ZTE: sok függ attól a szponzori pénztől, ami még meg sem érkezett

Vágólapra másolva!
2012.01.02. 09:01
Címkék
Maguknak köszönhetik – tizenhét NB I-es mérkőzésen hat döntetlen és tizenegy vereség a Zalaegerszegi TE mérlege. Egyelőre nem tudni, hogy Prukner László vezetőedzőnek a tavasszal is abból kell-e főznie, amije van, vagy lesz pénz arra, hogy igazoljon néhány épkézláb futballistát. Januárban sok minden eldől...



Egyelőre sok minden bizonytalan a ZTE-nél – nem tudni, a kék-fehérek milyen kerettel, céllal vágnak neki a tavasznak, annak a tizenhárom fordulónak, amely még hátravan az NB I-ből.

„Egyelőre nem érkezett meg az a szponzori összeg, amelyet decemberre vártunk, reményeink szerint erre január első napjaiban sor kerülhet – így Nagy Ferenc, a ZTE elnök-tulajdonosa. – Kár lenne tagadni, valóban sok minden függ ettől a pénztől. Az biztos, csak addig szeretnénk nyújtózkodni, ameddig a takarónk ér...”

Természetesen Prukner Lászlónak sem mindegy, hogy harmatgyenge futballistákból vagy megacélosított keretből válogathat – hallani, hogy a Ferencvárosból Maróti Bélát és Oláh Lórántot is vinné a mester Zalaegerszegre, neveket egyelőre azonban nem mond a tréner...

„Kétségtelen, finoman fogalmazva sem vagyok irigylésre méltó helyzetben... – ismerte el a Nemzeti Sport kérdésére Prukner László. – Nem szeretnék vizionálni, mi lenne akkor, ha nem lesz pénz erősítésre, mi lesz velem ebben az esetben, maradok vagy sem. Az biztos, hogy három-négy, mentálisan erős labdarúgóra van szükségünk ahhoz, hogy legyen esélyünk a bentmaradásra – s az is biztos, hogy a hazai piac igen szűk, a legjobbaknak szerződésük van. Számításaim szerint kilenc mérkőzést kell megnyernünk ehhez, de nem mindegy, hogy mely együttesek ellen gyűjtjük be a pontokat. A játékosokra visszatérve – a folyamatos vereségek bomlasztanak, a sikerek viszont összekovácsolják az együttest, Zalaegerszegen az előbbi volt jellemző. Ez a keret nem alkalmas arra, hogy kiharcolja azt, hogy jövőre is élvonalbeli klub legyen a ZTE. Ez van. Nem tudom, lesz-e pénzünk arra, hogy elmenjünk edzőtáborba, ez is a január kérdése."

Bár lehet, ez a legkisebb gondja a vezetőedzőnek – az annál inkább aggaszthatja a szakembert, hogy a már bentmaradást jelentő 14. helyen álló Siófok tíz ponttal előzi meg együttesét.

A katasztrofális szereplésnek már vannak áldozatai, a zalai klubvezetőség eddig hat futballistának mutatott ajtót: négy középpályás, a román Vlad Bujor, az osztrák Ahmet Delic, a montenegrói Ivan Delics és az osztrák Aleksandar Stanisavljevic, az egyiptomi védő, Serif Szadek, valamint a huszonötszörös válogatott csatár, Tököli Attila, aki kölcsönadásából visszatér a Kecskeméti TE-hez. Ugyanakkor a csapattal kezdi meg a felkészülést a hosszú sérüléséből felépült montenegrói csatár, Darko Pavicsevics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik