NB I: A csúcson kell abbahagyni – Rossi távozik a bajnoki cím után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.27. 21:58
Mint ismert, a labdarúgó NB I 33. fordulójában a Honvéd otthon 1–0-ra legyőzte a Videotont, így aranyérmet szerzett. Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője a „bajnoki döntőt” követő sajtótájékoztatón elmondta, távozik a kispesti klub éléről. A Nemzeti Sport és a sportfaktor.hu oldal értesülései szerint Dunaszerdahelyen vagy Debrecenben folytathatja az olasz tréner.

„Nem hiszem, hogy Marco Rossi lesz majd annak a mérkőzésnek a jegyzőkönyvében, mint edző” – mondta könnyek között az olasz tréner arra a kérdésre, hogy az ő neve szerepel-e majd a Honvéd nyári BL-selejtezőmérkőzésének jegyzőkönyvében.

„Az volt a célom, hogy a Honvédnál nyomot hagyjak, mindenképp be akartam kerülni a klub hihetetlenül hosszú történelemkönyvébe. Úgy gondolom, hogy így nemcsak, hogy bekerültem, hanem egy egész fejezetet is kaptam ebben a könyveben. A munkámat itt elvégeztem, felépítettem valamit, aminek ilyen szép a vége.”

„Szokták mondani, hogy a csúcson kell abbahagyni. Én most ezt megteszem. Szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint egy jó edzőre, aki bajnokságot nyert.”

„Nagyon jó barátokat, nagyon jó kollégákat, valamint a szívem egy részét is itt hagyom. A barátok mellett a fantasztikus játékosaimat is itt hagyom, akiknek köszönhetem ezt a bajnoki címet.”

A Nemzeti Sport és a sportfaktor.hu oldal is úgy értesült, hogy Rossi a szlovák első osztályban, Dunaszerdahelyen vagy idehaza, Debrecenben ülhet le a kispadra. A DAC-ot László Csaba irányítja, akinek úgyszintén lejár a megállapodása nyáron, és így az is elképzelhető, hogy a DAC-nál már vasárnap bejelentik az olasz szakember szerződtetését.

Nem csak a szakmai stábban, hanem a játékoskeretben is lesz változás. Mint korábban megírtuk, lejár a megállapodása a Honvédnál, s bizonyosan nem hosszabbít Hidi Patrik, ugyanis itthonról és külföldről is akad kérője a ballábas futballistának, úgy tudjuk, a Vasas érdeklődik iránta. A klubnak búcsút int Zsótér Donát is, a szélső kölcsönszerződése is lejár, Újpesten folytatja pályafutását. Szabaddá válik Dusan Vasziljevics is, egyelőre kérdés, merre veti a sors a középpályást.

A kispesti tréner sajtótájékoztatója vágatlanul:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik