NB II: a volt Fradi-vezér angol befektetőt hozna és tulajdonos is lenne Vácon

Vágólapra másolva!
2012.04.14. 08:11
Címkék
A tárgyalások másfél hónapja zajlanak – a legnagyobb titokban. Egészen eddig. Berki Krisztián, a Ferencváros korábbi vezetője Vácon tárgyal az NB II-es futballcsapat megvásárlásáról. Egy angol céget képvisel, és ha létrejön az egyezség, ő lehet az egyszeres bajnok társtulajdonosa.

„Megalapozott üzletről van szó – nyilatkozta a Nemzeti Sport kérdésére a lehetséges váci szerepvállalásáról Berki Krisztián. – Az angol Aspire Group and Associates képviseletében tárgyalok. Egy fejvadász cégen keresztül kerültem kapcsolatba az angolokkal. A megbízás egyértelmű volt, futballcsapatot találni Budapesten vagy a vonzáskörzetében. Jelen pillanatban minden fővárosi nagycsapatnak van tulajdonosa. Ezért kezdtünk el tárgyalni Vácon nagyjából másfél hónappal ezelőtt. "

„Az általam képviselt cég nem a futball kft. tulajdonosát, hanem a klub elnökét, Bodonyi Bélát kereste meg. S nemcsak őt, hanem Vác város irányítóit is. Mi megtettük az ajánlatunkat, aláírtuk az előszerződést, és ügyvédi letétbe tettük az általunk felajánlott összeget. A többi már nem rajtunk múlik. Ha az egyesület visszaveszi a futball kft. kilencvenkilenc százalékát a jelenlegi tulajdonostól, természetesen tartozásmentesen, a garanciáknak megfelelően, akkor mi átvesszük az NB II-es labdarúgócsapatot. Negyvenöt napos határidőt szabtunk meg, ebből még harminc hátravan. Reményeink szerint nyártól lehet tulajdonosváltás Vácon. Az én dolgom most, hogy összehozzam és lebonyolítsam az üzletet. Nem titok, ha létrejön a megállapodás, társtulajdonosként, vagy mondjuk így, kisebbségi tulajdonosként szerepet vállalok" – tette hozzá Berki.

Az NB II Keleti csoportjában 11. helyen álló Vác ügyvezetője, Ofella Zoltán a Nemzeti Sport érdeklődésére megerősítette, valóban folynak tárgyalások az egyesület vezetői és a kft. tulajdonosa között, szó van róla, hogy újra egy kézbe kerül a futballklub és a sportegyesület.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGYAN GONDOL VISSZA A FERENCVÁROSRA A ZÖLD-FEHÉREK KORÁBBI VEZETŐJE, AKKOR KERESSE A BERKI KRISZTIÁNNAL KÉSZÜLT INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik