Honvéd: ha lehetne, több légióst hoznának; „igazságtalan MLSZ-szabály”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.14. 14:43
null
Ha lehetne, még több légióst igazolna a Honvéd
A Budapest Honvéd labdarúgócsapata szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott, amelyen a klub tulajdonosa, George F. Hemingway, Marco Rossi vezetőedző, illetve néhány játékos nyilatkozott az előttünk álló szezonról. 

A sajtótájékoztatón George F. Hemingway, Marco Rossi és a játékosok is arról beszéltek, hogy nehéz bajnokságra számítanak, de jobb eredményre, mint az előző évadban, amikor a bennmaradásért kellett harcolniuk. Az eddigi erősítésekkel kapcsolatban elhangzott, hogy még egy csatár szerződtetése várható, vannak is próbajátékosok, de döntés még nem született.

A futballisták közül három saját nevelésű fiatal, Gazdag Dániel, Göblyös Dávid és a soproni kölcsönből visszatérő Bobál Dávid, a két új szerzemény, Ivan Lovric és Djordje Kamber, illetve a nyáron szerződést hosszabbító Alekszandar Ignjatovics válaszolt az újságírók kérdéseire. A játékosok részéről elhangzott, hogy a legjobb hatba kerülést célozzák meg.

„Mi mindig támaszkodtunk az akadémistákra, de a fiatalok nem feltétlenül képesek arra, hogy tizennyolc-tizenkilenc évesen az NB I-ben teljesítsenek. Légiósokat azért nem hoztunk nagyobb számban, mert az MLSZ meghozta ezt az új szabályt. Ha ez nem lenne, lehet, hogy nem három, hanem négy vagy öt légióssal állnánk fel” – válaszolta a Nemzeti Sport Online fiatalokra és az új légiósszabályra vonatkozó kérdésére George F. Hemingway. Utóbbira bővebben is kitért.

„Reméljük, hogy jobbak leszünk a tavalyi 13. helynél. Mondjuk ez nem lesz nehéz...”

„Hiba az MLSZ részéről, hogy a nemzetközi kupainduló ellenfélnél öt légiós játszhat ellenünk, nálunk viszont csak három, miért nem lehet ezeken a meccseken ugyanannyi a két csapatban a légiósok száma? Ez igazságtalanság. Nem biztos, hogy ez befolyásolja a bajnokságot, de ez nem igazságos. Az MLSZ irányvonalával egyetértek, de ezt úgy kell megvalósítani, hogy a fair play ne sérüljön. Nem tudom megmagyarázni, hogy a nemzetközi kupaindulóval szemben mi miért csak három légióssal állhatunk fel. Ettől eltekintve a többi szabályozással véleményem szerint jó irányba halad a szövetség” – fogalmazott a sportvezető.

Mint ismeretes, az új szabály értelmében azok a klubok számíthatnak a tévés, illetve szerencsejáték pénzekből származó bevételekre, melyek megfelelnek annak a fő szabálynak, hogy egy meccsen háromnál több légióst nem szerepeltetnek (nemzetközi kupaindulók esetében ez a szám öt).

Hemingway kérdésünkre válaszolva bővebben is beszélt a keretről, azokról a fiatalokról, akik az előző idényben kölcsönben szerepeltek. Elmondta, Bobál Gergelyért külföldi ajánlat érkezett (értesülésünk szerint Németországból), a napokban eldől, hogy születik-e egyezség, a többi, legutóbb kölcsönben szereplő futballistáról augusztus végéig születhet döntés.

A sajtótájékoztatón arról is volt szó, hogy az új sportcsatorna, az M4 szombaton 20.30-tól a Bp. Honvéd–Videoton mérkőzés közvetítésével indítja az élő közvetítések sorát. A stadion felújításával kapcsolatban elhangzott, hogy a munkálatok a 2015–2016-os szezon befejezését követően kezdődnek meg.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL

Érkezők: Djordje Kamber (bosnyák, Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Ivan Lovric (horvát, KTE), Szilágyi Loránd (romániai, Gaz Metan Medias – Románia)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Bobál Dávid (Soproni VSE), Bobál Gergely (Gyirmót), Csemer Gyula (Gyirmót), Délczeg Gergely (ZTE FC, ?), Erdélyi László (Soproni VSE),Fejes János (Gyirmót), Kapacina Valér (Soproni VSE), Szemerédi Norbert (Paks), Vernes Richárd (Central Coast Mariners – Ausztrália), Vólent Roland (Békéscsaba)

Az utánpótlásból felkerültek: Bodrogi János, Erdős Gábor, Soós Dávid, Vajda Dániel (profi szerződést kaptak)

Kiszemeltek:

Távozók: Raffaele Alcibiade (olasz, Haladás, kölcsön után végleg), Francis Koné (elefántcsontparti-togói, szabadon igazolható), Emmanuel Mensah (ghánai, szabadon igazolható), Jesús Manuel Meza (venezuelai, Boyacá Chicó – Kolumbia), Jean-Pierre Morgan (francia, szabadon igazolható), Jhon Jairo Palacios Granja (kolumbiai, szabadon igazolható), Joszip Projics (szerb, szabadon igazolható), Bratiszlav Punosevac (szerb, Békéscsaba, szabadon igazolhatóként), Marko Vidovics (montenegrói, szabadon igazolható)

Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Josip Elez (horvát, Lazio – Olaszország, onnan AGF Aarhus – Dánia), David Izazola Ramírez (mexikói, Pumas UNAM – Mexikó), Jevrem Kosznics (szerb, Palermo – Olaszország), Lucas Elías Ontivero (argentin, Galatasaray – Törökország, onnan FC Wil – Svájc)

Távozhatnak: Bobál Gergely (érdeklődnek iránta: Németország)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik