Magyar Kupa: Dombi is betalált, győzött a DVSC

Vágólapra másolva!
2013.02.03. 15:49
null
Dombi ezúttal is keményen küzdött, és gólt is szerzett (Fotó: Mirkó István – archív)
Győzött a DVSC-Teva a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. A debreceni együttes a Létavértes otthonában aratott 2–0-s győzelmet, így kényelmes helyzetből várhatja a jövő szerdai hazai visszavágót.

A létavértesi pálya felázott, több helyen víztócsák tarkították a gyepet, így a játékosoknak ezzel is meg kellett küzdeniük. Az első percekben a Loki volt aktívabb, előbb Nagy Zoltán, majd Szécsi Márk lövését védte a hazai kapus. A 23. percben Pölöskey Péter ugratta ki Szécsit, aki lőhetett volna, ha a vízben nem akad el a labda.

A 26. percben mattolta ellenfelét a DVSC, Pölöskey beadását az érkező Dombi Tibor hét méterről a hálóba vágta. A rutinos középpályás két és fél év után szerzett ismét gólt tétmérkőzésen, legutóbb a Kecskemét elleni 6–2-es bajnokin talált be Dombi, 2010 augusztusában.

Hét perccel később növelte előnyét a Loki, Czvitkovics Péter bal oldali szögletét Dajan Simac fejelte a kapuba négy méterről, így a szünetre megnyugtató előnyt szereztek a vendégek (0–2).

A fordulás után a természet ismét közbeszólt, nem elég, hogy a pálya rossz minőségű volt, még havazott is, ami ellehetetlenítette a folyamatos játékot. Gól már nem született a második félidőben, a DVSC így 2–0-s előnyt szerzett a jövő hét szerdai visszavágóra fiókcsapata, a Létavértes ellen.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Létavértes SC '97 (NB III)–Debreceni VSC-Teva 0–2
Létavértes, 500 néző. Vezette: Varga L. (Kelemen, ifj. Varga G.)
Létavértes: Tóth – Boros (Mezei 78.), Hajdu, Burics, Suskó – Berdó, Barzsó, Király (Nagy D. 81.), Nagy T.– Kertész, Hussein.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac (Ludánszki 68.), Szűcs, Engel – Dombi (Bódi 62.), Ramos (Kuti 73.), Czvitkovics, Ferenczi – Pölöskey, Szécsi M.
Gólszerzők: Dombi (26.), Simac (33.)
A visszavágót február 6-án rendezik.
Forrás: dvsc.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik