NB II: a siófoki felnőttcsapatot az utánpótlás kárára támogatják

Vágólapra másolva!
2015.05.18. 19:11
A hétfői rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntés született arról, hogy Siófok város önkormányzata szponzorációs szerződés formájában nettó 21.6 millió forintos támogatást nyújt az anyagi gondokkal küszködő NB II-es csapatnak. A befolyó összeg többségét a játékosok bankszámlájára utalják át a vezetők.

A sonline.hu beszámolója szerint a képviselő-testület hét igen és négy nem szavazattal azt a megoldást választotta, hogy az idei költségvetésben az utánpótlás számára biztosított 55 millió forint még át nem utalt második felét „átalakítják” szponzorációs szerződéssé. Vagyis a fennmaradó összeget nem az utánpótlásnak, hanem a felnőttcsapatnak utalják át.sonline.hu beszámolója szerint a képviselő-testület hét igen és négy nem szavazattal azt a megoldást választotta, hogy az idei költségvetésben az utánpótlás számára biztosított 55 millió forint még át nem utalt második felét „átalakítják” szponzorációs szerződéssé. Vagyis a fennmaradó összeget nem az utánpótlásnak, hanem a felnőttcsapatnak utalják át.

Szajcz Adrián képviselő kijelentette, a szponzorációs szerződés nem különbözik a reklámszerződéstől, a támogatottnak ez esetben is vannak kötelezettségei a város felé, például molinókat helyez ki a stadionban és a reklámanyagokon feltünteti a várost.

Lengyel Róbert polgármester a támogatással kapcsolatban elmondta, nem tudja, mit tudnak megoldani bruttó 27.5 millió forintból.

„Ennek a huszonhét és fél milliónak a döntő hányada bérekre menne, a maradék adóbefizetésre. Üzenni kéne már egy végső döntéssel, elég abból, hogy folyamatosan a város menti meg a profi futballt. Nem látom a jövőt, engem legalábbis senki sem értesített róla, hogy jött volna egy olyan szponzor, aki tízmilliókat hajlandó beleölni a siófoki futballba. Ha ez a támogató azt kérné, hogy álljon mellé a város is támogatással, azzal még tudnék is azonosulni, de ilyenről nem tudok. Nem látom, mit oldunk meg a huszonhét és fél millióval” – vélekedett a polgármester.

Szajcz Adrián szerint pozitív üzenet a város részéről, hogy nem hagyja elsüllyedni a klubot.

„A kft.-nek valóban új vezetője van, de a kft.-tulajdonos Bányász SE-nek az a vezetése nem változott, amely az elmúlt években gyakorlatilag végigasszisztálta, hogy a klub idáig süllyedjen” – mondta a képviselő.

A regionális portál hozzáteszi, a városvezetés megtette, amit megtehetett, a többi már nem rajta múlik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik