HIRDETÉS
HIRDETÉS
K. A., K. E. 2014.06.06 15:02 Frissítve: 2015.03.22 01:05

Videoton: Joan Carrillo az új vezetőedző - hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette a Nemzeti Sport információját, és Joan Carrillót nevezte ki vezetőedzőjének.  A 45 éves szakember megbízatása két évre szól.

HIRDETÉS
Burcsa Győző (balra) a klub igazgatója fog kezet az új vezetőedzővel, Joan Carrillóval (Fotó: vidi.hu)

 

Immár két egymást követő pénteken várták az újságírók, hogy a Videoton FC háza táján felszálljon a fehér füst, és előbb kiderüljön, hogy ki lesz az új sportigazgató, majd az új vezetőedző. A korábbi Vidi-kedvenc Burcsa Győző már elfoglalta helyét az igazgatói székben, gőzerővel munkához látott, és első fontosabb döntését kora délután jelentette be.

Ahogy azt korábban már jelezte a klub, a DVTK elleni szezonzáró mérkőzésen ült utolsó alkalommal a kispadon José Gomes, aki 2013 januárja óta irányította a piros-kékek szakmai munkáját. Közös megegyezéssel szerződést bontottak vele, és távozott a klubtól segítője, Jorge Mendonca pályaedző is.

Már több fórumon is elhangzott az utód személyének neve, így különösebben nagy meglepetést nem keltett, hogy egy évig az eddigi másodedző, a spanyol, illetve katalán származású 45 esztendős Joan Carrillo Milan tölti be a megüresedett vezetőedzői posztot. Carillo még Paulo Sousa regnálása idején került Fehérvárra, az Espanyolnál korábban játékos-megfigyelőként dolgozott, majd másodedző volt, és akkor kifejezetten Sousa kérésére vállalta új feladatát 2011 nyarán.

Az új vezetőedző nemcsak a körülményeket, hanem a csapatot is jól ismeri. Nem utolsó sorban a keretben játszó légiósokkal való kommunikáció is folytonosságot kap, emellett pedig a hírek szerint talán a Gomes alatt az utóbbi időben háttérbe szoruló magyar tehetségek — Kovács István, Gyurcsó Ádám, Szolnoki Roland — is több szerephez juthatnak. Burcsa Győző mutatta be a sajtótájékoztatón a szakembert, a sportigazgató elmondta, hogy azért vártak eddig a bejelentéssel, hogy az új stáb minden tekintetben összecsiszolódjon.

A megüresedett pályaedzői posztra, ahogy arról korábban szintén beszámoltunk, a Lombard Pápa előző vezetőedzőjét, Nagy Mihályt nevezték ki a Videotonnál, a gárda erőnléti edzője Antonio Gil Puerto lesz.

„Csak a legjobbakat tudom mondani Joanról. Itt van három éve a csapattal, ismeri a játékosokat, a magyar futballközeget. Látom benne a tüzet, a gondolatai egyeznek az enyéimmel, így maximálisan meg tudok bízni benne. Nem mindig a sztárok jelenléte vezet eredményre, egy precíz, a munkájához jól értő, azt százszázalékosan végző szakember ugyanúgy érhet el nagy eredményeket, és Joan Carrillóban megvan ez a lehetőség. Igyekeztem olyan embert választani másodedzőnek, akinek a mentalitása, a felfogása, a munkához, illetve a játékosokhoz való viszonya és az emberi kvalitásai alkalmassá teszik erre a feladatra. Nagy Mihály ilyen ember. Az elmúlt napokban nagyon sokat beszélgettünk Joannal és Mihállyal a futballról, és a véleményünk nagyon egyezett a rend, a fegyelem, a labdarúgás iránti alázat, de akár a taktika tekintetében is. Egy kezdődő, nagy eredményt váró együttműködésnek ez kitűnő alapot biztosít” – mondta a vidi.hu-nak Burcsa Győző.

„Nagyon boldog vagyok és elhivatott. Maximálisan hiszek abban, hogy a csapatból ki tudjuk hozni a lehető legtöbbet és sikeres szezont produkálunk! A játékosoknak tudniuk kell, hogy mit jelent a Videoton FC-ben játszani, az edzéseken és a meccseken is száz százalékot kell produkálniuk! A szurkolók bizalmát és türelmét szeretném kérni, és azt, hogy mindig álljanak mellettünk, és mi meg fogjuk hálálni az ő támogatásukat” – mondta Joan Carrillo.
„A Vidi első csapatánál szakmai munkát végezni egy olyan lehetőség, aminél Magyarországon nem tudnék jobbat mondani. Mindent meg fogok tenni, hogy hosszútávon számíthasson rám a klub. A Videoton FC egy nagy egyesület, ahol minden körülmény megvan ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el. A vezetőedző irányításával, és az én segítségemmel, egy tökéletes kondícióval rendelkező, fegyelmezetten, de kreatívan futballozó csapat kialakítása a célunk” – nyilatkozta Nagy Mihály.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.18 18:07:41

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NB I-ES LEGEK. Rendhagyó jelenetek vezették fel a Mol Vidi–Ferencváros rangadót.

2018.12.18 15:01:57

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ

„Busai Attilának, Lipták Zoltánnak és a csapatnak is jobb, ha külön folytatjuk a munkát.”

2018.12.18 00:05:03

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Az ilyen szituációknak – nem először írjuk le – az a rákfenéje, hogy megoszlik a felelősség

2018.12.17 17:12:20

Labdarúgó NB I P. K.

A kilenc rangsor közül csak egy van, amelyben nem a Haladás az utolsó.

2018.12.17 00:38:58

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ha jó meccs van, akkor arra kimegy az ember.

HIRDETÉS

HIRDETÉS
HIRDETÉS