Labdarúgás: „Nem biztos, hogy megvalósul a stadionfejlesztés”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.29. 08:34
Elképzelhető, hogy mégsem épül új stadion Kecskeméten, a város polgármestere szerint 80 százalék az esély rá, hogy nem maradnak az eredeti tervnél.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Programban eredetileg 800 millió forintot irányoztak elő a Széktói Stadion korszerűsítésére, ám a kormány a fejlesztési pénzeket átcsoportosította, így a kecskeméti beruházásra 239 millió forinttal kevesebb jutott.

„Ahogy jelen pillanatban állnak a tárgyalások, nem biztos, hogy a város fel tudja vállalni a stadionfejlesztést – mondta a baon.hu-nak Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. – Egyeztettünk az MLSZ-szel, és olyan koncepciót állított fel a szövetség, amely ebből a forrásból nem megvalósítható, és ráadásul egy félbehagyott beruházás lenne, ami további terhet ró a város költségvetésére.”

„Nyolcvan százalék, hogy ilyen formában és ilyen módon nem tudjuk megépíteni a stadiont, ahogy ez elindult” – folytatta a polgármester, aki arra ugyanakkor jó esélyt lát, hogy a megyei első osztályban szereplő KLC-hez jövőben érkező TAO-s pénzekkel lépésről lépésre lehet fejleszteni a stadiont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik