BABJÁK BENCE
BABJÁK BENCE
2020.07.12 08:46 Frissítve: 2020.07.14 01:21

Debrecen: felvették a kapcsolatot Dzsudzsák Balázzsal

Felvette a kapcsolatot az NB II-be alászálló Loki a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázzsal, ám tárgyalássorozatról még nem beszélhetünk.

 

Dzsudzsák Balázs szabadon igazolható, de kérdés, hogy a debreceni klub fel tudja-e venni a versenyt egy külföldi kérővel (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Dzsudzsák Balázs Debrecenben? A héten futótűzként szaladt végig a hazai sajtóban a hír, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya esetleg hazatér, ám a találgatás és a spekuláció egyelőre jóval több, mint a biztos információ. Tény, hogy a 108-szoros válogatott futballista jelenleg szabadon átigazolható, vagyis új klubjának kizárólag vele és a menedzserével kell egyeztetnie. A mostani naptári esztendőt az Egyesült Arab Emírségek élvonalában szereplő al-Ittihad Kalbában kezdte, ám klubja február elején egyik napról a másikra közölte vele, hogy a folytatásban nem tart rá igényt. Ezt követően nem sokáig maradt csapat nélkül, a liga élmezőnyéhez tartozó al-Ain szerződtette, a megállapodás június 30-ig szólt. Új együttesében négy mérkőzés jutott neki, majd a vírushelyzet miatt felfüggesztették a bajnokságot. Később úgy határoztak, nem folytatják a küzdelmeket. Mivel szerződéshosszabbítás nem történt, a labdarúgóra most bármelyik klub lecsaphat.

Tény, hogy a Debrecen megkereste, a felek felvették egymással a kapcsolatot, ám tárgyalássorozatról egyelőre nem beszélhetünk. A nyírlugosi születésű futballista ezer szállal kötődik a klubhoz, és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) augusztus 2-ra írta ki a Merkantil Bank Liga rajtját, vagyis a közelgő válogatott meccsek előtt meglenne a lehetősége, hogy játékba lendüljön a hosszú kihagyást követően. Külföldről is keresték, ám konkrét ajánlat még egyik országból sem érkezett. Ami biztos, a Debrecen a jövő héten sajtótájékoztatót tart. Lapunk a hír kapcsán megkereste Tőzsér Dánielt, a DVSC idény végén visszavonuló középpályását, jelenlegi sportigazgatóját, aki jelezte, hogy hírzárlatot rendeltek el a klubnál. A sajtótájékoztató témájáról annyit árult el, hogy a korábbi többségi tulajdonos, Szima Gábor távozása utáni átadás-átvétel kapcsán rengeteg kérdés vetődött fel az emberekben, a sajtó képviselőinek így lehetőségük nyílik kérdezni. Hogy a 33 esztendős szélső érkezése szóba kerül-e? Nos, erről a témáról egyelőre senki sem nyilatkozik a klubnál.

 
Dzsudzsák Balázs visszatér? Tőzsér Dániel reagált 
Dzsudzsák Balázs visszatérhet Debrecenbe?
Kondást Dzsudzsákék visszatéréséről faggatták – ezt felelte!

Dzsudzsák Balázs ügyében egyelőre itt tartunk, rajta kívül Korhut Mihály esetleges hazatérése is szóba került. A 22-szeres válogatott hátvéd helyzete némileg más, jelenleg a görög élvonalban szereplő Arisz Szaloniki labdarúgója, szombat este kezdőként lépett pályára az OFI elleni idegenbeli bajnokin. A mostani idényben többnyire stabil kezdőnek számít együttesében, vagyis a magyar másodosztálynál jelentősen erősebb bajnokságban szerepel hétről hétre. Más kérdés, hogy a transfermarkt.de adatai szerint július 31-én lejár a szerződése, vagyis ha nem hosszabbít klubjával, a Debrecennek „csak” vele kellene egyezségre jutnia.

Egyelőre tehát mindkét labdarúgó kapcsán sok a kérdőjel. Mindenesetre már az hatalmas fogásnak számítana, ha egyikükkel sikerülne megállapodni. Ha pedig mindketten Debrecenbe szerződnek, minden kétséget kizáróan az utóbbi évtizedek legerősebb NB II-es mezőnye alakulna ki. 

2020.08.09 17:13:07

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

Élre állt a továbbra is hibátlan Szpari; a Békéscsaba Ajkán nyert; a Gyirmót megverte a Haladást.

2020.08.07 11:57:41

Labdarúgó NB II FERENCZ NORBERT

90. perces egyenlítés, továbbra sincs győzelme a két csapatnak.

2020.08.07 13:46:00

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

A Békéscsaba egygólos sikert aratott az FC Ajka vendégeként.

2020.08.07 14:21:52

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Az angyalföldiek megszenvedtek, de otthon tartották a három pontot.

2020.08.07 14:42:04

Labdarúgó NB II VAJGELY PÁL

Továbbra sincs meg a Szeged első győzelme az NB II-ben, a Szentlőrinc döntetlent ért el.