nemzetisport.hu 2016.10.09 12:11 Frissítve: 2016.10.09 13:14

Videoton: Kovács Istvánért arab ajánlat jött – már ma vinnék

A Nemzeti Sport Online klub közeli forrásból úgy értesült, hogy az arab emírségekbeli Bani Jasz ajánlatot tett a Videotonban ebben a szezonban mellőzötté váló válogatott középpályásért, Kovács Istvánért, akit már a napokban szeretnének átigazolni.

Kovács István évekig alapembernek számított a Videotonnál – most távozhat (Fotó: NS-archív)

 

Az Egyesült Arab Emírségekben két forduló telt el a bajnoki szezonból, de az átigazolási szezon csak október 20-án zárul, így még van lehetőségük új játékosok szerződtetésére a csapatoknak. Ezt használná ki a két forduló alatt egy pontot szerző, a 14 csapatos bajnokságban a 11. helyen álló, az előző idényt a 9. helyen befejező Bani Jasz.

A klub egyik kiszemeltje a Videoton középpályása, Kovács István, akiért információink szerint már ajánlatot is tettek az arab vezetők – kölcsönvennék az ötszörös válogatott labdarúgót. A Bani Jasznál most a fehérváriak válaszára várnak.

A 24 éves játékos menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online érdeklődésére megerősítette az arab ajánlatot.

„A Bani Jasz valóban szeretné szerződtetni Kovács Istvánt, és ezt jó lehetőségnek tartjuk, tekintve, hogy a Videotonban ebben a szezonban kevés játéklehetőséget kap. Az Emírségek bajnoksága amúgy is sokat változott az elmúlt időben, sokat erősödött, egyre több fiatal játékost is szerződtetnek külföldről a klubok" – nyilatkozta a játékosügynök.

A szóban forgó csapat keretében például találunk 26 éves brazilt Fellipe Bastos személyében, de az együttest erősíti a korábban a Real Madridban is futballozó, 29 éves Royston Drenthe is.

Kovács Istvánért már nyáron is volt érdeklődés, de a klub marasztalta, a tavasszal abban a reményben hosszabbított 2019-ig a Videotonnál, hogy hosszú távon számol vele a klub, de az új idényben az NB I-ben öt meccsen mindössze 162 perc jutott neki. Az Európa-ligában két találkozón lépett pályára, egy gólt szerzett, a Magyar Kupában pedig egy mérkőzés és két gólpassz szerepel a neve mellett ebben az évadban.

Dzsudzsák Balázs után Kovács István lehetne a második magyar játékos idén, aki az Arab Emírségekbe szerződik, előbbi az al-Vahdához igazolt.

NYÁRI-ŐSZI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők: Baksa Dénes
(Puskás Akadémia), Barczi Dávid (DVTK), Bévárdi Zsombor (Puskás Akadémia), Bódi Ádám (DVSC), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Anel Hadzic (bosnyák, Eskisehirspor – Törökország, szabadon igazolható), Danko Lazovics (szerb, szabadon igazolható, legutóbb Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Lénárt András (ETO FC Győr), Marko Scsepovics (szerb, Olympiakosz Pireusz – Görögország), Varga József (DVSC), Zöldesi Illés (DVTK)
Kölcsönbe érkezők: Ante Solomun (NK Lucko – Horvátország)
Kölcsönből visszatérők: Horváth Tamás (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek:
Varga Bence
Kiszemeltek:
Távozók: Gábor Péter (siófoki kölcsön után PMFC), Haraszti Zsolt (Paks), Heffler Tibor (Puskás Akadémia), Koltai Tamás (Paks, kölcsön után végleg), Lang Ádám (Dijon FCO – Franciaország), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható), Paudits Patrik (Csákvár), Rudolf Gergely (Nyíregyháza, szabadon igazolható), Tomás Tujvel (szlovák, Mezőkövesd, a tavasszal kölcsönben DAC 1904 – Szlovákia), Dinko Trebotic (horvát, Bnei Jehuda Tel-Aviv – Izrael, szabadon igazolhatóként), Zsótér Donát (felcsúti kölcsön után Sint-Truiden – Belgium, onnan kölcsönbe Bp. Honvéd)
Kölcsönbe távozók: Lorentz Márton (dunaújvárosi kölcsön után Soroksár)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Braniszlav Danilovics (szerb, Puskás Akadémia, onnan DVSC), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország, onnan Cercle Bruges – Belgium), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Kovács István (Bani Jasz – Arab Emírségek)

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.18 23:16:53

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. A grund attól attól volt igazán hatékony, hogy az önfeledten, szeretetből játszó, így speciális játékintelligenciát és kiváló erőnlétet szerző gyerekek mellett, mögött állt egy mester, egy édesapa, aki tudott futballozni, netán maga is edző volt.

2018.02.17 12:51:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.

2018.02.17 00:18:27

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ereje teljében lévő jó külföldi játékos nem szerződik hozzánk.

2018.02.15 08:37:15

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

„Mi is beszéltünk már róla, hogy jó úton járunk, s ha így folytatjuk, meglesz az eredménye.”

2018.02.14 23:07:20

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. A futball, mint valami irányjelző bója a tengeren, mutatta neki az idő múlását. Nem úgy gondolt vissza a fiatalságára, hogy családi események, születésnapok jutottak eszébe, hanem a világbajnokságok kapcsán, például ahogy Farkas Jancsi kapásgólt lő a braziloknak…