Nemzetisport.hu 2013.01.07 13:07 Frissítve: 2014.09.29 01:13

Videoton: holnap kinevezhetik Sérgio Conceicaót vezetőedzőnek

A Nemzeti Sport portugál forrásaitól úgy értesült, nagy valószínűséggel Sérgio Conceicao lesz a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton vezetőedzője. A 38 éves szakember a portugál A Bola értesülései szerint lemondott az Olhanense vezetőedzői pozíciójáról.

Sérgio Conceicao érkezhet a Videotonhoz (Fotók: Action Images – archív)

 

A 2000-es Eb-n háromszor vette be Oliver Kahn kapuját

Portugáliából származó információink szerint a honfitársát, Paulo Sousát váltó szakembert már holnap bemutathatják a fehérvári klubnál.

A Videotont az Európa-liga főtáblájára vezető Sousa tehát távozik a klubtól, de az egyelőre nem biztos, hogy hol folytatja.

Bár amerikai források szerint a New York Red Bulls irányítását veszi át, úgy tudjuk, ez még nem dőlt el biztosan.

Ma reggel egyébként Kovács Ferenc, a Videoton tiszteletbeli elnöke is úgy nyilatkozott, napokon belül eldől, mi lesz Paulo Sousa sorsa, és úgy tűnik, már csak egyet kell aludni a hivatalos bejelentésig.

Sérgio Conceicao pályafutása során számos portugál és olasz (Lazio, Parma, Inter) csapat mezét viselte, legnagyobb sikereit a Lazióval érte el (a rómaiakkal KEK-et, olasz bajnokságot, Olasz Kupát, olasz Szuperkupát és európai Szuperkupát is nyert), a Portóval háromszor lett portugál bajnok, egyszer-egyszer pedig Portugál Kupa és portugál Szuperkupa-győztes.

SERGIO CONCEICAO LEMONDOTT
A portugál A Bola értesülései szerint Sergio Conceicao lemondott az Olhanense vezetőedzői pozíciójáról.

A korábbi szélső gyorsaságával és cselezőképességével tűnt ki, 56-szor lépett pályára a portugál válogatottban, amellyel 2000-ban Eb-bronzérmet szerzett. A 12 és fél évvel ezelőtti kontinenstornán a portugálok az ő mesterhármasával győzték le Németországot 3–0-ra.

A PAOK-ból vonult vissza 2009-ben 35 évesen, és ezután sportigazgatóként szolgálta a görög klubot, majd a Standard Liege edzői stábjában kapott szerepet. A belga csapattal – amelyben játékosként három évet húzott le – 2011-ben Belga Kupa-győzelmet ünnepelhetett.

Vezetőedzőként egy évvel ezelőtt debütálhatott, az Olhanensével a nyolcadik helyre futott be a portugál élvonalban. A Conceicao által irányított kiscsapat jelenleg is a nyolcadik helyen tanyázik a Primeira Ligában. Karrierjéről itt olvashatnak további érdekességeket.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.

2020.02.23 23:34:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

NS-VÉLEMÉNY. Azzal még várjunk, hogy máris megvan a következő szövetségi kapitány.