Videoton: Gyurcsó Ádám döntött – távozik a klubtól

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2015.12.08. 17:33
null
Gyurcsó Ádámot januártól már nem láthatják a szurkolók a Videoton szerelésében (Fotó: Földi D. Attila, archív)
Nyáron a Nemzeti Sport Online jelezte elsőként, hogy a Videoton 12-szeres válogatott szélsője, Gyurcsó Ádám december végén, szerződése lejártával elhagyhatja a fehérváriakat. A klub ugyan azóta is tárgyalt a játékossal szerződése meghosszabbításáról, de nem született egyezség. A támadó menedzsere, Filipovics Vladan megkeresésünkre elmondta, Gyurcsó a távozás mellett döntött.

 

A Videoton sportigazgatója, Kovács Zoltán a napokban egy televíziós interjúban beszélt arról, hogy továbbra is bízik abban, sikerül megegyezni Gyurcsó Ádámmal a decemberben lejáró szerződésének a meghosszabbításáról. A támadó ügynöke szerint azonban ez a kérdés már korábban eldőlt.

Videoton: kiszemeltek egy gólzsákot, a Fradi is „nézegeti" – a Vidivel kapcsolatos átigazolási hírekről, erősítési tervekről, kiszemeltekről itt olvashat bővebben

„Nem tudtunk megegyezni a Videotonnal a hosszabbításról, és azt lehet mondani, ezzel el is dőlt, hogy Gyurcsó Ádám távozik a fehérváriaktól. Legutóbb nagyjából egy hónapja egyeztettünk Kovács Zoltán sportigazgatóval, aki nagyon korrekt volt, de Ádám már a korábbi vezetőség alatt eldöntötte, hogy nem fog hosszabbítani. A mostani egyeztetések már túl későiek voltak. Ezt meg is beszéltük a jelenlegi sportigazgatóval, aki tudomásul vette a játékos döntését” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a szélső menedzsere, Filipovics Vladan.

A játékosügynök a folytatásról még nem tudott bővebben nyilatkozni, mint elmondta, több országból kaptak ajánlatot.

„Vannak olyan ajánlatok, amelyeknél már csak alá kellene írnunk a szerződést, de ezek esetében a feltételek egyelőre nem felelnek meg annak, amit szeretnénk. Olyan szerződést szeretnénk kötni, amely anyagilag, szakmailag és a várható játéklehetőség szempontjából is ideálisnak mondható. Nem szeretnénk kapkodni, de az a célunk, hogy Gyurcsó januárban már az új csapatánál kezdhesse el a munkát” – fogalmazott a menedzser.

A 24 éves Gyurcsóval kapcsolatban korábban a lengyel Legia Warszawa érdeklődéséről számoltunk be. Filipovics most azt mondta, a lengyel vonal továbbra is él – bár csapatnevet nem említett –, de ez csak egy a sok közül.

Úgy tudjuk, többek között a skót Celtic is érdeklődött már az NB I jelenlegi szezonjában hét gólt szerző, ezzel a Vidi legeredményesebb játékosának számító támadó iránt, de konkrét tárgyalásokig még nem jutottak el a felek.

Gyurcsó 2008-ban a Tatabánya utánpótlásából került a Videotonhoz, és féléves kecskeméti kölcsönjátékot leszámítva azóta a fehérvári klubot erősíti. Két bajnoki címet nyert a csapattal, 139 meccsen 27 gólt és 40 gólpasszt jegyzett. Nikolics Nemanja után fél éven belül ő lesz a második kulcsember, aki szerződése lejártával ingyen távozik Székesfehérvárról.

Gyurcsó szombaton a Paks ellen, hazai pályán játszhatja utolsó bajnoki meccsét a Videotonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik