NB II: ikszet érő Rajczi-dupla; hibátlan maradt a Kövesd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.23. 17:30
A labdarúgó NB II szombati játéknapján megőrizte százszázalékos mérlegét az elmúlt szezonban még élvonalbeli Mezőkövesd, amely az Ajkát győzte le. A másik NB I-ből érkező csapat, a Kaposvár hiába vezetett kétszer is Sopronban, a 94. percben kapott gól után meg kellett elégednie az egy ponttal. Otthon nyert a Zalaegerszeg és a Gyirmót, idegenben a Szigetszentmiklós és a Szeged.

A Soroksár–Szeged meccsen hiába alakítottak ki az elején több helyzetet a hazaiak, a játékrész második felében már a vendégek hozták zavarba többször a vendéglátókat. Sőt a 44. percben meg is született a szegedi vezető gól: Germán Tamás 21 méterről lőtt, és a labda utat talált Holczer Ádám kapujába. A második játékrész elején a Szeged növelhette volna előnyét Oláh Lóránt jóvoltából, ám végül nem kellett bánkódnia a kihagyott lehetőség miatt, mert a 18 éves Zabari Dávid ismét a vendégeknek szerzett gólt a hajrá előtt, majd nem sokkal később Szabó Péter tett pontot a meccs végére. A Soroksár az első forduló győzelme után ezúttal súlyos vereségbe szaladt bele hazai pályán: ifjabb Nyilas Elek csapata (a támadó végigjátszotta az összecsapást) fejet hajtott idősebb Nyilas Elek csapata előtt.Soroksár–Szeged meccsen hiába alakítottak ki az elején több helyzetet a hazaiak, a játékrész második felében már a vendégek hozták zavarba többször a vendéglátókat. Sőt a 44. percben meg is született a szegedi vezető gól: Germán Tamás 21 méterről lőtt, és a labda utat talált Holczer Ádám kapujába. A második játékrész elején a Szeged növelhette volna előnyét Oláh Lóránt jóvoltából, ám végül nem kellett bánkódnia a kihagyott lehetőség miatt, mert a 18 éves Zabari Dávid ismét a vendégeknek szerzett gólt a hajrá előtt, majd nem sokkal később Szabó Péter tett pontot a meccs végére. A Soroksár az első forduló győzelme után ezúttal súlyos vereségbe szaladt bele hazai pályán: ifjabb Nyilas Elek csapata (a támadó végigjátszotta az összecsapást) fejet hajtott idősebb Nyilas Elek csapata előtt.

A Szigetszentmiklós ceglédi vendégjátékán egy gólt döntött: a 65. percben a csereként beálló Szabó Bence lőtt a kapuba egy előre ívelést követően.

Az első körben a Csákvárt minimális különbséggel legyőző Kaposvár újabb szoros meccset játszott Sopronban, ám ezúttal nem jött össze számára a győzelem. Rajczi Péter a második félidő elején, majd a hajrában is közelről juttatta vezetéshez a zöld-fehéreket, de kétszer is egyenlített a hazai csapat. Előbb egy 4 méterről elvégzett közvetett szabadrúgás után Horváth Péter révén, majd a ráadás utolsó pillanataiban Erdélyi László találatával.

A 19 órakor kezdődő három találkozó mindegyike sima győzelmet hozott, így otthon tartotta a pontot a Zalaegerszeg, a Gyirmót és a Mezőkövesd is. A helyzeteivel remekül sáfárkodó ZTE a Szolnokot fogadta, és Délczeg Gergely büntetőjével szerzett vezetést bő negyedóra elteltével. A kék-fehérek a szünet előtt Babati Benjamin lövésével növelték az előnyt, majd fordulás után újabb tizenegyes következett, amit már Melczer Vilmos értékesített – békéscsabai veresége után javítottak a zalaiak.

A Mezőkövesd villámrajtot vett az Ajka ellen Takács Péter és Máté János góljával, és ugyan a vendégek Sowunmi Thomas révén szépítettek a 27. percben, még a szünet előtt Balajti Ádám is beköszönt, és mivel a második játékrészben nem született találat, a Kövesd hat ponttal áll a tabellán.

A nap kiütéses győzelme a Gyirmóté volt a Balmazújváros ellen. A sárga-kékek már az első félidőben kétszer bevették Szalma Pál kapuját, és Cseri Tamás, illetve Kákonyi Dániel gólját kettővel megfejelték még a hajrában Oross Márton és a csereként beálló Paku Roland révén.

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ

SOROKSÁR SC–SZEGED 2011 GROSICS AKADÉMIA 0–3 (0–1)
Haraszti úti pálya, 400
néző. V: Molnár Attila (Kepe, Kiss B.)
SOROKSÁR: Holczer – Simita, Pandur, Urbán P., Pintér D. (Kovács D., 71.) – Lisztes, Lannert – Szabó R. (Kovács D., 56.), Nyilas, Péter – Lovrencsics B.
SZEGED: Molnár F. – Kéri, Farkas M., Tímár K., Mészáros M. – Oláh G. (Zelenyánszky, 83.), Máté P. – Szabó P., Oláh L. (Kovács B., 85.), Zabari – Germán (Markovics, 75.)
Gólszerző: Germán (0–1) a 44., Zabari (0–2) a 75., Szabó P. (0–3) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Varga Attila
, a Soroksár vezetőedzője: – Csúnyábbik arcunkat mutattuk. Nem játszottunk semmit, elvesztettük a párharcokat, hibát hibára halmoztunk, így nem is lehetett más a vége, mint vereség.
Nyilas Elek, a Szeged vezetőedzője: – A meccs elején a buszon maradtunk, ám a félidő közepére megtaláltuk ritmusunkat, és a legjobbkor szereztük meg a vezetést. A második félidőben pedig ott folytattuk, ahol egy hete Siófok abbahagytuk, s amit mindig is játszani szeretnénk. Látványos, gyors támadások végén szereztük góljainkat.

CEGLÉDI VSE–SZTK-ERIMA 0–1 (0–0)
Cegléd, 400
néző. V: Berger József (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
CEGLÉD: Tóth Z. – Vattai, Albert I., Farkas I., Szala – Füle Á., Koncz Zs. (Nagy V., 59.) – Koós, Dóczi, Szabó D. (Alex, 62.) – Elek B. (Kormos, 68.)
SZTK: Horváth L. – Osváth, Tóth F., Vágó L., Pollák – Kállai N. – Bonifert (Szabó B., 62.), Hevesi-Tóth, Szepessy (Puskás G., 79.), Kvekveskiri – Jasarevic (Barna Zs., 74.)
Gólszerző: Szabó B. (0–1) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Szabó István, a Cegléd vezetőedzője: – Több fordulópontja is volt a mérkőzésnek, amelyet akár mi is megnyerhettünk volna. Az ellenfélnek győzelmet jelentő gólt óriási egyéni hiba miatt kaptuk, ugyanakkor a hajrában két komoly egyenlítési lehetőségünk is kimaradt.
Vágó Attila, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – A küzdelmes mérkőzésen mindkét csapat nagyon szeretett volna nyerni. Mi jöttünk ki jobban a nagy csatából. Nagyot harcoltak a játékosok, örülünk a győzelemnek, de sok még a javítanivaló.

SVSE-GYSEV–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 2–2 (0–0)
Sopron, 500
néző. V: Szőts Gergely (Pápai Zoltán, Mohos Milán)
SOPRON: Halasi – Pados, Baranyai N., Jovetics, Nagy Z. – Pintér A. (Kollár, 86.), Horváth A. – Horváth P., Deme (Szabó L., 68.), Kovács A. – Eszlátyi (Erdélyi, 59.)
KAPOSVÁR: Somodi – Földes, Kovács O., Bank, Hadaró – Albert Á., Kovács T. – Karacs (Lakatos G., 90.), Nagy K. (Házi, 79.), Zsdrál (Fejős, 57.) – Rajczi
Gólszerző: Rajczi (0–1) a 46., Horváth P. (1–1) a 63., Rajczi (1–2) a 81., Erdélyi (2–2) a 94. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila
, a Sopron szakmai igazgatója: – Sokat tettünk a győzelemért, bár sok lehetőségünk volt, de a nagy védelmi hibák után mindig csak egyenlítésre voltunk képesek. Ha lesz egy kis rutinunk, akkor ebből a tehetséges gárdából többet is kihozhatunk.
Márton Gábor, a Kaposvár vezetőedzője: – Érdekes mérkőzés volt, megfiatalított együttesünk jól küzdött, de még nem szokott annyira össze a keret, hogy az ilyen kiélezett mérkőzésből győztesen kerüljünk ki. Sokat várok a fiataljainktól.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–FC AJKA 3–1 (3–1)
Mezőkövesd, 1000 néző. V: Karakó Ferenc (Tőkés Róbert, Szilágyi Norbert)
MEZŐKÖVESD: Kunsági – Hegedűs Cs., Izing, Balogh B., Búrány – Kulcsár K., George (Tajthy, 78.), Takács P., Szeles – Máté J. (Molnár G., 64.), Balajti (Pantovics, 73.)
AJKA: Jánosa – Mogyorósi, Asztalos, Zámbó, Gunther – Szabó Zs., Horváth V. (Lattenstein, a szünetben), Csordás Sz. (Németh L., 71.), Major N. (Matetits, 71.) – Sowunmi, Weitner
Gólszerző: Takács P. (1–0) a 9., Máté J. (2–0) a 14., Sowunmi (2–1) a 28., Balajti (3–1) a 40. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth László
, a Mezőkövesd vezetőedzője: – A jól felkészült és jól is játszó Ajkát sikerült magabiztosan legyőznünk. Góljainkon kívül sok helyzetet hagytunk kihasználatlanul, ezért nem nyertünk nagyobb különbséggel.
Klement István, az Ajka vezetőedzője: – Mindig megpróbáljuk kiszámítani a kiszámíthatatlant. Ezúttal ez a művelet nem sikerült kellőképpen. Legközelebb javíthatunk.

ZALAEGERSZEG–SZOLNOKI MÁV 3–0 (2–0)
Zalaegerszeg,
ZTE-Aréna, 1703 néző. V: Botló Béla (Iványi István, Hofbauer Roland)
ZTE: Czirjék – Króner, Kovács G., Fodor M., Farkas N. – Horváth A., Melczer (Grbic, 80.) – Simonfalvi, Délczeg (Kovács Gy., 86.), Babati (Szöllősi, 87.) – Vittman
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Racskó (Bohner, a szünetben), Papucsek, Fritz – Kenderesi, Mile – Lengyel B., Mundi (Tóth D., 57.), Zvara – Hamar Á. (Rokszin, 57.)
Gólszerző: Délczeg (11-esből, 1–0) a 18., Babati (2–0) a 40., Melczer (11-esből, 3–0) az 53. percben
MESTERMÉRLEG
Lőrincz Emil
, a ZTE vezetőedzője: – Mentalitásban, teljesítményben és gondolkodásban is sokat javultunk. Rendkívül taktikusan játszottunk. Próbáltuk keresni a lehetőségeket a mélységi beindulásra, a megbeszélteket fegyelmezetten betartotta a társaság, a közönségünk pedig fantasztikus volt.
Kis Károly, a Szolnok vezetőedzője: – A hazaiak teljesen megérdemelten nyertek. Sajnos nagyon sokat hibáztunk, ezt követően pedig csak futottunk az eredmény után. A bakijainkat a hazaiak nagyszerűen kihasználták.

GYIRMÓT FC GYŐR–BALMAZÚJVÁROS 4–0 (2–0)
Győr-Gyirmót, 400
néző. V: Radványi Ádám (Szalai Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő)
GYIRMÓT: Somogyi Cs. – Nagy S., Balog Z., Lázár P., Présinger – Papp K., Madarász – Kákonyi, Magasföldi (Kiss M., 73.), Cseri (Paku, 64.) – Oross (Tóth N., 85.)
BALMAZÚJVÁROS: Szalma – Vachtler, Bakos B., Szatmári Cs., Németh Á. – Kónya, Müller Zs. (Sigér, 65.), Batizi-Pócsi, Demjén (Reznek, 83.), Virágh (Angyal, 65.) – Belényesi
Gólszerző: Cseri (1–0) a 18., Kákonyi (2–0) a 44., Oross (3–0) a 80., Paku (4–0) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Sisa Tibor
, a Gyirmót vezetőedzője: – Jó volt látni, hogy futballistáink nagyon koncentráltan játszottak. Látványos akciókat vezettünk, szép gólokat szereztünk, ennek eredménye lehetett a győzelmünk.
Szabó János, a Balmazújváros vezetőedzője: – Durva egyéni hibák miatt ismét a vesztes szerep jutott nekünk. Sima mérkőzést teremtettünk hitehagyott hozzáállásunkkal a hazaiak részére.

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Siófok–Vasas 1–5
Csákvár–Békéscsaba Előre 4–0

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 2 2 7–1 +6 6
2. Mezőkövesd Zsóry FC 2 2 6–3 +3 6
3. Szeged 2011 2 1 1 4–1 +3 4
4. Kaposvári Rákóczi FC 2 1 1 3–2 +1 4
5. Aqvital FC Csákvár 2 1 1 4–1 +3 3
6. Gyirmót FC Győr 2 1 1 4–2 +2 3
7. ZTE FC 2 1 1 3–2 +1 3
8. FC Ajka 2 1 1 4–4 0 3
9. Soroksár SC 2 1 1 3–4 –1 3
10. Szigetszentmiklósi TK 2 1 1 2–3 –1 3
11. Békéscsaba Előre 2 1 1 2–4 –2 3
12. Ceglédi VSE 2 1 1 1–2 –1 1
13. Soproni VSE-GYSEV 2 1 1 3–5 –2 1
14. Szolnoki MÁV FC 2 1 1 1–4 –3 1
15. FGSZ Siófok 2 1 1 2–6 –4 1
16. Balmazújváros 2 2 2–7 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik