Videoton: az OM és az Auxerre extrénere lehet az új vezetőedző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.23. 21:57
null
Bernard Casoni lehet a bajnokcsapat új edzője (Fotó: Reuters)<br />
A Nemzeti Sport értesülései szerint Bernard Casoni lehet a Videoton vezetőedzője a következő szezonban. A francia szakember legutóbb a Valenciennes-nél dolgozott.

 

Úgy tűnik, hogy a Videoton a bajnoki cím ellenére nem a csapatot jelenleg még irányító Joan Carrillóval képzeli el a jövőt, a spanyol tréner minden bizonnyal nem tölti ki a jövő nyárig szóló szerződését.

Információink szerint az új vezetőedző a francia Bernard Casoni lehet, úgy tudjuk, a felek szóban mindenben megegyeztek.

Az 53 éves szakember játékosként a Cannes-ban, a Toulonban is szerepelt, 1990 és 1996 között az Olympique Marseille-t erősítette, amelynek színeiben 240-szer lépett pályára. Harmincszor szerepelt a francia válogatottban is.

Pályafutása után Marseille-ben kezdte edzői karrierjét, az utánpótlásban dolgozott, de Rolland Courbis vezetőedző távozása után átmenetileg átvette a felnőttcsapat irányítását. Ezután gyakorlatilag minden évben új csapatnál próbált szerencsét: a tunéziai Etoile du Sahel, a Cannes, a Stade Tunisien, majd az örmény válogatott következett.

A Bastiánál aztán megtalálta számításait, 2005-től 2009-ig irányította a csapatot. Ezután rövid afrikai kitérő, majd a már említett Auxerre következett – 2012 decemberében nevezték ki, 2014 márciusában távozott.

Legutóbb a másodosztályú Valenciennes-nél dolgozott, a 2014–2015-ös szezont vele kezdte a csapat, de irányítása alatt a 18. és a 25. forduló között mindössze egy pontot szerzett, és a kiesőzónába esett vissza, így elküldték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik