budapest vezetősége kötelességének érzi, hogy kiálljon szurkolói mellett, így klubunk nevében Zakor Sándor tulajdonos levélben jelezte észrevételeit az MLSZ felé, kiemelve klubunk álláspontját, amely egyértelmű és határozott: teljes mértékben elhatárolódunk a rasszizmus és antiszemitizmus minden formájától, és elvárjuk, hogy a hazai labdarúgás összes szereplője és illetékes szerve mindent tegyen meg annak érdekében, hogy a jövőben ilyen vagy hasonló eset ne történhessen meg.”

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ
DOROGI FC–MTK BUDAPEST 0–4 (0–1)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 1000 néző. Vezette: Oláh Gábor (Rózsa Dávid, Sinkovicz Dániel)
DOROG: Mursits (Borsos, 23.) – Nyíri, Dlusztus, Lénárth, Papp M. – Földi B. (Nagyházi, a szünetben), Albert Á., Kitl (Berkó, 68.), Csillag – Délczeg, Paudits. Vezetőedző: Németh Szabolcs
MTK: Bese B. – Katona M., Pintér Á. (Szerencsi, 64.), Varju, Nagy Zs. – Kata, Mezei – Vass P. (Babinszky, 73.), Bognár, Zuigeber – Lencse (Simon A., 61.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Bognár (12.), Zuigeber (48., 64.), Lencse (58.)
Kiállítva: Dlusztus a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Fáradtak voltunk, nem sikerült a héten megfelelően regenerálódnunk. A jövőben jobban oda kell figyelnünk arra, hogy frissek legyünk, de a feljutásra esélyes három csapattal találkoztunk a héten, a hat szerzett ponttal és a teljesítményünkkel elégedettek lehetünk. Aggodalomra semmi ok!
Michael Boris: – Minden meccsen azzal a céllal lépünk pályára, hogy mi szerezzük meg az első gólt. Ma ez sikerült, így egy nyílt mérkőzés alakulhatott ki, és végre élni tudtunk a lehetőségeinkkel.

2019.08.11 17:29:20

Labdarúgó NB II F. B.

A Haladás a ráadásban mentett pontot • Vereséggel búcsúzott (?) a Balmaz • Hibátlan a Csákvár és az ETO.

2019.08.07 17:27:26

Labdarúgó NB II F. B.

Nem bírt a Haladás a Siófokkal • Elmaradt az újabb Balmaz-csoda • Sitku a ráadásban döntött • Hármat vágott a Budafok.

2019.08.04 15:38:20

Labdarúgó NB II F. B.

Játszott a Balmaz, döntetlent ért el a Siófok ellen • Hármat vágott a Budafok • Otthon kapott ki a Csaba.

2019.08.02 15:06:55

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

A hajdúságiak mellett a Haladásnál és a Vácnál is kaotikus volt a nyár • Két újonc is erős lehet • Többre vágynak Dorogon és a Szparinál.