Vidi: Burcsa Győző felel a szakmai munkáért - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.30. 13:19
null
Burcsa Győző (balra) lett a Videoton klubigazgatója (Fotó:<a href="http://www.vidi.hu/2014/05/30/burcsa-gyozo-a-vidi-klubigazgatoja.html" target="_blank"><strong> vidi.hu</strong></a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton a hivatalos honlapján erősítette meg, hogy Burcsa Győző lett a klubigazgató. A fehérváriak korábbi játékosa felel a klubnál folyó szakmai munkáért.

 

 

A Videoton FC péntek délután – sajtótájékoztató keretében – mutatja be Burcsa Győző klubigazgatót. Az eseményen Kovács Ferenc, a Vidi tiszteletbeli elnöke és Balogh Attila ügyvezető is részt vesz.

„Nagy a feladat ésérdekes a kihívás. Két hete még nem gondoltam volna, hogy ma erről fogunk beszélgetni.Kovács Feri bácsi megkeresésére, illetve az ő támogatásával kerültem kapcsolatba a tulajdonossal és a vezetőkkel, és úgy érzem, komoly, embert próbáló, ugyanakkorimponáló feladat vár rám a Videoton FC-nél. Feri bácsi olyan jövőképet vázolt, amelybe az én hozzáállásom, mentalitásom beleillik.Ahogy mondtam, a feladat nagyon vonzó számomra, hiszen ilyen jellegű munkát szerettem volna korábban is végezni" – mondta a vidi.hu-nak Burcsa Győző.

„Ez a pozíció eddig hiányposzt volt a Videoton FC szervezetében, mostantól Burcsa Győző felel a klubnál folyó szakmai döntésekért. A tervszerű építkezés egyik alapkövét jelenti majdaz őmunkássága, és azt, hogyegy jövőbe tekintőstratégia menténtudjunk döntéseket hozni példáulaz igazolások, a keret kialakítása kapcsán, és necsakaz aktuális vezetőedző véleményére kelljen hagyatkoznunk" – mondta Balogh Attila ügyvezető.

Burcsa Győző szülővárosában, Kaposváron kezdett futballozni, majd 1976 és 1981 között a Videotont erősítette (147 bajnokin 57 gólt szerzett), illetve az 1984–1985-ös szezonban is a fehérváriak játékosa volt (ebben az idényben UEFA-kupa-döntőt játszott a csapattal). Később légiósnak állt, a francia Auxerre-ben is alapember volt, majd az RC Arrasból vonult vissza 1989-ben.

A válogatottban 15 alkalommal lépett pályára, ott volt az 1986-os mexikói világbajnokságon is. Edzőként 1990 és 1992 között volt a Vidi trénere, majd Nyíregyházán és Sopronban vállalt munkát. Az elmúlt időszakban a vállalkozását vezette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik