A bajnoki cím után a Magyar Kupa-serleget is begyűjtené az FTC – a Tippmixprón a végső győztesre is fogadhatsz

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.04.23. 14:42
Fotó: Árvai Károly
Akár a 2022-es Magyar Kupa-finálé is megismétlődhet 2024-ben, miután Paks–Kisvárda és Nyíregyháza–FTC mérkőzést rendeznek a sorozat elődöntőjében. A keddi találkozón Bognár György együttese története során másodszor juthat be a döntőbe, míg az élvonalban a kiesés szélén álló kisvárdaiak fennállásuk során először döntőzhetnének. Az FTC a 35. bajnoki arany mellé besöpörné a 25. MK-aranyat is, míg a Nyíregyháza már a legjobb négy közé kerüléssel is történelmet írt. (x)

 

Hullámvölgybe került a Paks: Bognár György csapata sokáig komoly kihívónak tűnt a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, de a tolnai gárda legutóbbi hat NB I-es találkozóján egy döntetlen mellett ötször is kikapott, így még a dobogós helyezése is veszélybe került. A Kisvárda előző négy tétmeccsén nem talált legyőzőre – legutóbb az FTC otthonából is pontot tudott csenni –, de a bennmaradásához kisebb csodára lenne szüksége, miután négy körrel a zárás előtt kilenc pont a hátránya a 10. helyen álló Újpesttel szemben. A Magyar Kupa-döntő lehetősége persze remek motiváció Feczkó Tamás gárdájának, de az nem mellettük szól, hogy a két együttes előző három bajnokiján mindig a Paks győzött (2–0, 3–1, 1–0). A Kisvárda Pakson legutóbb 2022. augusztus 31-én nyert – akkor már az első félidő lefújásakor 2–0-s előnyben voltak Camajék.

Paks – Kisvárda – 1X2

SZAVAZÁS

Paks–Kisvárda – 1X2

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Meggyőző tavaszi teljesítménnyel nyerte meg története 35. bajnoki címét az FTC: Dejan Stankovic együttese ebben a naptári évben tizenkét bajnokijából tízet behúzott – csak a Puskás Akadémiával (1-1) és a Kisvárdával (0-0) nem bírt. A zöld-fehérek idén tétmeccsen két alkalommal szenvedtek vereséget: az EKL-nyolcaddöntőért vívott csatában mindkétszer 1-0-ra kaptak ki az Olympiakosztól. A Magyar Kupában is akadt egy 2024-es párharcuk, amikor nem tudtak felülkerekedni ellenfelükön kilencven perc alatt: a debreceni nyolcaddöntőben 1-1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel ejtették ki a házigazdát. Nem ez volt az egyetlen hosszabbításba torkolló ütközetük ebben a kiírásban: tavaly novemberben 2-2-es rendes játékidőt követően 4-3-ra győzték le a Puskás Akadémiát az Üllői úton. Az osztálykülönbség ellenére a Nyíregyháza ellen sem számíthat könnyű meccsre a Fradi, hiszen Tímár Krisztián együttese tíz ponttal vezeti az NB II-es bajnokságot a második helyen álló Vasas előtt. A Nyíregyháza és az FTC utoljára 2015. március 14-én találkozott: akkor egyszer sem rezdült meg a háló. Balmazújvárosban, a nyírségiek ideiglenes otthonában kilencven perc alatt eldől a párharc?

Nyíregyháza – FTC – 1X2

SZAVAZÁS

Nyíregyháza–FTC

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

A Tippmixpro Magyar Kupa-győztesre vonatkozó hosszútávú fogadásában az FTC a legesélyesebb, majd a két évvel ezelőtt finálét játszót paksiak következnek a sorban, a képzeletbeli dobogó alsó fokára a Kisvárda fért fel, a legnagyobb meglepetést pedig természetesen a Nyíregyháza kupasikere jelentené. Mindenesetre tavaly egy másodosztályú klub döntőt játszhatott – a Budafok hosszabbítás után kapott ki 2–0-ra a Zalaegerszegtől.

Magyar Kupa 2023/24 – Ki nyeri a kupát?

SZAVAZÁS

Magyar Kupa 2023–2024 – Ki nyeri a kupát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik