Jubileum: FA-kupa-győztessel játszik a BEAC

Vágólapra másolva!
2018.03.12. 14:00
FA-kupa-győztes ellenfél ellen ünnepli alapításának százhuszadik évfordulóját a Budapesti Egyetemi Atlétikai Klub (BEAC), amely kedden 6 órakor az Oxford Universityvel csap össze a zuglói Varga Zoltán Sportpályán.

Az Oxfordi Egyetem a világ egyik legrégebbi egyeteme, futballcsapatát 1871-ben alapították és három évvel később megnyerte az FA-kupát. ezen kívül még három döntőt játszott, jelenleg az egyetemi és főiskolai bajnokságban szerepel. A csapat összesen huszonkét játékost adott az angol válogatottnak, közülük hárman az 1872-es Anglia–Skócia találkozón is szerepet kaptak, amely a futballtörténelem első hivatalos válogatott mérkőzése volt.

A jelenleg a budapesti harmadosztályban szereplő BEAC labdarúgó szakosztályát 1898-ban alapították, fénykorát az ezerkilencszázhúszas években élte, több magyar válogatott játékos is megfordult a csapatban, például Stófián János, Pesovnik László, illetve lapunk korábbi újságírója, Pluhár István, aki aztán a Magyar Rádiónak is dolgozott a harmincas-negyvenes években.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik