Videoton: válogatott csatár az első számú kiszemelt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.25. 10:14
null
Ilija Nesztorovszki négyszeres macedón válogatott (Fotó: Reuters)
A Nemzeti Sport Online értesülése szerint a csatárt kereső Videotonnak a macedón válogatott Ilija Nesztorovszki az első számú kiszemeltje. A 25 éves labdarúgó jelenleg a horvát élvonalban szereplő NK Inter Zapresic játékosa.

A Videoton vezetői többször elmondták már, hogy szeretnék megtalálni az új Nikolics Nemanját, aki hasonló számban rúgná a gólokat, mint az azóta már Lengyelországban légióskodó csatár. Értesüléseink szerint a fehérváriak első számú kiszemeltje Ilija Nesztorovszki, négyszeres macedón válogatott támadó.

A 182 cm magas Nesztorovszki – aki a felnőtt nemzeti csapatban még nem szerzett gólt – 20 évesen állt először légiósnak, ám Csehországban az 1. FC Slovácko és a Viktoria Zizkov színeiben sem váltotta meg a világot, ahogy hazatérve a Metalurg Szkopjéban sem alkotott maradandót.

Az áttörés 2013-ban következett be, amikor kölcsönadták az akkor a horvát másodosztályban szereplő Inter Zapresicnek. A 2013–2014-es idényben 22-szer volt eredményes, a következő szezonban pedig 23-szor, bajnoki címhez és feljutáshoz segítve csapatát. Eredményességére a horvát első osztályban sem lehet panasz, 19 mérkőzésen szerzett 13 góljával (ebből egyet lőtt tizenegyesből) vezeti a góllövőlistát.

Szerződése még egy évig, 2016. december 31-ig köti az Inter Zapresichez, amely idő közben végleg megszerezte a játékjogát. A Transfermarkt 600 ezer euróra becsüli az értékét, és úgy tudjuk, hogy a Videotonnak legalább félmillió eurót kellene érte fizetnie.

A székesfehérvári klubnál továbbra is képben van a kameruni Léandre Tawamba, de az ő érkezésére csak akkor lenne nagyobb esély, ha Nesztorovszkit nem sikerül megszerezni.

VÁLOGATÁS ILIJA NESZTOROVSZKI GÓLJAIBÓL

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Ilija Nesztorovszki (macedón, Inter Zapresic – Horvátország), Léandre Tawamba (kameruni, Zlaté Moravce – Szlovákia)
Távozók: Gyurcsó Ádám (december 31-én lejár a szerződése, szabadon igazolható lesz, érdeklődnek iránta: Legia Warszawa – Lengyelország, Celtic – Skócia)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Kleinheisler László (Istanbul Basaksehir – Törökország), Lang Ádám

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik