Vidi: már megint ingyen távozhat az egyik legnagyobb érték?

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2015.08.27. 22:52
null
Gyurcsó Ádámnak decemberben lejár a szerződése a Videotonnál (Fotó:<a href="http://www.vidi.hu" target="_blank"> vidi.hu</a>)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint újabb lengyel csapat szemelt ki magának játékost a Videotonból, méghozzá a klub egyik legértékesebb futballistájának számító, 24 éves, 12-szeres válogatott szélső, Gyurcsó Ádám személyében, akinek fél év múlva lejár a szerződése. Vagyis jelen állás szerint decemberben ingyen távozhat, ha az átigazolási határidő augusztus 31-i zárásáig nem adja el őt a fehérvári klub.

 

A lengyel csapatokban és szurkolóikban akaratán kívül is csupa szép emlékeket hagy magáról mostanában a Videoton. A Lech híveiben azért, mert a poznaniak kettős sikerrel, 4–0-s összesítéssel jutottak tovább, és kvalifikálták magukat az Európa-liga csoportkörébe csütörtökön Székesfehérváron. A Legia Warszawa drukkerei pedig azért lehetnek elégedettek, mert a nyáron Nikolics Nemanja személyében ingyen szerezték meg az NB I legutóbbi gólkirályát, aki Lengyelországban is „gyártja” a gólokat.

Ezek után újabb Videoton-futballistákra figyeltek fel a lengyel piacon. Mint már jeleztük, Kleinheisler Lászlóért már érkezett is konkrét ajánlat (a kérő kilétét nem ismerjük, de nem lenne meglepő, ha a Slask Wroclawról lenne szó, amely már korábban is érdeklődött iránta). A támadó középpályásnak egy év múlva jár le a szerződése, de mivel nem kívánt hosszabbítani, a második csapathoz száműzte a fehérvári klub, ezért mindenképp távozna, lehetőleg még a nyáron.

Ugyanakkor jelen állás szerint legkésőbb fél év múlva elhagyja a Videotont a 12-szeres válogatott Gyurcsó Ádám is. Úgy tudjuk, a szélső az előző vezetőséggel már tárgyalt a hosszabbításról, de nem született egyezség. Miután decemberben lejár a szerződése, már szabadon tárgyalhat a kérőivel (sőt akár előszerződést is köthet), akikből nincs hiány. Ez nem meglepő, hiszen 800 ezer eurós becsült értékével a Videoton 2. legértékesebb labdarúgójának számít a Transfermarktnál (a listát Juhász Roland vezeti 1.2 millió euróval), és az előző idényben az NB I-ben jegyzett 18 gólpassza, illetve előkészítése európai viszonylatban is kimagasló. Nem lennénk meglepve, ha a Nikolics-üzlet sikerén felbuzdulva őt is a Legia Warszawa szeretné megszerezni.

Ha érkezik érte ajánlat, a hétfői határidőig még értékesítheti őt a klub, de ha nem, és a Kovács Zoltán sportigazgató nevével fémjelzett új vezetőség sem tudja meggyőzni a hosszabbításról, akkor decemberben ingyen távozik – jelenleg ez tűnik az egyik legvalószínűbb forgatókönyvnek.

A szélső egyébként nem kezdett csütörtökön a Lech Poznan ellen, Pető Tamás megbízott vezetőedző a meccs után elmondta, sem fizikailag, sem mentálisan nem állt készen erre a mérkőzésre, viszont hangsúlyozta, hogy Gyurcsónak még élő szerződése van.

A meccs után Gyurcsót is megkérdeztük a jövőjével kapcsolatban, a szélső elmondta, decemberben valóban lejár a szerződése, tud a lengyel érdeklődésről, de még a Videotonnal is tárgyalni fog a jövőjéről.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓ

VIDEOTON–Lech Poznan (lengyel) 0–1 (Kedziora 57.)
Továbbjutott: a Lech Poznan, 4–0-s összesítéssel

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Koltai Tamás (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Kovácsik Ádám (szabadon igazolható, legutóbb Reggina – Olaszország), Lang Ádám (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Pátkai Máté (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Pölöskei Zsolt (MTK, szabadon igazolhatóként), Rudolf Gergely (Győri ETO, szabadon igazolható), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők: Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC)

Kölcsönből visszatérők: Kleinheisler László (PAFC), Szekeres Adrián (Dunaújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Gábor Péter

Kiszemeltek: Asmir Suljic (Újpest)

Távozók: Arturo Álvarez (salvadori, szabadon igazolható), Juan Calatayud (spanyol, Atlético de Kolkata – India), Hudák Martin (PAFC, kölcsön után végleg?), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként),Papp Máté (dunaújvárosi kölcsön után Sopron, szabadon igazolhatóként), Szofian Sakla (marokkói, szabadon igazolható), Sándor György (Perth Glory – Ausztrália, szabadon igazolhatóként), Stopira (zöld-foki-szigeteki, szabadon igazolható; érdeklődnek iránta: Vasas), Tar Zsolt (PAFC, kölcsön után végleg?), Tóth Balázs (PAFC-kölcsön után visszavonult)

Kölcsönbe távozók: Horváth Tamás (PAFC), Tomás Tujvel (szlovák, kecskeméti kölcsön után DAC – Dunaszerdahely, Szlovákia), Zsótér Donát (felcsúti kölcsön után ismét PAFC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Barcsay Márk (PAFC, onnan Cigánd)

Távozhatnak: Álvaro Brachi (spanyol), Gyurcsó Ádám (érdeklődnek iránta: Lengyelország), Kleinheisler László (érdeklődnek iránta: Lengyelország), Marko Pajac (horvát), Szekeres Adrián
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik