HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.05.27 21:58 Frissítve: 2017.05.28 08:51

NB I: A csúcson kell abbahagyni – Rossi távozik a bajnoki cím után

Mint ismert, a labdarúgó NB I 33. fordulójában a Honvéd otthon 1–0-ra legyőzte a Videotont, így aranyérmet szerzett. Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője a „bajnoki döntőt” követő sajtótájékoztatón elmondta, távozik a kispesti klub éléről. A Nemzeti Sport és a sportfaktor.hu oldal értesülései szerint Dunaszerdahelyen vagy Debrecenben folytathatja az olasz tréner.

HIRDETÉS

 

„Nem hiszem, hogy Marco Rossi lesz majd annak a mérkőzésnek a jegyzőkönyvében, mint edző” – mondta könnyek között az olasz tréner arra a kérdésre, hogy az ő neve szerepel-e majd a Honvéd nyári BL-selejtezőmérkőzésének jegyzőkönyvében.

„Az volt a célom, hogy a Honvédnál nyomot hagyjak, mindenképp be akartam kerülni a klub hihetetlenül hosszú történelemkönyvébe. Úgy gondolom, hogy így nemcsak, hogy bekerültem, hanem egy egész fejezetet is kaptam ebben a könyveben. A munkámat itt elvégeztem, felépítettem valamit, aminek ilyen szép a vége.”

„Szokták mondani, hogy a csúcson kell abbahagyni. Én most ezt megteszem. Szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint egy jó edzőre, aki bajnokságot nyert.”

„Nagyon jó barátokat, nagyon jó kollégákat, valamint a szívem egy részét is itt hagyom. A barátok mellett a fantasztikus játékosaimat is itt hagyom, akiknek köszönhetem ezt a bajnoki címet.”

A Nemzeti Sport és a sportfaktor.hu oldal is úgy értesült, hogy Rossi a szlovák első osztályban, Dunaszerdahelyen vagy idehaza, Debrecenben ülhet le a kispadra. A DAC-ot László Csaba irányítja, akinek úgyszintén lejár a megállapodása nyáron, és így az is elképzelhető, hogy a DAC-nál már vasárnap bejelentik az olasz szakember szerződtetését.

Nem csak a szakmai stábban, hanem a játékoskeretben is lesz változás. Mint korábban megírtuk, lejár a megállapodása a Honvédnál, s bizonyosan nem hosszabbít Hidi Patrik, ugyanis itthonról és külföldről is akad kérője a ballábas futballistának, úgy tudjuk, a Vasas érdeklődik iránta. A klubnak búcsút int Zsótér Donát is, a szélső kölcsönszerződése is lejár, Újpesten folytatja pályafutását. Szabaddá válik Dusan Vasziljevics is, egyelőre kérdés, merre veti a sors a középpályást.

 

A kispesti tréner sajtótájékoztatója vágatlanul:

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.15 23:25:59

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2018.12.15 12:18:17

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

A hajrában egyenlített a Honvédnak kölcsönadott Tischler, a dobogón így a Debrecen telel.

2018.12.15 12:10:44

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Hősből antihős: a hazaiak kapusa büntetőt védett, majd óriásit potyázott.

2018.12.15 12:14:52

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY

Egyre nagyobb gödörben és egyre nagyobb bajban a Haladás, amely büntetőből sem tudott betalálni.

2018.12.15 11:55:09

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR

A szabolcsi együttes ismét egy góllal bizonyult jobbnak fővárosi riválisánál.

HIRDETÉS

HIRDETÉS
HIRDETÉS