HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.08.18 11:24 Frissítve: 2015.08.18 18:38

Videoton: Burcsa mellett mások is mennek, Kovács Zoltán érkezik, Pető meccsel

A Videoton labdarúgócsapatának vezetőségében folytatódik az átalakulás. Burcsa Győző távozása után megvan az új sportigazgató, ugyanakkor többen is távoznak. Poznanban Pető Tamás irányítja a csapatot csütörtökön. A fehérvári klub is bejelentette Kovács Zoltán érkezését.

 
Az Újpest és a DVTK után újabb NB I-es klub sportigazgatója lett Kovács Zoltán (Fotó: vidi.hu)

A Nemzeti Sport Online hétfőn, nem sokkal a hivatalos bejelentés előtt adta hírül, hogy Burcsa Győző klubigazgató nem folytatja a munkát a bajnoki címvédő, de az új szezonban öt forduló elteltével csak három pontot gyűjtő Videotonnál.

Úgy tudjuk, hogy Bernard Casoni vezetőedző sem marad (bár ezt hivatalosan a klub még nem jelentette be), a francia szakember állítólag a szerződésbontásról tárgyal a klub vezetőségével, és távozik a Videotontól Nagy Mihály, a fehérvári utánpótlásképző központ sportigazgatója is.    

És akkor az utódokról…

A csakfoci.hu-hoz hasonlóan a Nemzeti Sport Online is úgy értesült, hogy Burcsa Győző távozása után Kovács Zoltán lesz a Videoton sportigazgatója. A volt válogatott csatár korábban Diósgyőrben, az előző szezonban Újpesten, majd a nyártól Siófokon és a Vasas Kubala Akadémiánál dolgozott hasonló szerepben.

A hírt később a Videoton is bejelentette, Kovács Zoltán kétéves szerződést írt alá.

„Nagyon hirtelen jött ez a felkérés, amelyre nem mondhattam nemet, hiszen Magyarország egyik top klubjáról van szó. A keretben kiváló labdarúgók vannak, akik egyértelműen sokkal jobb teljesítményre képesek, mint azt a jelenlegi eredmények mutatják. Hamarosan egyesével minden játékossal le fogok ülni átbeszélni a helyzetet. A mai naptól kezdve azon dolgozom, hogy a Vidi minél előbb kilábaljon a gödörből. Ennél többet azonban jelenleg nem szeretnék mondani, mert nyakunkon a Poznan elleni Európa-liga mérkőzés, és most minden energiánkkal arra a feladatra kell összpontosítanunk. Majd, ha Lengyelországból visszatérünk, akkor természetesen örömmel beszélek a terveinkről" – mondta Kovács Zoltán a vidi.hu-nak.

Azt még nem tudni, Casonit ki váltja, egyelőre a francia mester segítője, Pető Tamás tartja az edzéseket, és ő irányítja a csapatot a Lech elleni, csütörtöki, idegenbeli El-selejtezőn is.

Azt is megtudtuk, hogy a tegnap megsérült szerb kapus, Filip Pajovics a tegnap elvégzett operáció következtében már jobban van. Életveszélyes állapotba is kerülhetett volna, de a műtéti beavatkozásnak köszönhetően ezt sikerült elkerülni.

2019.01.22 03:49:10

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Az észt bajnokság kevésbé színvonalas, mint a magyar, itt nyilván nehezebb dolgom lesz.”

2019.01.21 10:54:16

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

1928-ban alakult meg az első szervezett magyar szurkolói csoport, a ferencvárosi B-közép.

2019.01.20 23:33:16

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az ultra a meccs – önnön létének demonstrációja – idején érzelmi függőségben él, azt, hogy a bírót, az ellenfelet szidhatom, de a „másságokat” már nem, képtelen szétválasztani.

2019.01.20 14:31:08

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Negyedik törökországi felkészülési mérkőzésén a második vereségét szenvedte el a Ferencváros.

2019.01.19 14:05:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Sion elleni meccsen bemutatkozott a Ferencváros új igazolása, Lasa Dvali.