Vidi: Kovács Zoltán elismerte, valós a kettős terhelés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.14. 12:10
null
A Vidinél tudják, a kettős terhelés újdonság, szokni kell még (Fotó: Török Attila)
Kovács Zoltán, a Mol Vidi sportigazgatója elismerte, a csapat bajnoki szereplésére hátrányosan hat az Európa-liga csoportkörében való részvétel.

„Lassan kezd rendszeressé válni ez, és bár szó sincs róla, hogy kétségbe lennénk esve a tabellára nézve, azért nagy erőkkel keressük az okokat, illetve természetesen a megoldást –idézte a Mezőkövesd elleni bajnoki vereség kapcsán Kovács Zoltánt a molcsapat.hu.A mezőkövesdi vereség elég rosszkor jött, hiszen ott volt a kezünkben a lehetőség, hogy közelebb lopózzunk az élen állókhoz, de most valóban érezhető volt a fiúkon, hogy nagyon sokat kivett belőlük a PAOK elleni hazai meccs.”

A sportvezető szerint a Vidi keretével nincs probléma, ami persze nem jelenti azt, hogy hátradőlve várnák bármelyik átigazolási időszakot.

„Nyilván mi is folyamatosan azt nézzük, hogyan és kikkel tudnánk még erősebbé tenni a Vidit, ám egy-egy új játékos beépítése elég sok időt vesz igénybe, mert együttesünk alapjátéka a szervezettségre, a kompakt csapatjátékra épül. Egy ilyen pontosan megkomponált rendszerbe soha nem könnyű új arcokat beilleszteni, ez evidens” – mondta Kovács.

„Azt se felejtsük el, hogy bár vannak rutinos futballistáink, tulajdonképpen újoncok vagyunk a csoportkörben. A stábnak, a vezetőségnek és persze a játékosoknak is szokniuk kell még, hogy két-három naponta mérkőzéseket játszunk. Ebbe is bele kell tanulnunk minden szinten, hiszen a célunk továbbra is az, hogy a Mol Vidi minden évben európai kupameccseket vívjon egész ősszel” – mondta a sportigazgató, majd hozzátette, a székesfehérvári gárdának kötelessége jól szerepelni a magyar bajnokságban ahhoz, hogy hosszú éveken át az európai kupák csoportkörében szerepelhessen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik