Videoton: az új francia edző két évre kötelezi el magát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.25. 19:12
null
Bernard Casoni hamarosan leülhet a Videoton kispadjára (Fotó: AFP)
A Nemzeti Sport Online Franciaországból származó értesülései szerint Bernard Casoni a napokban kétéves szerződést köt a Videotonnal, így a francia tréner lesz a labdarúgó NB I bajnokcsapatának vezetőedzője.

 

Immár szinte bizonyos, hogy a napokban francia szakember váltja a spanyol Joan Carrillót a Videoton kispadján, Bernard Casoni hamarosan a kétéves szerződését is aláírhatja a fehérvári együtteshez.

A L'EQUIPE MEGERŐSÍTETTE A HÍRT; BURCSA UTAZIK
A vezető francia sportlap, a L'Equipe megerősítette értesülésünket, hogy Casoni kétéves szerződést köthet a Videotonnal. Burcsa Győző klubigazgató az előzetes tervek szerint kedden utazik Franciaországba, hogy véglegesítsék Casoni szerződtetését.
További részleteket itt olvashat!

Szombaton elsőként a Nemzeti Sport számolt be arról, hogy az 53 éves szakember lehet a Videoton új vezetőedzője, és minden jel arra mutat, hogy ő lesz az utódja a csapattal bajnoki címet szerző Carrillónak, akinek egyébként jövő nyárig szól a szerződése Fehérváron. (Carrillo horvát sajtóhírek szerint a Hajduk Split vezetőedzőjeként folytathatja pályafutását.)

Casoni játékosként a Cannes-ban, a Toulonban is szerepelt, 1990 és 1996 között az Olympique Marseille-t erősítette, amelynek színeiben 240-szer lépett pályára, és 1993-ban megnyerte a Bajnokok Ligáját. Harmincszor szerepelt a francia válogatottban is.

Pályafutása után Marseille-ben kezdte edzői karrierjét, az utánpótlásban dolgozott, de Rolland Courbis vezetőedző távozása után átmenetileg átvette a felnőttcsapat irányítását. Ezután gyakorlatilag minden évben új csapatnál próbált szerencsét: a tunéziai Etoile du Sahel, a Cannes, a Stade Tunisien, majd az örmény válogatott következett.

A Bastiánál aztán megtalálta számításait, 2005-től 2009-ig irányította a csapatot. Ezután rövid afrikai kitérő, majd a már említett Auxerre következett – 2012 decemberében nevezték ki, 2014 márciusában távozott.

Legutóbb a másodosztályú Valenciennes-nél dolgozott, a 2014–2015-ös szezont vele kezdte a csapat, de irányítása alatt a 18. és a 25. forduló között mindössze egy pontot szerzett, és a kiesőzónába esett vissza, így elküldték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik