Videoton: Németh Krisztián is a kiszemeltek között

Vágólapra másolva!
2014.07.15. 20:52
A Nemzeti Sport Online több forrásból is úgy értesült, hogy a Rodával ma szerződést bontó csatár, Németh Krisztián szerződtetése szóba került a Videotonnál.

Németh Krisztián mától hivatalosan is szabadon igazolható, miután a holland élvonaltól az előző szezon végén búcsúzó Roda bejelentette, hogy közös megegyezéssel megszüntették a magyar válogatott csatár szerződését.

Németh egy ideje már az MTK-val edz, de korábban a Nemzeti Sport Online-nak is beszélt arról, hogy továbbra is külföldön képzeli el a folytatást. Úgy tudjuk, ez a helyzet továbbra sem változott, de ha néhány héten belül nem talál csapatot, akkor nem zárható ki a magyarországi folytatás, amint annak lehetőségéről korábban már a holland sajtó is írt.

Az NSO értesülései szerint a Videotonnál már szóba került Németh Krisztián szerződtetése. A fehérváriak ugyanis mindenképpen csatárt keresnek, amióta a zöld-foki-szigeteki támadó, Zé Luís távozott, ráadásul azóta kiderült, hogy az Austria Wient érdekelné a Vidi másik csatára, Nikolics Nemanja.

A Videoton klubigazgatója, Burcsa Győző a hírek szerint minél több magyar játékossal képzelné el a következő szezon csapatát, ezért a csatárposztra is elsősorban hazai játékost szeretnének igazolni. Korábban már beszámoltunk róla, hogy szóba került a szombathelyi Radó András neve is, de az ő ügyében egyelőre nem sikerült megegyezni a Haladással.

Érdekesség, hogy Radó augusztusi érkezésének az esélye is akkor nőhet, ha addig nem sikerül külföldre igazolnia. Ugyanez a helyzet Némethtel is, azzal a különbséggel, hogy ő immár szabadon igazolható. Konkrét tárgyalásokról egyébként még nem tudunk Németh esetében, de a mai bejelentést követően felgyorsulhatnak az események.

A fehérvári légiósok közül Mamaduhoz, Milan Pericshez és Tomás Tujvelhez sem ragaszkodnak a vezetők. A bissau-guineai Mamadu visszatérhet Portugáliába, Perics az NB I-ben keres csapatot, Tujvel pedig már talált is, Kecskemétre kerülhet kölcsönbe.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők: Dinko Trebotic (horvát, Lokomotiva Zagreb – Horvátország), Vaszilisz Aposztolopulosz (görög, Puskás Akadémia – kölcsönből vissza?), Fejes András (MTK – kölcsönből vissza), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Uros Nikolics (szerb, Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Milan Perics (szerb, PMFC – kölcsönből vissza), Szofian Sakla (marokkói, Betis B), Szekeres Adrián (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza?), Tóth II Balázs (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Zsótér Donát (Szolnok – kölcsönből vissza), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia – kölcsönbe)
Távozott/távozhat: Vítor Gomes (portugál, Genclerbirligi – török?), Lencse László (Puskás Akadémia – kölcsön után végleg), Lupeta (portugál, ?), Mamadu (bissau-guineai, ?), Nildo (brazil, Arouca – Portugália), Paraibá (brazil, ?), Tomás Tujvel (szlovák, KTE?), Zé Luís (zöld-foki-szigeteki, Braga – Portugália, kölcsönből vissza), Nikolics Nemanja (Austria Wien – osztrák?)
Kiszemeltek: Németh Krisztián (szabadon igazolható, legutóbb Roda), Radó András (Haladás), Simon Ádám (Palermo – Olaszország, legutóbb Haladás, kölcsönben)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik