Volt Ajax-csatár a Honvédnál! Bobált a Wolfsburg vinné?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.14. 20:41
null
Sergio Parrist teszteli a Honvéd (Fotó: archív)
A Nemzeti Sport Online kedd délután a Honvéd sajtótájékoztatójáról jelentette, hogy a kispestiek a nyáron még szeretnének egy csatárt igazolni, és tesztelnek is próbajátékost a posztra. A kispestiek tulajdonosa, George F. Hemingway pedig kérdésünkre válaszolva elmondta, Bobál Gergelyért külföldről érkezett ajánlat. Azóta megtudtuk, hogy a próbajátékos a korábban az Ajaxnál is megforduló Sergio Parris, Bobált pedig németországi forrásaink szerint a kupagyőztes, bajnoki ezüstérmes Wolfsburg szerződtetné.

Az amszterdami születésű, 30 éves holland csatár, Sergio Parris több alacsonyabb osztályú holland csapatnál, köztük az Ajax amatőr gárdájánál is futballozott korábban, onnan szerződött 2012-ben a bahreini al-Ahli Manamához.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a héten a Honvédnál szerepel próbajátékon, sorsáról a napokban dönt majd a szakmai stáb.

George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa a mai sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy Bobál Gergelyért külföldről érkezett ajánlat.

„Reméljük, hogy jobbak leszünk a tavalyi 13. helynél. Mondjuk, ez nem lesz nehéz...”

Az NSO németországi forrásból úgy értesült, hogy a nyáron több, Bundesligában szereplő klubnak (illetve azok második csapatának) beajánlották a legutóbb kölcsönben Gyirmóton futballozó, tavasszal 14 bajnokin hat gólt szerző csatárt, és közülük a Wolfsburg ajánlatot is tett érte a Honvédnak.

Első körben várhatóan a Wolfsburg korosztályos csapatához, illetve a negyedosztályban szereplő második gárdájához kerülhetne Bobál, innen vezethetne az út hosszú távon, megfelelő teljesítmény esetén az első kerethez, amely legutóbb a 2. helyen végzett a német élvonalban.

A csatár már múlt héten a Nemzeti Sport Online-nak adott interjúban is megemlítette, hogy szeretne külföldre igazolni, és úgy érzi, hogy erre lesz is lehetősége, ha alacsonyabb osztályú csapatnál is.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL

Érkezők: Djordje Kamber (bosnyák, Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Ivan Lovric (horvát, KTE), Szilágyi Lóránd (romániai, Gaz Metan Medias)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Bobál Dávid (Soproni VSE), Bobál Gergely (Gyirmót), Csemer Gyula (Gyirmót), Délczeg Gergely (ZTE FC, ?), Erdélyi László (Soproni VSE),Fejes János (Gyirmót), Kapacina Valér (Soproni VSE), Szemerédi Norbert (Paks), Vernes Richárd (Central Coast Mariners – Ausztrália), Vólent Roland (Békéscsaba)

Az utánpótlásból felkerültek: Bodrogi János, Erdős Gábor, Soós Dávid, Vajda Dániel (profi szerződést kaptak)

Kiszemeltek: Sergio Parris (holland, legutóbb al-Ahli Manama – Bahrein, próbajáték)

Távozók: Raffaele Alcibiade (olasz, Haladás, kölcsön után végleg), Francis Koné (elefántcsontparti-togói, szabadon igazolható), Emmanuel Mensah (ghánai, szabadon igazolható), Jesús Manuel Meza (venezuelai, Boyacá Chicó – Kolumbia), Jean-Pierre Morgan (francia, szabadon igazolható), Jhon Jairo Palacios Granja (kolumbiai, szabadon igazolható), Joszip Projics (szerb, szabadon igazolható), Bratiszlav Punosevac (szerb, Békéscsaba, szabadon igazolhatóként), Marko Vidovics (montenegrói, szabadon igazolható)

Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Josip Elez (horvát, Lazio – Olaszország, onnan AGF Aarhus – Dánia), David Izazola Ramírez (mexikói, Pumas UNAM – Mexikó), Jevrem Kosznics (szerb, Palermo – Olaszország), Lucas Elías Ontivero (argentin, Galatasaray – Törökország, onnan FC Wil – Svájc)

Távozhat: Bobál Gergely (érdeklődnek iránta: Wolfsburg)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik