Videoton: U20-as vb-győztes ghánai és dél-afrikai válogatott is próbajátékon

Vágólapra másolva!
2011.06.09. 17:52
null
Ransford Osei (balra) a 2009-es U20-as vb döntőjében Brazília ellen (Fotó: Action Images)
Címkék
Elkezdte a felkészülést a következő szezonra a bajnoki címvédő Videoton labdarúgócsapata.

 

Ahogy arról már beszámoltunk, délelőtt orvosi vizsgálat várt a fehérvári futballistákra, délután pedig megtartotta első edzését a gárdával a Vidi új vezetőedzője, Paulo Sousa.

A különböző válogatottakban szereplő játékosok (Elek Ákos, Lipták Zoltán, Lázár Pál, Mladen Bozsovics és Gosztonyi András) kivételével mindenki megjelent a Sóstói Stadionban, és az fmh.hu regionális portál értesülései szerint ott volt három új futballista is: a 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon aranyérmes ghánai támadó, Ransford Osei, a dél-afrikai csatár Kermit Romeo Erasmus, valamint a szerb Partizan Beogradtól érkező Uros Nikolics. Érdeklődésünkre a klubnál ezt a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták. Elmondásuk szerint a csapathoz a következő napokban több futballista is próbajátékra érkezik, de a nevek egyelőre nem publikusak.

A 20 éves Osei a legutóbbi szezonban a spanyol másodosztályú Granada futballistája volt, azonban nem az első keretnél, hanem a B-csapatban kapott lehetőséget. A támadó 2008 nyarán igazolt hazájából, a Kessben FC-től az izraeli Maccabi Haifához, majd egy évet a holland Twenténél töltött kölcsönben, mielőtt 2010 nyarán a Granadához szerződött. Osei két alkalommal szerepelt hazája felnőttválogatottjában.

A szintén 20 éves Erasmus a dél-afrikai Supersport United labdarúgója – 2008 és 2010 között a holland Feyenoordban, illetve Excelsiorban is megfordult –, a csatár egy alkalommal már lehetőséget kapott a dél-afrikai felnőttválogatottban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik