Öt kör után is hibátlan a Csákvár, Vasas-diadal Tiszakécskén

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2019.08.25. 17:23
Tovább folytatta győzelmi sorozatát a Csákvár a labdarúgó NB II 5. fordulójában. A Fejér megyei gárda ezúttal a tavasszal még élvonalbeli Haladást győzte le, és immár négypontos előnnyel vezeti a táblázatot. A még veretlen Siófok a Szeged ideiglenes otthonában, Gyulán tudott nyerni, és feljött a második helyre. Javított eddigi teljesítményén a Vasas, amely mind a három pontot hazavitte Tiszakécskéről, míg az MTK gólgazdag meccsen a hajrában mentette döntetlenre békéscsabai fellépését. Első győzelmét aratta a licencéért a zöldasztalnál küzdő Balmazújváros, valamint a Gyirmót. Előbbi Tatabányán verte meg a Budaörsöt, utóbbi az újonc Szolnok otthonában aratott fölényes diadalt. A nagy eső miatt felázott pályán nem tudták lejátszani az Ajka–Nyíregyháza mérkőzést.
A lendületben lévő Csákvárt a Haladás sem tudta megállítani (Fotó: Micheller Szilvia)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A lendületben lévő Csákvárt a Haladás sem tudta megállítani (Fotó: Micheller Szilvia) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Az idegenbeli győzelmekről marad emlékezetes a labdarúgó NB II 5. fordulója. Öt csapatnak is házon kívül sikerült bekasszíroznia a három pontot, két találkozó döntetlenül végződött, odahaza csak a Csákvár és a Soroksár tudott nyerni, míg egy találkozó elmaradt.

Öt meccsből öt győzelem eddig a Csákvár mérlege, amely egyedüli csapatként áll pontveszteség nélkül a tabella élén. Visinka Ede csapata ezúttal a Haladást győzte le, amely a fordulóig még nem kapott ki a bajnokságban. A hazai pályán szereplő Csákvár egy látványos akcióból, Madarász Márk találatával szerezte meg a vezetést, sőt, tovább növelhette volna előnyét, ehelyett azonban az erőszakos Gaál Bálint révén a szünet előtt egyenlített a Haladás. A második félidő elején akár fordíthatott is volna a szombathelyi csapat, Nyári Patrik azonban elügyetlenkedett egy nagy helyzetet, ami megbosszulta magát. A másik oldalon ugyanis egy lecsorgó labdát követően Sejben Viktor iratkozott fel a gólszerzők közé. A csereként beállt Eszlátyi István azonnal egalizálhatott volna, ám a több szép védést bemutató csákvári kapus, Markek Tamás ezúttal is jól avatkozott közbe. A Haladás kitámadott, gólt azonban ismét a Csákvár ért el: a véghajrában egy kontrát követően Németh Milán a saját kapujába kotorta a labdát, így alakult ki a 3–1-es végeredmény.

Továbbra is szárnyal a tavasszal még a kiesés elkerüléséért küzdő Siófok. A Balaton-parti együttes most az újonc Szeged ellen tudott nyerni Gyulán, s a mezőny másik veretlen csapataként a második pozíciót foglalja el.

A gólokban leggazdagabb mérkőzést az MTK békéscsabai vendégjátéka hozta. Lencse László góljával a fővárosiak vezettek, ám csak hat percig, mert jött Szalai Dániel, és egy szöglet után egyenlített. Sőt, negyedóra múlva Kovács Ádám hatalmas góljával már a Csaba vezetett. A második félidőben mindkét oldalon egy Patrik keresztnevű játékos talált be: Vass góljára Király válaszolt, így ismét a lila-fehéreknél volt az előny. A hajrában egy vendégszögletet követően Simon András fejelt a hazai kapuba (3–3), megmentve egy pontot ezzel az MTK-nak.

Két idegenbeli vereség után először tudott látogatóként nyerni a Vasas, amely a Tiszakécskét győzte le. Birtalan Botond duplájával a szünetig kétgólos előnyt szerzett a piros-kék együttes, bár a fordulást követően a Kécske Nyilas Elek bombájával szépíteni tudott, egy kijátszott helyzetből Balajti Ádám is betalált, így nem volt kérdéses a labdabirtokló játék helyett ezúttal inkább a kontrákra építő Vasas sikere.

Nagy lehetőséget szalasztott el az újonc Szolnok otthon a Gyirmót ellen. Vólent Roland már a negyedik percben büntetőt harcolt ki, ám utána nem tudta értékesíteni. Még a kaput sem találta el tizenegy méterről... Az ivószünet után két szögletből öt perc alatt két gólt ért el a Gyirmót: előbb Villám Balázs ollózva, majd Zeke Márió talált be a Tisza-partiak kapujába. Szünet után a Szolnok megpróbált szépíteni, ám ez nem sikerült, majd a 80. percben tíz főre olvadt, miután Papp Szilárd begyűjtötte második sárga lapját. Az emberelőnyt szinte azonnal újabb gólra váltotta a vendégcsapat, ezúttal Nagy Patrik révén. A 3-0-s sikerrnek köszönhetően most már a Gyirmót sem nyeretlen.

Szintén első diadalát aratta érte el a Balmazújváros, amely nagyrészt ifistákkal tudott 2-1-re nyerni a Budaörs ideiglenes otthonában, Tatabányán. Pedig a meccs nagyon rosszul indult a fiatalok számára, hiszen egy lecsorgó labdából Bakos Szilárd góljával már a 2. percben vezetett a Budaörs. A találkozó kulcsszereplője a Balmazújvároshoz a nyáron a Diósgyőrből érkezett Szabó Balázs volt, aki duplázott, és ezzel megfordította az állást a hajdúsági együttes, amely azonban még így is kieső helyen áll.

A múlt heti siófoki vereséget szerette volna feledtetni az ETO odahaza a Kazincbarcika ellen. Bár a győriek kétszer is a hálóba találtak, Pillók Ádám játékvezető az első alkalommal les miatt nem ítélt gólt. A Kisvárdáról szerződtetett Horváth Zoltán lövésénél viszont már középre mutatott, ám az ETO mindössze kilenc percig tudta megőrizni a előnyét, ekkor Berki István egyenlített. Az eltiltás miatt edzőjét, Gálhídi Györgyöt a kispadról nélkülüző, és átmenetelig Dzurják József által irányított Barcika így értékes ponttal tért haza.

Egy héten belül másodszor lépett Soroksáron pályára a Vác. Az előző fordulóban pályaválasztóként 2-0-ra legyőzte a Dorogot, most viszont vendégként alulmaradt Lipcsei Péter együttesével szenben. A találkozót Korozmán Kevin gólja döntötte el. A különbség akár nagyobb is lehetett volna, ám a Szenes Bence kezezése miatt megítélt tizenegyest Huszák Tamás kapu fölé lőtte, valamint Halasi Péter többször bravúrosan hárított. A Duna-parti gárda ezzel a vereséggel visszacsúszott az utolsó előtte helyre.

Továbbra sem megy a Dorognak: a bajnokságot két győzelemmel kezdő együttes a Budafok ellen sorozatban harmadik vereségét szenvedte el, ráadásul hazai pályán. Pedig a meccs jól indult Németh Szabolcs csapatának, hiszen Paudits Patrik góljával már a negyedik percben előnybe került a Dorog. A Budafok azonban két nyári igazolása, Romic Danijel és Oláh Bálint révén már a szünetig megfordította az állást, s előnyét a lefújásig megtartotta. Csizmadia Csaba csapata ezzel a győzelemmel feljött a negyedik helyre.

Nem sok idejük marad a csapatoknak a pihenésre, hiszen szerdán újabb fordulót rendeznek a második vonalban.

Az FC Ajka–Nyíregyháza Spartacus mérkőzés elmaradt, mert a délután lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt a pálya alkalmatlanná vált a játékra. A találkozót az FC Ajka hivatalos Facebook-oldalának bejegyzése szerint későbbi időpontban fogják pótolni.

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁRHALADÁS 3–1 (1–1)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 600 néző. Vezette: Káprály Mihály (Máyer Gábor, Legeza László)
CSÁKVÁR: Markek – Csató, Nándori, Tányéros Á. – Major G., Kocsis B. (Mim, 69.), Mészáros D., Madarász M., Deutsch L. – Sejben (Pratsler, 78.), Baracskai (Daru, 72.).Vezetőedző: Visinka Ede
HALADÁS: Gyurján M. – Jancsó (Eszlátyi, 64.), Jagodics M., Németh Milán – Medgyes Z., Holdampf, Kiss B., Németh Márió, Füleki (Bosnjak, 33.) – Novák (Nyári, 33.), Gaál B. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Madarász M.(1–0) a 23., Gaál B. (1–1) a 43., Sejben (2–1) az 52., Németh Milán (öngól, 3–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Visinka Ede:
– Nagyon jó Haladást győztünk le, s nem találok szavakat játékosaim teljesítményére. Nagyszerű ez az érzés…
Supka Attila: – Rosszul jöttünk ki a mérkőzésből, mert nulla-nullánál és egy-egynél is hatalmas ziccert hagytunk ki, s ez megbosszulta magát. Ráadásul olyan szituációkból kaptuk a gólokat, amelyekre előzetesen igyekeztünk felkészülni.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SEMTK BUDAPEST 3–3 (2–1)
Békéscsaba, 2120
néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Berényi Ákos)
BÉKÉSCSABA: Uram – Szalai D., Farkas M., Szélpál N., Zahorán – Király P., Kovács Á., Nagy S., Faragó (Károly, 74.) – Pantovics (Pusztai, 80.), Máris (Burai, 67.).Vezetőedző: Schindler Szabolcs
MTK: Bese – Katona M., Varju, Pintér Á., Nagy Zs. (Szerencsi, 65.) – Kata, Mezei (Schön, 79.) – Vass P., Bognár I., Szatmári I. (Simon András, a szünetben) – Lencse. Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Lencse (0–1) a 15., Szalai D. (1–1) a 21., Kovács Á. (2–1) a 36., Vass P. (2–2) az 59., Király P. (3–2) a 65., Simon András(3–3) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs:
– Őrült mérkőzés volt, de büszke vagyok a csapatomra, mert végig győzelemre játszott. Szerettünk volna nyerni, de ezúttal nem sikerült. Bár még az út elején járunk, de a csapat már mutatott valamit az igazi arcából.
Michael Boris: – Nem úgy utaztunk el Békéscsabára, hogy biztosan győzünk, mert előzetesen láttuk a Békéscsabát futballozni. Ez a stílusunk, vagyis harcosan futballozunk, de ezúttal védekezésben gyengék voltunk, ezért sok gólt kaptunk.

ETO FC GYŐRKAZINCBARCIKA FC 1–1 (0–0)
Győr,
ETO-park, 1300 néző. Vezette: Pillók Ádám (Sinkovicz Dániel, Ország Péter)
GYŐR: Horváth T. – Kovács K., Tar (Szimcsó, 79.), Vukaszovics, Vári – Hidi M., Baghy – Andrics, Vaskeba (Charizopulos, 40.), Gránicz (Szánthó R., 63.) – Horváth Z. Vezetőedző: Boér Gábor
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Virág Á., Heil, Fótyik, Farkas A. – Toma, Oltean (Kercsó, 67.), Géringer T., Mikló – Oldal (Fekete Á., 75.), Berki I. (Ádám F., 79.).Megbízott edző: Dzurják József
Gólszerző: Horváth Z. (1–0) a 60., Berki I. (1–1) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor: –
Nyernünk kellett volna, de egy nagy hiba miatt rontottunk. A hatékonyságban meg kell újulnunk, gyakran pontatlanok vagyunk, rossz döntéseket hozunk. Vereségként élem meg ezt a döntetlent.
Dzurják József: – A játékosok megoldották a rájuk bízott feladatokat, megtöltötték tartalommal az elképzeléseinket. Örülünk a döntetlennek, mert Győrből kevesen távoznak majd egy ponttal.

SZOLNOKI MÁV FCGYIRMÓT FC GYŐR 0–3 (0–2)
Szolnok,
Tiszaligeti Stadion, 1000 néző. Vezette: Takács Tamás (Bornemissza Norbert, Belicza Bence)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Papp Sz., Horgosi, Kotula – Kovács O., Tisza K. – Rokszin (Annus, a szünetben), Földi M. (Tóth Benjámin, 62.), Laczkó (Simon Attila, 76.) – Vólent. Vezetőedző: Csábi József
GYIRMÓT: Rusák – Villám, Hudák D., Széles, Zeke – Vass Á. (Varga P., 86.) – Tóth Bence, Nagy P., Heffler N. – Májer (Mayer, 81.), Herjeczki (Koltai, 69.).Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Villám (0–1) a 24., Zeke (0–2) a 29., Nagy P. (0–3) a 83. percben
Kiállítva: Papp Sz. (második sárga lap után) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Csábi József:
– Végre jól kezdtünk, kezdeményezőek voltunk, agresszívek, s bár a kihagyott tizenegyes kicsit kihatott a csapat hangulatára, később is stabilak maradtunk. Sajnos megint két szabadrúgás után kaptunk gólokat, ami rutintalanságunkból is adódhat.
Csertői Aurél: – Vólent Roland kihagyott büntetője fordulópont volt, mert nagyot hibáztunk ugyan, de az ellenfél nem használta ki. Mellénk állt a szerencse is, a két gól után irányítottuk a mérkőzést, és összességében megérdemelten győztünk.

TISZAKÉCSKE VSEVASAS 1–3 (0–2)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 1100 néző. Vezette: Molnár Attila (Buzás Balázs, Farkas Balázs)
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Oláh M., Kardos, Preklet, Sváb – Szuhodovszki, Tölgyesi, Kocsis G. (Gréczi G., a szünetben), Kirchner (Puskás Z., 78.) – Zádori (Tímári, 66.), Nyilas. Vezetőedző: Simon Antal
VASAS: Rados – Terbe, Viczián, Tóth B., Lakatos Cs. (Szivacski, 66.) – Hinora (Balajti, 8.), Hajdú Á. – Kovács M., Szatmári L., Király B. (Gál M.,77.) – Birtalan B. Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Birtalan B. (0–1) a 28., Birtalan B. (0–2) a 42. Nyilas (1–2) a 49., Balajti (1–3) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Simon Antal:
– Két gól előnyt nem lehet adni a Vasasnak. Már az első félidőben visszazárkózhattunk volna, mert ziccereket alakítottunk ki. Remélhetőleg tanultunk a mérkőzésből, mert látjuk, hol vannak a hibáink.
Szanyó Károly: – Küzdelmes mérkőzésen nagyon szervezett csapat ellen sikerült nyernünk. Az agresszív letámadás helyett próbáltunk kontrákra építeni. A győzelmünk megérdemelt, nagyon kellett már nekünk egy ilyen kiszenvedett siker.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIABFC SIÓFOK 1–3 (0–2)
Gyula,
Grosics Gyula Akadémia, 250 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Kovács Gábor, Szvetnyik Bence)
SZEGED: Takács J. – Moga, Tóth G., Mohl – Oláh G. (Sóron, 75.), Szabó P. (Andorka, a szünetben), Germán, Pongrácz – Orosz M., Gajdos (Bitó, 81.), Varga Sz. Vezetőedző: Joao Janeiro
SIÓFOK: Tajti – Lorentz, Izing, Csilus T., Jánvári – Bencze (György, 81.), Horváth A., Tajthy – Szakály D. (Magasföldi, 68.), Horváth P. (Zamostny, 82.), Balogh B. Vezetőedző: Gál István
Gólszerző: Horváth P. (0–1) a 41., Bencze (0–2) a 43., Mohl (1–2) az 58., Jánvári (1–3) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Joao Janeiro:
– Egy ellenféllel szemben is nehéz, kettő ellen még nehezebb. Néhány játékvezetői döntés alapvetően megváltoztatta a játék képét, de a helyzeteinket sem használtuk ki.
Gál István: – A szervezett Szeged ellen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

SOROKSÁR SCVÁC FC 1–0 (1–0)
Budapest,
Haraszti út, Szamosi Mihály Sporttelep, 500 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)
SOROKSÁR: Varga Á. – Gárdos (Molnár R., a szünetben), Takács Zs., Valencsik, Pászka – Gyömbér, Huszák – Lőrinczy – Pócsik (Pölöskey P., 83.), Pál A. (Misic, 68.), Korozmán. Vezetőedző: Lipcsei Péter
VÁC: Halasi – Szűcs K., Dulló, Hajnal B., Juhász Gy. – Zámbó, Géringer L. (Filipovics, 81.) – Magos, Lassú (Lefler, 65.), Szalánszki (Sárosi, 82.) – Szenes. Vezetőedző: Bánföldi Zoltán
Gólszerző: Korozmán (1–0) a 19. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– Végre kapott gól nélkül játszottunk le egy mérkőzést. Sikerült levédekezni az ellenfél kontráit, s ezúttal ennyi volt a játékunkban. A lényeg a három pont megszerzése volt.
Bánföldi Zoltán: – Az öltözőben a vereség ellenére megdicsértem a srácokat. Ha valaki negyvenöt nappal ezelőtt azt mondja, hogy a Soroksár ellen a mérkőzés egyes részeiben dominálunk, megemeltem volna a kalapom. Mind a munkánkra, mind a csapatra büszke vagyok.

BUDAÖRSI SCBALMAZÚJVÁROS 1–2 (1–1)
Tatabánya,
Grosics Gyula Stadion, 100 néző. Vezette: Rúsz Márton (Bertalan Dávid, Márkus Péter)
BUDAÖRS: Varasdi – Menyhárt, Mocsi, Forgács A., Ódé – Bakos Sz. (Horváth E., 70.), Szabó Bálint (Kulcsár T., a szünetben) – Pethő (Molnár Cs., a szünetben), Stieber A., Fodor D. – Molnár T. Szakmai igazgató: Bognár György
BALMAZÚJVÁROS: Ferenczi J. – Lakatos B., Papucsek, Bora, Varga B. – Sigér Á., Kónya M. – Szabó Á. (Csörgő, 60.), Szabó Balázs, Kundrák – Kiss G. (Sármány, 54.; Tóth L., 92.).Vezetőedző: Lajos Ferenc
Gólszerző: Bakos Sz. (1–0) a 2., Szabó Balázs (1–1) a 15., Szabó Balázs (1–2) az 56. percben
MESTERMÉRLEG:
Bognár György:
– Le a kalappal a Balmazújváros előtt, mert nagyon szervezett játékkal megérdemelt győzelmet aratott.
Lajos Ferenc: – Ami az előző négy bajnokin nem jött össze, az most végre sikerült. Fegyelmezett, odaadó és taktikus játékkal megérdemelt győzelmet arattunk.

DOROGI FC–BUDAFOKI MTE 1–2 (1–2)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 600 néző. Vezette: Kovács Gergely (Király Krisztián, Bognár László)
DOROG: Mursits – Nyíri, Dlusztus, Lencsés, Forró – Földi B. (Csillag, 66.), Beke P. (Takács P., 73.), Kitl M., Papp M. – Délczeg (Németh Á., 62.), Paudits. Vezetőedző: Németh Szabolcs
BUDAFOK: Kovács Z. – Opavszky, Vaszicsku, Romic, Kirják – Filkor, Oláh B. – Kovács D., Soltész (Micsinai, 58.), Szabó M. (Vankó, 74.) – Horváth R. (Margitics, 82.).Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Paudits (1–0) a 4., Romic (1–1) a 24., Oláh B. (1–2) a 43. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– A gyors vezetés után beszorított minket a Budafok, s meg is fordította az eredményt. Játékosaimnak bátrabban fel kellene vállalniuk a párharcokat.
Csizmadia Csaba: – Az első perctől kezdve irányítani akartuk a játékot, de egy rövidzárlat miatt gólt kaptunk. Csapatom tartását mutatja, hogy megfordítottuk az eredményt, s megérdemelten győztünk.

AZ ÁLLÁS
1. FC Csákvár 5 5 11– 5 +6 15
2. BFC Siófok 5 3 2 7– 3 +4 11
3. ETO FC Győr 5 3 1 1 7– 3 +4 10
4. Budafoki MTE 5 3 2 11– 6 +5 9
5. MTK Budapest 5 2 2 1 13– 9 +4 8
6. Kazincbarcika 5 2 2 1 7– 5 +2 8
7. Vasas FC 5 2 1 2 10– 8 +2 7
8. Budaörs 5 2 1 2 9– 8 +1 7
9. Békéscsaba Előre 5 2 1 2 7– 8 –1 7
10. Soroksár SC 5 2 1 2 9–11 –2 7
11. Nyíregyháza Spartacus FC 4 2 2 7– 4 +3 6
12. Tiszakécske VSE 5 2 3 6– 8 –2 6
13. Dorogi FC 5 2 3 4– 9 –5 6
14. Szolnoki MÁV FC 5 2 3 4–11 –7 6
15. Szombathelyi Haladás 5 1 3 1 7– 6 +1 6
16. Gyirmót FC Győr 5 1 2 2 5– 6 –1 5
17. Szeged-Csanád Grosics 5 1 2 2 4– 8 –4 5
18. Balmazújváros 5 1 1 3 4– 6 –2 4
19. Vác FC 5 1 4 5– 9 –4 3
20. FC Ajka 4 1 3 2– 6 –4 1

Az FC Ajka–Nyíregyháza Spartacus mérkőzés elmaradt, a találkozót szeptember 7-én, szombaton 19 órától pótolják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik