HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.01.06 17:38 Frissítve: 2017.01.06 18:48

Videoton: Feczesin Róbert Dél-Koreába igazolt – hivatalos

A Csonnam Dragons megvásárolta Feczesin Róbert játékjogát, a 11-szeres magyar válogatott támadó Dél-Koreában folytatja a pályafutását – jelentette be pénteken hivatalos honlapján a székesfehérvári klub.

HIRDETÉS
Feczesin Dél-Koreában folytatja (Fotó: vidi.hu)

 

CSAK A SZÉPRE EMLÉKEZIK

„Nagyon szép két és fél évet töltöttem Székesfehérváron, 2015-ben sikerült bajnokságot nyernünk, és most, amikor elmegyek, megint az első helyen áll a csapat a táblázaton – idézi a vidi.hu Feczesin Róbertet. Ha majd visszatekintek a pályafutásomra, a vidis időszakból csak pozitív élmények fognak eszembe jutni, ebben biztos vagyok. Nagyon megkedveltem a várost és a szurkolókat, akiknek végig éreztem a szeretetét és a támogatását, amit ezúton is köszönök! Sok sikert kívánok az új évre a Vidinek, remélem, tavasszal újabb bajnoki címet ünnepelhet a klub.”

FECZESIN ÍRÁSBAN KÉRTE, HOGY KÜLFÖLDRE TÁVOZHASSON

„Elsősorban a nyugat-európai kluboknál megszokott dolog, hogy egy-egy játékos írásban jelzi klubjának, hogy máshol szeretné folytatni karrierjét – elevenítette fel a történteket Kovács Zoltán, a Videoton sportigazgatója. – Most nálunk is ez történt, hiszen Róbert hivatalos formában jelezte, hogy távozni szeretne, miután komoly érdeklődés mutatkozott iránta. A támadónak nyáron lejárt volna a szerződése, szerettük volna, ha utána is a Vidit erősíti, ezért az őszi idény után jeleztük, hogy szeretnénk hosszabbítani vele.”

Csakhogy az élet közbeszólt: az ünnepek alatt megérkezett az első dél-koreai ajánlat – erről ázsiai forrásra hivatkozva a Nemzeti Sport Online is beszámolt –, és bár Feczesin nyitott volt a hosszabbításra, végül amellett döntött, hogy amennyiben a két klub is megállapodik egymással, inkább újra kipróbálná magát külföldön.

JELENTŐS ÖSSZEGÉRT SIKERÜLT ÉRTÉKESÍTENI

„Ezt követően sikerült megállapodnunk a dél-koreai klubbal, így végül minden fél jól járt az átigazolással, hiszen Robi nyáron ugyanúgy ingyen távozhatott volna Székesfehérvárról, ahogyan 2014 nyarán érkezett – folytatta Kovács Zoltán – Ehelyett azonban, akárcsak Zsótér Donát és Lang Ádám esetében, komoly összegért sikerült értékesítenünk a csatár játékjogát. Feczesin Róbert az elmúlt két és fél szezonban meghatározó tagja volt a Vidinek, minden sorozatban fontos gólokat szerzett, további pályafutásához sok sikert kívánunk!”

A 30 esztendős támadó Videoton-mezben 97 tétmérkőzést játszott, ezeken 46 gólt szerzett, 2015-ben bajnoki címet ünnepelhetett. Feczesin január hetedikén csatlakozik új csapatához.

EGYSZERES BAJNOKI EZÜSTÉRMES, HÁROMSZOROS KUPAGYŐZTES A VEVŐ

A legutóbbi szezont a dél-koreai bajnokság (K League) ötödik helyén záró Csonnam (Jeonnam) Dragons legjobb éve az 1997-es volt: a bajnokságban és a ligakupában ezüstérmes lett, emellett megnyerte az országos kupát.

A dél-koreai kupát összesen háromszor hódította el (1997, 2006, 2007), egyszer alulmaradt a döntőben (2003), a ligakupában háromszor (1997, 2000, 2008) lett második. A nemzetközi porondon egyszer, 1999-ben játszott finálét (Kupagyőztesek Ázsiai Kupája), azt elveszítette.


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL

Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Gazdag Dániel (Bp. Honvéd)
Távozók: Feczesin Róbert (Csonnam Dragons – Dél-Korea)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Kovács István (Ferencváros), Simon Ádám (Diósgyőr), Pölöskei Zsolt, Asmir Suljic (bosnyák)

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.22 00:22:20

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. „Mondd meg, hogy mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

2018.06.17 00:18:15

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Ma 15 esztendeje, 2003. június 17-én 58 éves korában halt meg a legendás televíziós sportriporter, Knézy Jenő.

2018.06.16 10:25:45

Labdarúgó NB I SZÖVEG: PIETSCH TIBOR, FOTÓ: TÖRÖK ATTILA

„Kipihentem magam, feltöltődtem. Indulnék már a csatába! Május elsején volt egy éve, hogy eljöttem Mezőkövesdről.”

2018.06.12 16:01:54

Labdarúgó NB I P. K.

Íme, olvasóink válogatottja, őket is a Honvéd olasz csatárának játéka győzte meg leginkább.

2018.06.12 22:30:41

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL Ő az, aki a mintegy harminc esztendő alatt Magyarországon megforduló sok-sok megélhetési légiós kevés ellenpontjának egyikeként tényleg hasznára van nemcsak klubjának, hanem egész labdarúgásunknak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS