Vidi: kiállítás, hat rúgott gól és továbbjutás Egerszegen

Vágólapra másolva!
2013.02.09. 17:19
null
Gyurcsó Ádámék kilencgólos visszavágót nyertek meg (Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Videoton gólokban gazdag meccsen nyert a másodosztályú Zalaegerszegi TE FC otthonában, és kettős győzelemmel, 10–3-as összesítéssel jutott tovább. A fehérvári együttes több mint egy félidőt játszott emberhátrányban, de így is biztossá tette győzelmét. Ellenfele a másodosztályú Dunakanyar-Vác lesz a negyeddöntőben.

A Videoton őszi nemzetközi kupaszereplése miatt került a fehérváriak és a zalaiak nyolcaddöntős párharca a 2013-as esztendőre, ám ez azt is jelentette, hogy a felek a téli átigazolási időszakban szerződtetett játékosaikat nem szerepeltethették egymás ellen, csak azok léphettek pályára, akik az eredeti időpontban a klubok alkalmazásában álltak. A Vidi az első meccsen, amely egyben José Gomes bemutatkozása is volt a fehérvári közönségnek, négygólos előnyt harcolt ki.

A vidi.hu tudósítása szerint a meccs előtt néhány hazai szurkoló rátámadt a vendégek szimpatizánsaira, a rendezők és a rendőrség csak késve érkezett a vendégszektorhoz, így már ment a meccs, amikorra sikerült helyreállítani a rendet. A Nemzeti Sport információi szerint hat embert elő is állítottak: öt hazai és egy vendégszurkolót.

Az előny tudatában is nagyon bekezdett a Vidi, a 8. percben már kettővel vezettek a vendégek. Uros Nikolics után az előre merészkedő Paulo Vinícius is betalált. Az első negyedórát követően gyors gólváltás történt: a ZTE előbb szögletet követően szépített, Darko Pavicsevics még a kapufára fejelt, de Nánási Balázs ért oda leghamarabb a kipattanóra és nem hibázott. A 20. percben újra kettő volt közte, Uros Nikolics szintén egy lecsorgó labdából lőtt gólt – előtte Gyurcsó Ádám éles szögből leadott bombáját védte Safet Jahic.

A lüktető iramú meccsen felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az újabb találatra a félidő végéig kellett várni. Ekkor Szekeres Adrián szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül, amiért pirosat kapott Kassai Viktortól, a ZTE pedig tizenegyest. Pavicsevics állt a labda mögé, és a jobb alsóba lőtt.

Gomes Gyurcsót cserélte le a szünetben, akinek a helyére Marco Caneira érkezett. Az emberelőnyben játszó Zalaegerszegnek sikerült egyenlítenie a 62. percben, Denis Grbic Hajdú Norbert beadása után vágta a labdát Tujvel kapujába.

A gólok sora még koránt sem ért véget, a Vidi az utolsó negyedórában emberhátrányban harcolta ki a kettős sikert. Kovács István szép szóló végén szerezte vissza a vezetést a Vidinek, majd a két csere, Filipe Oliveira és Nikolics Nemanja tette biztossá a győzelmet.

A Videoton újabb másodosztályú csapattal, a Dunakanyar-Váccal találkozik a negyeddöntőben.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ZTE FC–VIDEOTON FC 3–6
(2–3)
Zalaegerszeg, 1200 néző. Vezette: Kassai (Erős G., Ring)
ZTE: Jahic – Pál D. (Kocsárdi, 52.), Nánási, Kovács G., Hajdú N. – Simonfalvi, Máté P. – Szegleti (Babati, a szünetben), Grbic, Frizoni – Pavicevic. Vezetőedző: Preisinger Sándor
VIDEOTON: Tujvel – Szolnoki, Szekeres A., P. Vinícius, Hector – U. Nikolics, Mitrovics – Gyurcsó (Caneira, a szünetben), Haraszti (F. Oliveira, 55.), Paraiba (Nikolics N., 71.) – Kovács I. Vezetőedző:
José Gomes
Gólszerző: U. Nikolics (0–1) az 5., Vinicius (0–2) a 8., Nánási (1–2) a 18., U. Nikolics (1–3) a 21., Pavicsevics (11-esből, 2–3) a 45., Grbic (3–3) a 62., Kovács I. (3–4) a 72., F. Oliveira (3–5) a 81., Nikolics N. (3–6) a 87. percben
Kiállítva: Szekeres A. (szabálytalanul szerelte a gólhelyzetben lévő Bernardo Frizonit) a 45. percben
Továbbjutott: a Videoton, kettős győzelemmel, 10–3-as összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Preisinger Sándor: – Az elején túlságosan tiszteltük ellenfelünket, gyorsan kaptunk is két gólt. Később ráéreztünk, hogy jó meccset is játszhatunk. A másik fordulópont Szekeres Adrián kiállításánál történt. Egy remek csapat ellen végre jól játszottuk le az emberelőnyös lehetőségeinket. Ennek örülök, annak kevésbé, hogy a védekező játékunkban még mindig – a sok gyakorlás ellenére – számos hiba akadt.
José Gomes: – Nehéz mérkőzés volt. A ZTE sokszor tudott veszélyes helyzetet teremteni a kapunk előtt. Sokat dolgoztak a középpályásaik, és rendre a magas centert, Darko Pavicsevicset keresték a labdákkal. Szekeres Adrián kiállítása és Haraszti Zsolt sérülése rosszul jött, de végül nehéz meccsen nyertünk. Azt pedig nem értem, hogy a napokban igazolt játékosaink – igaz, ez a ZTE-re is – miért nem léphettek pályára. Lehet, hogy át kellene gondolni a versenykiírást?

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Dunakanyar-Vác (NB II)–Videoton FC
x–x
x–x
Vasas (NB II)–Siófok x–x
x–x
Létavértes '97 (NB III)–Debreceni VSC-Teva 0–2
0–8
Budapest Honvéd–Győri ETO FCx–x
x–x
A negyeddöntő első találkozóira február 23-án kerül sor, míg a második összecsapásokat február 27-én rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik