NB II: zárkózik a Siófok, emberhátrányban mentett pontot a Vasas

Vágólapra másolva!
2014.03.01. 14:30
A labdarúgó NB II 17. fordulójában a Siófok a Gyirmót elleni magabiztos győzelmével csökkentette hátrányát a feljutó helyen álló Dunaújvárossal szemben. A Vasas emberhátrányban mentett pontot a Békéscsaba otthonában, míg a Cegléd kiesési helyosztót nyert meg a Kozármisleny vendégeként. A Szolnok új szerzeményeinek köszönhetően 4–0-ra megverte a Tatabányát. Az Ajka és a ZTE, illetve a Kisvárda és a Balmaz megosztozott a pontokon.

A Vasas pontosan távozott Békéscsabáról (Fotó: Vasas facebook)
A Vasas pontosan távozott Békéscsabáról (Fotó: Vasas facebook)
A Vasas pontosan távozott Békéscsabáról (Fotó: Vasas facebook)
A Vasas pontosan távozott Békéscsabáról (Fotó: Vasas facebook)
A Vasas pontosan távozott Békéscsabáról (Fotó: Vasas facebook)

A labdarúgó NB II 17. fordulójában gyors góllal kezdett a Siófok a Gyirmót FC Győr ellen (az új szerzemény, Horváth Péter fejelt mintaszerűen a hosszú alsó sarokba), ami után a Balaton-partiak kedvenc taktikájukat, a kontrajátékot játszhatták. A gyirmótiak a kapott gól után mindent megpróbáltak, de Cseri Tamás, Oross Márton és Beliczky Gergő sem tudott túljárni Tajti Norbert eszén. A szünet után a szerencsének is köszönhetően a Siófok újabb gólt szerzett, amivel el is döntötte a három pont sorsát, így Horváth Károly együttese megkezdte a felzárkózást a Dunaújvároshoz, hátránya már csak négy pont a második helyezettel szemben.

Nem volt igazán színvonalas az első félidő a Békéscsaba–Vasas mérkőzésen, egyik csapat sem nyújtotta a legjobbját ekkor. A házigazdák viszont érdekes szituáció után vezetést szereztek, hiszen a román légiós, Dan-Alexandru Leucuta a bal oldalon cselezgetett, és mindenki arra gondolt, hogy ha már túljutott védőjén, beadja a labdát, de ehelyett éles szögből 14 méterről kapura lőtt, a labda pedig az elmélázó Németh Gábor felett a bal felső sarokba vágódott. A fordulás után a Vasas az új szerzemény, Nagy Tamás butasága után (a támadó középpályás nyújtott lábban rúgott Nikola Pantovics után) emberhátrányba került, ennek ellenére az utolsó fél órában a piros-kékek beszorították a csabaiakat. Végül Juhász György nagy hibája után Mohamed Remili visszahozott egy pontot a sírból – nem is érdemtelenül, hiszen a tíz emberrel küzdő Vasas remekül hajrázott a végére széteső Békéscsabával szemben.

A Szigetszentmiklósi TK-Erima sokáig kiegyenlített mérkőzést játszott a Soproni VSE-vel, de a második félidőben a Pest megyeiek egyre inkább átvették a játék irányítását, viszont egy kapushiba kellett ahhoz, hogy megszerezzék a győztes gólt. A 74. percben Halasi Péter egy ártalmatlannak látszó előreívelésre a 16-oson kívülre szaladt, ahol aztán óriási lyukat rúgott, így a labda Majoros Árpád elé került, neki pedig nem volt nehéz dolga az üres kapuba lőnie. A hajrában a hazaiak megduplázhatták volna előnyüket, de a francia Guilleme Khous az égbe lőtte a Barna Zsolt lerántásáért megítélt büntetőt!

A forduló legfordulatosabb mérkőzése a kiesési helyosztó, a Cegléd–Kozármisleny találkozó volt. A ceglédiek Denisz Rebrik révén már a 4. percben gólt szeretek, és a második félidő közepéig minden tökéletesen alakult a számukra, hiszen Miklósvári János révén kettőre növelték előnyüket. Ám a csereként beálló Tóth Dániel fejes gólja a 63. percben teljesen összezavarta a vendégeket, és két percre rá már egyenlítettek is a mislenyiek. A hajrában azonban Kiss László csapata volt higgadtabb, és Markó Ádám révén megszerezte a győzelmet jelentő találatot. A Cegléd hatpontos meccset nyert meg, a Misleny hátránya így már 12 pont az utolsó bennmaradást érő pozícióban lévő ceglédiekkel szemben.

Új szerzeményeinek hála, gólfesztivált rendezett a Szolnok a kiesőjelölt Tatabánya ellen. A Tisza-partiaknál a 18 esztendős Zsótér Donát két gólt szerzett és egy gólpasszt adott, Zsolnai Róbert gólja mellett szintén gólpasszt adott, és Hamar Ádám is betalált. A mérkőzés teljesen egyoldalú volt, a szolnokiak még több gólt is szerezhettek volna, a vendégek helyzetét pedig az is nehezítette, hogy a második félidőben Bozsik József kiállítása miatt tíz emberre fogyatkoztak. A Bányásznak nagyon nehéz lesz a helyzete, ha nem képes az eddigieknél sokkal jobb játékra.

Küzdelmes mérkőzést játszott egymással az Ajka és a ZTE, igaz, a télen meggyengülő zalaiak fölényben játszottak, több lehetőségük is volt a győzelem megszerzésére. Az ajkaiakat Jánosa Tibor kitűnő védései mentették meg a vereségtől, a kapusnak háromszor a kapufa is besegített.

Demjén Gábor gyönyörű csavarása révén a Balmazújváros sokáig vezetett a Kisvárda otthonában, de a kevés gólhelyzetet hozó találkozó hajrájában végül Nagy Bálint fejesével egyenlítettek a hazaiak, így igazságos döntetlen született.

LABDARÚGÓ NB II, 17. FORDULÓ
SZOMBAT

SIÓFOK–GYIRMÓT FC GYŐR 2–0 (1–0)
Siófok, 150 néző. Vezette: Pintér Csaba (Kepe Arnold, Georgiou Theodoros)
SIÓFOK: Tajti N. – Kiss Zs., Timár K., Papp Sz., Novák A. – Vass M. (Fülöp N., 72.), Futó Zs. – Nagy D., Ivancsics (Peszmeg, 87.), Pál A. – Horváth P. (Horváth B., 77.). Szakmai igazgató: Horváth Károly
GYIRMÓT: Somogyi – Balog Z., Graszl K. (Lengyel D., 78.), Lázár P., Fejes – Sós M. (Andorka, 56.), Papp K. – Cseri T., Magasföldi, Beliczky – Oross (Tóth N., 71.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Horváth P. (1–0) a 7., Graszl (öngól, 2–0) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Károly:
– Értékes győzelmet arattunk, főleg azért, mert így a bajnokság tavaszi fordulóját győzelemmel kezdhettük. Megdicsértem a játékosaimat, mert egységesek, szervezettek voltunk, persze akadtak hibáink, és azokról sem szabad megfeledkeznünk.
Sisa Tibor: – Labdabirtoklásban és helyzetekben nem nyújtottunk rossz teljesítményt, de a labdarúgást gólra játsszák, és azokat az ellenfél rúgta. Sajnos, néhány játékosom visszafogott teljesítményt mutatott, ez pedig idegenben, a Siófok ellen nem jelenthetett sikert.

SZTK-ERIMA–SVSE-GYSEV 1–0 (0–0)
Szigetszentmiklós, 250 néző. Vezette: Nagy Róbert (Demeter János, Galán Roland)
SZTK: Horváth L. – Puskás G., Balogh M., Kornis, Pollák – Sipos B. (Vágó L., 70.), Barna Zs., Kvekveskiri – Bonifert (Fekete Á., 62.), Khous, Majoros Á. (Csikortás, 87.). Megbízott edző: Prisztai Viktor
SVSE: Halasi – Fazakas, Baranyai N., Sifter, Katona M. – Horváth A., Varga G. (Heffler N., 79.) – Faggyas (Gaál B., 64.) Deme, Szabó L. – Erdélyi (Németh L., 64.). Szakmai igazgató: Supka Attila
Gólszerző: Majoros Á. (1–0) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Prisztai Viktor: – Kiélezett, küzdelmes mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk. Sokat támadtunk, és időnként fegyelmezetten, magabiztosan játszottunk. A héten gyakoroltakat láttam visszaköszönni a mérkőzésen, így bízom a jó folytatásban.
Supka Attila: – Jól felkészültünk a Szigetszentmiklós játékából, tudtuk, hogy mire számíthatunk. Küzdelmes mérkőzés volt, és látszott, hogy egy gól eldöntheti a találkozót, ám azt a bizonyos győztes gólt sajnos ellenfelünk szerezte. Elveszítettük a mérkőzést, de egy olyan hiba döntött, amelynek nem lett volna szabad előfordulnia.

KOZÁRMISLENY SE–CEGLÉDI VSE 2–3 (0–1)
Kozármisleny, 200 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Kulman Tamás, Nagy Tímea)
KOZÁRMISLENY: Sólyom – Kiss M. (Kovács D., a szünetben), Fellai, Petrók, Vattai – Kovács T., Szabó B. (Tóth D., 33.) – Fitos, Nagy E. (Cziráki, 77.), Nagy M. K. – Oláh L. Vezetőedző: Eduardo Almeida
CEGLÉD: Kovács A. – Robson, Miklósvári, Farkas I., Szala – Markó, Tisza K., Makrai, Lipusz (Horváth S., 77.) – Rebrik (Szabó D., 82.), Koncz. Vezetőedző: Kiss László
Gólszerző: Rebrik (0–1) a 4., Miklósvári (0–2) az 50., Tóth D. (1–2) a 63., Nagy K. (2–2) a 65., Markó (2–3) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Eduardo Almeida: – Mi kontrolláltuk a mérkőzést, a különbség az volt, hogy két szögletből és egy szabadrúgásból szereztek három gólt. Sajnos ezért veszítettünk, pedig jobban játszottunk ellenfelünknél.
Kiss László: – Megérdemelten nyertünk. Negyvenéves edzői pályafutásom során nem fordult még elő, hogy egy csatárom sem volt a pályán, így aztán kényszerből középpályások futballoztak elöl.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BALMAZÚJVÁROS 1–1 (0–1)

Kisvárda, 1222 néző. Vezette: Szőts Gergely (Márton Zs., Mohos)
KISVÁRDA: Nacsa – Molnár R., Hegedűs T., Mboussi, Bognár Zs. – Nagy B. – Miskolczi, Farkas M. (Brankovics, 77.), Üveges (Irhás, 77.), Fodor A. – Pavlov. Szakmai igazgató: Révész Attila
BALMAZÚJVÁROS: Szalma – Vachtler, Papp F., Forgács A., Németh Á. – Oláh G. (Kónya M., 71.), Müller Zs. – Nagy R., Demjén, Sárközi Sz. (Virágh A., 66.) – Belényesi (Vólent, 83.). Vezetőedző: Híres Gábor
Gólszerző: Demjén (0–1) a 29., Nagy B. (1–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila: – A potya gól sokkjából sikerült felállnunk, és a második félidőben sokat tettünk az egyenlítésért. Ekkor már egyértelműen uraltuk a játékot, és a mérkőzésben benne volt a győzelem lehetősége is. A folytatásra nézve jó alapot szolgáltatott ez a mérkőzés.
Híres Gábor: – A második félidőben nem már játszottunk jól, ettől függetlenül nyerhettünk volna, ha kihasználjuk a nagy lehetőségeinket. Az utolsó percben balszerencsés körülmények között úszott el két pontunk.

BÉKÉSCSABA–VASAS 1–1 (1–0)
Békéscsaba, 1300 néző. Vezette: Berke Balázs (Kormányos II. Gábor, Pápai Zoltán)
BÉKÉSCSABA: Póser – Vozár, Albert I., Koszó, Juhász Gy. – Balogh M. (Gajdos, 66.), Lucas (Pozsár, 84.), Tölgyesi, Leucuta – Mosquera (Prasler, 66.), Pantovics. Vezetőedző: Komjáti András
VASAS: Németh G. – Pál D., Görgényi, Grúz (Tamás L., 63.), Piller (Kiss R., 51.) – Gál M. – Szedlár (Vida M., 72.) Berecz, Nagy T., Remili – Ádám. Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Leucuta (1–0) a 35., Remili (1–1) a 83. percben
Kiállítva: Nagy Tamás (a kiugró Pantovics után rúgott) a 62. percben
MESTERMÉRLEG
Komjáti András: – Olyan mérkőzésen veszítettünk pontokat, amelyet könnyedén meg kellett volna nyernünk. Az ellenfél egyenlítő gólja után két százszázalékos ziccert hibáztunk el.
Szanyó Károly: – Volt tartása a csapatnak, óriásit küzdöttünk. A hajrában meg is nyerhettük volna mérkőzést, de nem vagyunk elégedetlenek az egy ponttal sem.

FC AJKA–ZALAEGERSZEGI TE 1–1 (1–1)
Ajka, 500 néző. Vezette: Botló Béla (Iványi István, Kiss Balázs)
AJKA: Jánosa – Mogyorósi, Fodor M., Pákai, Gunther – Skriba, Jagodics (Sipos N., a szünetben), Rajos, Lattenstein (Kanta Sz., 69.) – Sowunmi, Major N. (Mihalecz P., 76.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
ZTE: Vlaszák – Preklet, Kovács G., Bogunovics, Nagy Z. (Kocsis S., 88.) – Sluka, Grbic, Holdampf – Witmann, Frizoni, Tanque (Babati, 67.). Vezetőedző: Lendvai Miklós
Gólszerző: Lattenstein (1–0) a 33., Grbic (1–1) a 34. percben
MESTERMÉRLEG
ifj. Mihalecz István: – A mérkőzés folyamán végig futottunk saját magunk és az eredmény után. Természetesen szerettünk volna jobban futballozni, ezt a mérkőzést „lazasággal" lehetett volna megnyerni, mi pedig végig görcsöltünk. Nem hízelgő ránk nézve a kiszenvedett egy pont.
Lendvai Miklós: – Több lehetőséget alakítottunk ki a mérkőzésen, amit nem sikerült kihasználnunk. Az első mérkőzéstől igazából ezt vártam.

SZOLNOKI MÁV STADLER RAIL FC–TATABÁNYA FC 4–0 (1–0)
Tiszaligeti Stadion, 600 néző. Vezette: Radványi Ádám (Szvetnyik Bence, Kulcsár Judit)
SZOLNOK: Pokorni – Vári (Mile, 85.), Racskó, Papucsek, Fritz – Sipeki, Lengyel B. – Zsótér (Zvara D., 75.), Zsolnai, B. Tóth (Bohner, 66.) – Hamar Á. Vezetőedző: Kis Károly
TATABÁNYA: Dombai – Besztercei, Szamosszegi, Papizsanszkij, Zámbó (Almási, 65.) – Ludánszki I., Bozsik J. – Hullám, Batizi-Pócsi, Birtalan B. (Szabó R., 89.) – Weitner (Móri, 65.). Vezetőedző: Bozsik Péter
Gólszerző: Zsolnai (1–0) a 13., Hamar (2–0), a 40., Zsótér (3–0) a 42., Zsótér (4–0) az 52. percben
Kiállítva: Bozsik J. (második sárga lap után) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Kis Károly: – Ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Külön öröm, hogy nemcsak eredményesen, hanem jól és látványosan is játszottunk, és látható, hogy az új fiúk remekül illeszkedtek be a csapatba.
Bozsik Péter: – A meccs elején néhány labdarúgót nyomasztott a tét, s akadt néhány érdekes játékvezetői ítélet is, ráadásul nagyon jól játszó Szolnokot fogtunk ki, ami így együtt soknak bizonyult.

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Dunaújváros PASE–Nyíregyháza 0–1

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus17132233–12+2141
2. Dunaújváros PASE17112429–17+1235
3. Siófok1794424–16+831
4. Balmazújváros1784533–28+528
5. Zalaegerszegi TE FC1784526–24+228
6. FC Ajka1783630–26+427
7. Békéscsaba Előre1775528–23+526
8. Gyirmót FC Győr1773726–22+424
9. Szolnoki MÁV FC1763827–26+121
10. Soproni VSE1763822–27–521
11. Szigetszentmiklósi TK1763815–20–521
12. Vasas1763822–31–921
13. Ceglédi VSE1762923–26–320
14. Kisvárda SE1746728–280 18
15. Duna FC Tatabánya17331114–38–2412
16. Kozármisleny17221314–30–168
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik