NB II: tovább menetel a Vasas; Urbin duplával tért vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.06. 16:30
null
Sowunmi (jobbra) nem bírt Grúzzal, a Vasas pedig ismét győzött (Fotó: Grnák László)
Hat találkozót rendeztek szombaton a labdarúgó NB II 4. fordulójában. Tovább menetel a Vasas, amely most az Ajkát győzte le magabiztosan, míg a Gyirmót a Kaposvár ellen győzött. Urbin Péter duplával tért vissza a másodosztályba, a Szolnok új csatára a Sopront keserítette. Az egyaránt nyeretlen Balmazújváros és a Siófok döntetlenre végzett egymással, míg a ZTE hátrányból fordítva győzte le a Szegedet.

A labdarúgó NB II 4. fordulójában Peszmeg Viktor szabadrúgásgóljával szerzett vezetést a Siófok Balmazújvárosban. A hazaiak a játékrész hajrájában Virágh Aladár révén egyenlíthettek volna, de a középpályás büntetőjét Tajti Norbert hárította. A szünet után a Balmaz mezőnyfölénybe került, de sokáig helyzetet sem tudott kialakítani, mígnem Batizi-Pócsi Balázs a 88. percben egyenlített. A csatár hőssé válhatott volna, hiszen a 90. percben újabb gólszerzési lehetőség adódott előtte, de két méterről sem tudott a kapuba találni! Maradt az egyik csapat számára sem jó iksz, így mindkét gárda továbbra is nyeretlen, ám legalább már a Balmaznak is van pontja.

A Cegléd–Soroksár mérkőzésen nem született gól, bár a hazaiak Markó Ádám és Koós Gábor révén az első félidőben közel álltak a gólszerzéshez. Előbbi lövését a keresztléc hárította, utóbbi lövése a kapu fölé szállt. A második játékrészben még nagyobb fölénybe került a Cegléd, Koós többször is eldönthette volna a mérkőzést, de vagy Holczer Ádám védett, vagy a kapufa segítette ki a kapust. Sőt a kapufa Albert István fejesénél is a Soroksár mellett volt, így a budapestiek újabb értékes ponttal gazdagodtak.

A Gyirmót FC Győr–Kaposvár mérkőzésen az első gól a 10. percben született meg: ekkor a kapus, Somogyi Csaba dobta át a félpályát s ugratta ki ezzel Cseri Tamást, aki Magasföldi Józsefet indította. Ő beadott, s a menteni igyekvő Földes Olivér saját kapuja bal felső sarkába vágta a labdát. A 20. percben Kákonyi Dániel adott jobbról remek labdát Magasföldinek, aki kapásból 18 méterről a kapujából a kicsit kint helyezkedő Somodi Bence fölött a kapuba emelt! A 36.percben szépített a Kaposvár, Rajczi Pétert ugratták ki a leshatáron, aki Somogyi Csabára vezette a labdát, s a gyirmóti kapus már tehetetlen volt. A fordulás után növelte előnyét a hazai együttes, Magasföldi József 25 méterről szabadrúgásból tekert a jobb felső sarokba. Sisa Tibor együttese végül teljesen megérdemelten nyert ilyen különbséggel is, annak ellenére, hogy az egész mérkőzést tekintve némi fölényben játszott a Kaposvár. A kaposvári Rajczi Péter hiába szerezte meg ötödik gólját a bajnokságban, ez most egyetlen pontot sem ért.

Ismét a másodosztályban futballozik Urbin Péter, a hét elején a Dunaújvárostól érkező szolnoki csatár két góllal mutatkozott be új csapata színeiben, de ez csak döntetlenre volt elegendő a Sopron otthonában. Urbin egy fejessel szerzett vezetést a Szolnoknak, amit a félidő végén Kovács Ádám közeli lövéssel egyenlített ki. A szünet után ismét jött Urbin, és közelről a hálóba kotorta a labdát, de erre is volt válasza az SVSE-nek: a hét elején igazolt Bobál Dávid csúsztatott a bal felsőbe. A vendégek a hosszabbításban megnyerhették volna a meccset, ám Kállai István elrontotta a meccslabdát.

A ZTE hátrányból fordítva győzte le az újonc Szeged 2011-et. Igaz, a mérkőzés eleje nem úgy alakult, ahogy azt a zalaiak elképzelték, Oláh Lóránt egy kipattanót a hálóba passzolt, sőt a Szeged a félidőben növelhette is volna előnyét. Fordulás után a ZTE ritmust váltott, Bailo Dávid lövésével előbb egyenlített, majd Babati Benjámin lőtte ki 16 méterről a jobb sarkot. Lőrincz Emil együttesének győzelme nagyobb különbségű is lehetett volna, de a 88. percben a szlovén Denis Grbic büntetőjét Molnár F. Tamás kivédte.

Könnyedén nyert a Vasas az Ajka ellen a forduló záró mérkőzésén. A továbbra is kirobbanó formában futballozó Remili Mohamed már a 4. percben megszerezte a vezetést az angyalföldieknek, miután egy kiugratást követően 12 méterről a hosszú sarokba lőtt. A piros-kékek mezőnyfölénye azonban csak az 59. percben hozott újabb találatot, Vida Máté jobb oldali beadása után Remili ezúttal hat méterről fejelt a hálóba. A Vasas ezután már elszórakozta helyzeteit, míg az Ajka tíz emberrel fejezte be a meccset, mivel Köles János egy durvaság miatt azonnal piros lapot kapott. Szanyó Károly együttese továbbra is százszázalékos, és nem mellesleg visszavágott az Ajkának a múlt őszi 5–1-es vereségért.

NB II
4. FORDULÓ (09.05.)

GYIRMÓT FC GYŐR–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 3–1 (2–1)
Győr-Gyirmót, 1000
néző. Vezette: Pintér Csaba (Kóbor Péter, Kepe Arnold)
GYIRMÓT: Somogyi Cs. – Hajba, Balog Z., Lázár P., Présinger – Papp K., Madarász – Kákonyi (Beliczky, 55.), Magasföldi (Kiss M., 80.), Cseri – Oross (Andorka, 65.)
KAPOSVÁR: Somodi – Földes M., Kovács O., Bank, Kiss M. – Kovács T. (Vermes, 75.), Zsdrál – Karacs, Nagy K. (Murai, 63.), Hadaró – Rajczi (Fejős, 54.)
Gólszerző: Földes M. (1–0, öngól) a 10., Magasföldi (2–0) a 20., Rajczi (2–1) a 36., Magasföldi (3–1) az 56. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR
, a Gyirmót vezetőedzője: – Ismét egy rangadót játszottunk a múlt évben még élvonalbeli Kaposvárral. Ha helyzeteinket nagyobb százalékban értékesítjük, szebb eredményt érhettünk volna el, de győzelmünk így is nagyon értékes.
TAKÁCS LAJOS, a Kaposvár megbízott edzője: – Óriási hibákkal kezdtük a mérkőzést, amelynek eredményeként tíz perc után egy öngóllal a hazaiak szereztek vezetést. Kétgólos hátrányban is megvoltak a lehetőségeink, aztán a harmadik hazai gól megpecsételte sorsunkat.

VASAS–FC AJKA 2–0 (1–0)
Illovszky-stadion, 2000 néző. Vezette: Radványi Ádám (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)
VASAS: Németh G. – Görgényi, Grúz, Rodenbücher, Hajdú N. – Nagy T., Vida, Berecz – Nagy D. (Menyhárt, a szünetben), Ferenczi I. Remili
FC AJKA: Jánosa – Mogyorósi, Asztalos, Köles, Zámbó – Németh L., Varga G. – Weitner (Csordás Sz., 75., Gunther, 83.), Szabó Zs., Major N. (Mihalecz P., 57.) – Sowunmi
Gólszerző: Remili (1–0) az 5., Remili (2–0) a 60. percben
Kiállítva: Köles (törlesztésért) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY
, a Vasas vezetőedzője: – Végig uraltuk a mérkőzést, sikerünk egy percig sem forgott veszélyben. Pici hiányérzetem van a kihagyott helyzetek miatt, de nem lehetek elégedetlen.
KLEMENT ISTVÁN, az Ajka vezetőedzője: – Az olyan kaliberű csapatok ellen, mint a Vasas, csak akkor lehet esélyünk, ha hibátlanul védekezünk, és a kevés adódó lehetőségünket kihasználjuk. Ezúttal ez nem sikerült.

SVSE-GYSEV–SZOLNOKI MÁV 2–2 (1–1)
Sopron, 1200 néző. Vezette: Farkas Tibor (Erős Gábor, Szalai Balázs)
SOPRON: Halasi – Pados (Szabó L., 60.), Baranyai N., Jovetics (Nagy Z., 17.), Bobál D. – Horváth A., Pintér A. – Deme – Eszlátyi (Erdélyi, 50.), Horváth P., Kovács Á.
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Antal G., Papucsek (Mundi, 34.), Fritz – Mile, Kenderes – Tóth D. (Kállai I., 85.), Lengyel B., Rokszin – Urbin
Gólszerző: Urbin (0–1) a 14., Kovács Á. (1–1) a 41., Urbin (1–2) az 58., Bobál D. (2–2) a 70. percben
MESTERMÉRLEG
SUPKA ATTILA
, a Sopron szakmai igazgatója: – Játékosaim nagyszerűen küzdöttek, hasonló teljesítményt várnék minden mérkőzésen, le a kalappal előttük. Sok helyzetünk is volt, ráadásul kétszer egyenlítettünk, mégis kissé csalódott vagyok, mert elmaradt a győzelem.
KIS KÁROLY
, a Szolnok vezetőedzője: – Kétszer is vezettünk, vagyis meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, ráadásul a kilencvenharmadik percben háromszor is óriási ziccerben hibáztunk. Nagyon jó meccset játszottunk, jól futballoztunk, mégis hiányérzetem van.

ZTE FC–SZEGED 2–1 (0–1)
Zalaegerszeg, 1434 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kiss Zoltán, Iványi István)
ZTE: Szappanos – Króner, Fodor M., Forgács, Farkas N. – Horváth A., Simonfalvi – Délczeg (Bailo, a szünetben), Melczer (Grbic, a szünetben), Babati (Kocsis A., 90.) – Vittman
SZEGED: Molnár F. – Kéri, Farkas M., Markovics, Mészáros – Máté P., Zelenyánszki – Szabó P., Oláh G. (Fitos, 57., Kovács B., 67.), Zabari – Oláh L. (Manga, 77.)
Gólszerző: Oláh L. (1–0) a 10., Bailo (1–1) az 55., Babati (2–1) a 68. percben
MESTERMÉRLEG
LŐRINCZ EMIL
, a Zalaegerszeg vezetőedzője: – Az első félidő borzalmas volt. Ezt ki kell elemeznünk. A szünetben néhány dolgot átbeszéltünk, kettős cserét hajtottunk végre, és ezt követően nyertünk.
NYILAS ELEK, a Szeged vezetőedzője: – Amiért jöttünk, az első félidőben majdnem teljesítettük. Vezettünk és időnként jól játszottunk, bár ebben az időszakban el kellett volna döntenünk a meccset.

BALMAZÚJVÁROS–SIÓFOK 1–1 (0–1)
Balmazújváros, 800 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
BALMAZÚJVÁROS: Szalma – Bokros (Csorba, a szünetben), Papp F., Bakos, Németh Á. – Kiss L. (Kis R., a szünetben) – Andorkó, Kónya, Sigér (Belényesi, a szünetben), Virágh – Batizi-Pócsi
SIÓFOK: Tajti N. – Pécseli, Papp Sz., Baranyai, Gubicza – Ivancsics, Fülöp N. – Kirchner (Papp M., 76.), Peszmeg, Kozma (Gárdos, a szünetben) – Daru (Eisenberger, 57.)
Gólszerző: Peszmeg (0–1) a 23., Batizi-Pócsi (1–1) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
SZABÓ JÁNOS
, a Balmazújváros vezetőedzője: – Nem lehetek elégedett, mert döcögött a játékunk, a helyzetkihasználásunk nem különben. Tehettünk volna többet is a győzelemért.
HORVÁTH KÁROLY, a Siófok vezetőedzője: – Ha a mérkőzés végéig tartottuk volna magunkat, győztesen hagyjuk el a pályát. Azért a döntetlen is reménykeltő, mert végre csapatként küzdöttünk.

CEGLÉDI VSE–SOROKSÁR SC 0–0
Cegléd, 350 néző. Vezette: Takács Tamás (Albert István, Buzás Balázs)
CEGLÉD: Tóth Z.– Vattai, Albert I., Makrai, Pesti – Dóczi, Koncz – Koós, Szabó D. (Majoros, 76.), Markó (Teixeira, 63.) – Elek B. (Kormos, 66.)
SOROKSÁR: Holczer – Vass Zs., Pandur, Urbán P., Tóbiás – Balaskó Cs., Lannert – Lovrencsics B., Nyilas E., Kovács D. (Szabó R., 57.) – Péter (Simita, 89.)
MESTERMÉRLEG
SZABÓ ISTVÁN
, a Cegléd vezetőedzője: – A második félidőben tizenöt percen át gyengébben, de a mérkőzés többi részében jól játszottunk. Közelebb álltunk a győzelemhez, háromszor a kapufát is eltaláltuk, pedig a vendégek kapusa már vert helyzetben volt.
VARGA ATTILA, a Soroksár vezetőedzője: – Pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, a negatívum pedig az, hogy gyengén teljesítettünk. Csak az utolsó húsz percben volt elfogadható a játékunk, ekkor két nagy helyzetünk is volt. Igazságosnak érzem a döntetlent.

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Mezőkövesd–Békéscsaba Előre 4–0
Csákvár–Szigetszentmiklósi TK 1–1

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Vasas FC 4 4 13–3 +10 12
2. Mezőkövesd Zsóry FC 4 3 1 11–4 +7 10
3. Gyirmót FC Győr 4 3 1 8–3 +5 9
4. Soroksár SC 4 2 1 1 7–4 +3 7
5. Szigetszentmiklósi TK 4 2 1 1 6–5 +1 7
6. ZTE FC 4 2 2 6–6 0 6
7. Békéscsaba Előre 4 2 2 3–8 –5 6
8. Szeged 2011 4 1 2 1 7–5 +2 5
9. Kaposvári Rákóczi FC 4 1 2 1 5–6 –1 5
10. Szolnoki MÁV FC 4 1 2 1 5–7 –2 5
11. Aqvital FC Csákvár 4 1 1 2 6–4 +2 4
12. FC Ajka 4 1 3 4–7 –3 3
13. Ceglédi VSE 4 3 1 3–4 –1 3
14. Soproni VSE-GYSEV 4 2 2 5–8 –3 2
15. FGSZ Siófok 4 2 2 3–11 –8 2
16. Balmazújváros 4 1 3 5–12 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik