Videoton: szerződést bontottak Rudolffal – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.21. 13:23
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megállapodással szerződést bontott Rudolf Gergellyel.

A 31 esztendős támadó 2015 júliusában szerződött a Videotonhoz, azóta összesen kilenc tétmérkőzésen lépett pályára, ám gólt nem szerzett.

„Rudolf Gergely távozásának kizárólag szakmai okai vannak. Sajnos nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, ami joggal lett volna elvárható egy ilyen képességű játékostól. Ráadásul egyik sérülése követte a másikat, ezért úgy ítéltük meg, hogy mindkét fél akkor jár a legjobban, ha most elválnak útjaink” – nyilatkozta a vidi.hu-nak Kovács Zoltán sportigazgató.

Mint ismert, Rudolf a klubvezetőség döntésének értelmében néhány napja kikerült a fehérváriak keretéből.

A játékos az anyagi nehézségek miatt ellehetetlenülő Győri ETO-tól érkezett Székesfehérvárra. Tavaszi, győri teljesítménye alapján nem, ám képességei és korábbi múltja miatt volt abban potenciál, hogy a távozó Nikolics Nemanját megfelelően pótolja. Ezzel szemben Rudolf még kiegészítőember sem lett. Az eddigi 25 fordulóban mindössze hétszer kapott lehetőséget: kétszer kezdőként – idén februárban –, ötször csereként léphetett pályára, ahol összesen 230 percet tölthetett. Ez nagyjából öt félidő.

Rudolf a sikeres debreceni évek után 2010-ben csapott fel légiósnak, játszott Olaszországban (Genoa, Bari) és Görögországban (Panathinaikosz), majd 2012-ben tért haza. Előbb lehúzott egy idényt a DVTK-nál, majd kettőt Győrben. Különösen előbbi időszakát sok kritika illette, míg Győrben azért árnyaltabb, vegyesebb már az összkép, de tartósan ott sem tudott húzóemberré válni, és a várakozásoknak megfelelően teljesíteni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik