Videoton: Casoni elégedett, a Ligue 2-ből erősítene

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.12. 14:44
null
Casoninak tetszenek a körülmények, a Fradi stadionja lenyűgözte (Fotó: L’Équipe)
Mint beszámoltunk róla, Bernard Casoni lett a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton új vezetőedzője, két évre írt alá a székesfehérváriakhoz. A francia szakember a L’Équipe-nek elmondta, milyen körülményekkel találkozott Magyarországon, valamint a lehetséges jövőbeli erősítésekről is beszélt.

„Egy sportügynök barátom segítségével kerültem a Videotonhoz, vele érkeztem Magyarországra, ahol remek körülményekkel találkoztunk – mondta Bernard Casoni a L'Équipe munkatársának. – Nagyszerű a klub edzőközpontja, a klub jól strukturált, a célok nagyratörőek. A miniszterelnök a futball mögött áll, hamarosan új stadionja épül a Videotonnak. A Ferencvárosé már készen van, valóságos gyémánt az az aréna.”

Arra a kérdésre, hogy miért vágott bele a magyarországi kalandba, az 53 éves Casoni így felelt. „Újra dolgozni akartam, nem lett volna jó, ha a feledés homályába merül a nevem. A francia edzőpiac telített, sokan állást keresnek, a kínálat nagyobb, mint a kereslet. Nem kaptam ajánlatot, és nem akartam arra várni, hogy valakit elküldjenek, hogy aztán a szezon közben ugorjak be helyette. Így viszont egy teljesen új projektbe vághatok bele. Elsősorban az eredmények számítanak, de remélem, kellemes meglepetéseket tartogat a magyarországi edzősködés számomra.”

A L'Équipe azt írja, hogy Casoninak angolul kell megértenie magát a játékosaival, hiszen francia anyanyelvű futballista csak egy van a keretben Rémi Maréval személyében. A szakmai stábban nem ő lesz az egyetlen francia, mert – ahogy arról tegnap írtunk – Rodolphe Duvernet személyében francia erőnléti edzőt hozott magával Fehérvárra. Casoni egyedül érkezett hazánkba, a családja egyelőre Franciaországban marad.

„Más szemléletet látok Magyarországon, minden csendes, nyugodt. Nem érzem azt az agresszivitást, amelyet néha a francia társadalomban élve érzékelhetünk. Igyekszem alkalmazkodni a körülményekhez” – tette hozzá.

Casoni hétfőn kezdi el a felkészülést a Videotonnal, egy ausztriai és egy szlovákiai edzőtáborozás szerepel a nyári felkészülési programban. Július 5-én Szuperkupa lesz, kilenc vagy tíz nappal később kezdődik a BL-selejtező.

Röviden az erősítési terveiről is beszélt, Casoni szerint a magyar élvonal ideális terep lehet a francia másodosztály legjobb játékosainak. Könnyen lehet, hogy a Videoton a nyáron bejelentkezik Rydell Poeponért. A holland csatár a Valenciennes labdarúgója (a klubnál Casonival is dolgozott együtt), az előző szezonban 35 meccsen hét gólig és két gólpasszig jutott el, szerződése még egy évig él.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Pátkai Máté (Győri ETO)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:Hudák Martin (PAFC, ?),Kleinheisler László (PAFC, ?), Papp Máté (Dunaújváros, ?), Szekeres Adrián (Dunaújváros, ?), Tar Zsolt (PAFC, ?), Tóth Balázs (PAFC, ?), Tomás Tujvel (szlovák, Kecskeméti TE), Zsótér Donát (PAFC, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC), Rydell Poepon (holland, Valenciennes – Franciaország)

Távozók: Juan Calatayud (spanyol, szabadon igazolható), Horváth Tamás (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Sándor György (szabadon igazolható, érdeklődnek iránt: PAFC), Stopira (zöld-foki-szigeteki, szabadon igazolható; érdeklődnek iránta: Hajduk Split – Horvátország)

Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Barcsay Márk (PAFC, ?)

Távozhatnak: Juhász Roland (érdeklődnek iránta: külföld), Kleinheisler László (érdeklődnek iránta: Slask Wroclaw – Lengyelország), Tóth Balázs (PAFC-kölcsön után lejár a szerződése), Tomás Tujvel (szlovák)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik