Videoton: kiszemeltek egy gólzsákot, a Fradi is „nézegeti”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.08. 11:06
null
Léandre Tawamba a Zlaté Moravcéban 15 meccsen 11-szer volt eredményes (Fotó: takurcitee.sk)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Videoton labdarúgócsapatának egyik téli kiszemeltje a szlovák élvonal góllövőlistáját vezető kameruni támadó, a Zlaté Moravcéban 15 meccsen 11 gólt szerző Léandre Tawamba.

 

SOK A KÉRDÉS FEHÉRVÁRON
A téli átigazolási időszak közeledtével egyre inkább szaporodnak a kerettel kapcsolatos kérdések Fehérváron. Arról már beszámoltunk, hogy a második csapathoz irányított Kleinheisler László már a télen távozna, és arról is, hogy Gyurcsó Ádámmal továbbra sem sikerült megegyezni decemberben lejáró szerződéséről. Kovács Zoltán sportigazgató a napokban egy televíziós interjúban megerősítette, hogy egyik játékos jövőjét illetően sem született még döntés, és azt a korábbi értesülésünket is elismerte, hogy januárban szeretnék bemutatni a nyáron távozott Nikolics Nemanja utódját. Tawamba lehet az egyik jelölt. A kérdések sorát Lang Ádám is gyarapíthatja, hiszen a válogatott védő Juhász Roland és Paulo Vinícius mellett nem számít alapembernek, márpedig az Európa-bajnoki szereplését aligha segíti elő, ha nem kap elegendő lehetőséget (korábban olasz érdeklődésről lehetett hallani vele kapcsolatban). Ugyanakkor a kiszemeltek között szerepel a csapat korábbi játékosa, a legutóbb Kínában futballozó Elek Ákos.

Korábban jeleztük, hogy a Videoton afrikai támadókat figyel, és az egyik jelölt a a Zlaté Moravce (Aranyosmarót) támadó középpályása, a 25 éves kameruni Léandre Tawamba lehet.

A Vidi érdeklődését azóta aranyosmaróti forrásaink is megerősítették. Úgy tudjuk, hogy a fehérvári klub képviselői több meccsen is látták a futballistát, és miután meggyőző teljesítményt nyújtott, immár a klub vezetőségén a sor, hogy felmérje a szerződtetés anyagi vonzatát, illetve lépéseket tegyen Tawamba megszerzése érdekében. Azt nem tudni, hogy az egyeztetések milyen fázisban tartanak, de a kapcsolatfelvétel már megtörtént a felek között.

A támadó 15 bajnokin 11 gólt szerzett a szlovák élvonalban 9. helyen álló Zlaté Moravcéban, ezzel vezeti a liga góllövőlistáját.

Teljesítményére azonban nemcsak Fehérváron figyeltek fel. Úgy tudjuk, hogy már a Ferencvárosnál is látókörbe került Tawamba. A zöld-fehérek megfigyelői, illetve a szakmai stáb jelenleg felméri, hogy erősítést jelentene-e a támadó az NB I listavezetőjének.

Ugyanakkor más országokból is érdeklődnek iránta. A kameruni korábban is játszott már Szlovákiában, összesen 27-szer volt eredményes 60 bajnokin. A legutóbbi szezont Líbiában töltötte, de most is érdeklődnek iránta az arab világból és nemcsak Afrikából, hanem Ázsiából is. Ezért egyelőre erősen kérdésesnek tűnik, hogy sikerül-e Magyarországra csábítani, mert a fizetési igénye a jó teljesítmény hatására jelentősen emelkedhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik