Vidi: 40-szeres bolgár válogatott játékos érkezett – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.03. 16:30
null
Georgi Milanov legutóbb a CSZKA Moszkvában szerepelt
Korábbi híreinknek megfelelően, a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Vidi FC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a 40-szeres bolgár válogatott középpályás Georgi Milanovot.

 

Georgi Milanov 13 éves korától a bolgár Liteksz Lovecs együttesében futballozott, amelyben 17 évesen megkapta élete első profi szerződését. 2009 és 2013 között több mint 100 bolgár bajnoki mérkőzésen szerepelt, 2010 nyarán bolgár csapatával az Európa-liga rájátszásában találkozott a DVSC-vel, és mindkét találkozón pályára lépett. A párharcot a magyar csapat kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel nyerte meg. Az akkor mindössze 18 esztendős Milanov mindkét találkozón kezdőként lépett pályára. 2010-ben a bolgár bajnokságot és a bolgár Szuperkupát is megnyerte csapatával, majd egy évvel később ismét bolgár bajnok lett. 2012-ben a legjobb bolgár labdarúgónak választották, egy évvel később már igazi sztárcsapat, a CSZKA Moszkva szerződtette.

2013-ban és 2014-ben is megnyerte az orosz Szuperkupát, sőt 2014-ben bajnoki címet is ünnepelhetett a CSZKA játékosaként. 2014 februárjában, a spanyolországi edzőtáborban, a Vidi felkészülési mérkőzést játszott a CSZKA Moszkvával, az oroszok kezdőcsapatában pedig helyet kapott Milanov is. 2016-ban rövid ideig a svájci Grasshoppersben szerepelt kölcsönben, majd visszatért az orosz fővárosba, ahol szerződése az előző szezon befejeztével lejárt, így szabadon igazolható játékosként került a Vidibe – mutatta be új játékosát a klub hivatalos honlapja.

„Georgi Milanov már nagyon fiatalon az idén is BL-csoportkörös CSZKA Moszkva labdarúgója lett, amelyben alapembernek számított, idén nyáron viszont lejárt a szerződése – kezdte az új játékos bemutatását Kovács Zoltán sportigazgató a molvidi.hu-nak. – Régóta kapcsolatban álltunk vele, hosszú tárgyalássorozat végére tettünk ma pontot. Több választási lehetősége volt, hogy hol folytassa a pályafutását, nagyon örülök, hogy a Vidi mellett döntött! Jelentős nemzetközi tapasztalattal büszkélkedő, negyvenszeres válogatott futballista, több poszton is bevethető, de alapvetően támadó középpályás. Avezetőedző is utalt a nyilatkozataiban a várhatóigazolásokra, örülök, hogy megvalósult a kontraktus. Georgi érkezésével tovább bővültek a variációs lehetőségek a csapat összeállítását, felállását illetően.”

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek! A szerződés megkötésekor fontos szempont volt, hogy a Vidi bejutott az Európa-liga csoportkörébe, mert jómagam az elmúlt években is folyamatosan a Bajnokok Ligája főtábláján kaptam szerepet – fogalmazott Georgi Milanov. Egy idejekapcsolatban vagyok a klubbal, a sportigazgatóval és a vezetőedzővel issokszor beszéltem már, tetszik az együttes játéka. Több ajánlatom is volt, ezért több csapat meccseitfigyeltem az elmúlt hetekben, elmondhatom, hogy ezen idő alatt valamennyire megismertem a Vidi játékosait – a Ludogorec elleni BL-selejtezőket különös részletességgel követtem.”

A bolgár futballista úgy véli, együttesének van esélye megérnie a nemzetközi kupatavaszt, és természetesen a bajnoki címért folyó versenyfutásról is szólt.

„Úgy vélem, van esélyünk továbbjutniaz El-csoportkörből. A Chelsea ugyan toronymagas favorit, de a második helyre odaérhetünk. Természetesen a bajnokság is kiemelt jelentőségű. Három napja itt vagyok, sok mindent megtudtam a klubról, megtekintettem a Ferencváros elleni találkozót is, nagyon tetszett, magas színvonalú volt a játék és a körítés is. Szeretném bajnoki címhez, kupagyőzelemhez és El-továbbjutáshoz segíteni a Vidit.”

Mint korábban jeleztük, a bolgár sajtó úgy tudja, a 26 éves labdarúgó évi 480 ezer euróért ír alá a Mol Vidihez.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL VIDI FC-NÉL
Érkezők: Berecz Zsombor (Vasas), Hangya Szilveszter (Vasas), Armin Hodzic (bosnyák, Dinamo Zagreb – Horvátország), Georgi Milanov (bolgár, CSZKA Moszkva – Oroszország, szabadon igazolhatóként), Sós Bence (Debreceni VSC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Szabó Bence (Nyíregyháza Spartacus)
A második csapatból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek, szabadon igazolható)
Távozók: Bódi Ádám (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Ezekiel Isoken Henty (nigériai, Puskás Akadémia, kölcsön után végleg – onnan kölcsönben NK Osijek – Horvátország), Lorentz Márton (BFC Siófok, kölcsön után végleg), Sejben Viktor (Csákvár, kölcsön után végleg), Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Wisla Kraków – Lengyelország, onnan Olimpija Ljubljana – Szlovénia, szabadon igazolhatóként), Szolnoki Roland (Puskás Akadémia), Zöldesi Illés (Kisvárda, kölcsön után végleg, onnan kölcsönbe ZTE FC)
Kölcsönbe távozók: Bévárdi Zsombor (siófoki kölcsön után Vasas), Bolla Bendegúz (Siófok), Réti Patrik (Siófok), Szabó Bence (DVTK)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Sztefan Scsepovics (szerb)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik