Videoton: Burcsa mellett mások is mennek, Kovács Zoltán érkezik, Pető meccsel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.18. 11:24
null
Az Újpest és a DVTK után újabb NB I-es klub sportigazgatója lett Kovács Zoltán (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/2015/08/18/kovacs-zoltan-a-videoton-fc-sportigazgatoja.html">vidi.hu</a>)
A Videoton labdarúgócsapatának vezetőségében folytatódik az átalakulás. Burcsa Győző távozása után megvan az új sportigazgató, ugyanakkor többen is távoznak. Poznanban Pető Tamás irányítja a csapatot csütörtökön. A fehérvári klub is bejelentette Kovács Zoltán érkezését.

A Nemzeti Sport Online hétfőn, nem sokkal a hivatalos bejelentés előtt adta hírül, hogy Burcsa Győző klubigazgató nem folytatja a munkát a bajnoki címvédő, de az új szezonban öt forduló elteltével csak három pontot gyűjtő Videotonnál.

Úgy tudjuk, hogy Bernard Casoni vezetőedző sem marad (bár ezt hivatalosan a klub még nem jelentette be), a francia szakember állítólag a szerződésbontásról tárgyal a klub vezetőségével, és távozik a Videotontól Nagy Mihály, a fehérvári utánpótlásképző központ sportigazgatója is.

És akkor az utódokról…

A csakfoci.hu-hoz hasonlóan a Nemzeti Sport Online is úgy értesült, hogy Burcsa Győző távozása után Kovács Zoltán lesz a Videoton sportigazgatója. A volt válogatott csatár korábban Diósgyőrben, az előző szezonban Újpesten, majd a nyártól Siófokon és a Vasas Kubala Akadémiánál dolgozott hasonló szerepben.

A hírt később a Videoton is bejelentette, Kovács Zoltán kétéves szerződést írt alá.

„Nagyon hirtelen jött ez a felkérés, amelyre nem mondhattam nemet, hiszen Magyarország egyik top klubjáról van szó. A keretben kiváló labdarúgók vannak, akik egyértelműen sokkal jobb teljesítményre képesek, mint azt a jelenlegi eredmények mutatják. Hamarosan egyesével minden játékossal le fogok ülni átbeszélni a helyzetet. A mai naptól kezdve azon dolgozom, hogy a Vidi minél előbb kilábaljon a gödörből. Ennél többet azonban jelenleg nem szeretnék mondani, mert nyakunkon a Poznan elleni Európa-liga mérkőzés, és most minden energiánkkal arra a feladatra kell összpontosítanunk. Majd, ha Lengyelországból visszatérünk, akkor természetesen örömmel beszélek a terveinkről" – mondta Kovács Zoltán a vidi.hu-nak.

Azt még nem tudni, Casonit ki váltja, egyelőre a francia mester segítője, Pető Tamás tartja az edzéseket, és ő irányítja a csapatot a Lech elleni, csütörtöki, idegenbeli El-selejtezőn is.

Azt is megtudtuk, hogy a tegnap megsérült szerb kapus, Filip Pajovics a tegnap elvégzett operáció következtében már jobban van. Életveszélyes állapotba is kerülhetett volna, de a műtéti beavatkozásnak köszönhetően ezt sikerült elkerülni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik