Védőt és kapust igazolna az FTC, BL-győztessel avatnák a stadiont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.13. 09:08
null
Jova Levente riválist kaphat a tavaszi idényre (Fotó: Grnák László)
Kapust és védőt is szeretne igazolni a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a télen – mondta el a Digi Sport Reggeli start című műsorában Orosz Pál. Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója hozzátette: július végén vagy augusztus elején szeretnék átadni az új stadiont, a nyitó mérkőzésre egy Bajnokok Ligája-győztes csapat érkezhet.

„Magyar játékosokkal szeretnénk erősíteni a csapatot a jövőben, a télen elsősorban védővel és kapussal. Dibusz Dénes szerződtetésének van esélye, tárgyalunk vele – erősítette meg korábbi információnkat Orosz Pál. – Emellett azon is dolgozunk, hogy igazoljunk egy jó jobbhátvédet. A Fradira jellemző a támadó futball, de ehhez kell egy stabil védelem is. Több lehetőség van az átigazolásokra, neveket egyelőre nem kívánok mondani. Télen nem szeretnénk csatárt igazolni, persze ha akad egy jó lehetőség, nem zárkózunk el előle, de inkább a védelmünket erősítenénk meg.”

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszélt a 2013 decemberében menesztett Ricardo Monizról, aki szabad kezet kapott a klubnál.

„Ricardo Moniz teljes mértékben angol mintát hozott be, szabad kezet kapott, gyakorlatilag menedzserként dolgozott. Voltak játékosok, akiket én szerettem volna, de nem maradtak, és voltak olyanok, akik jöttek, de nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt. Például Futács Márkót vagy Vass Ádámot szerettem volna szerződtetni. A keretről még annyit, hogy Thomas Doll most felméri, ki mire képes, és eldönti, kire van szüksége, majd javaslatot tesz, hogy ki maradjon és ki távozhat.”

„Tisztességgel dolgozunk, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a tavasszal. Három pontra vagyunk a dobogótól, ami mindenképpen biztató – mondta Orosz Pál, aki beszélt arról is, kikkel tárgyalt edzőfronton az FTC. – A tárgyalások végén három tréner maradt képben. Thomas Doll mellett Peter Pacult és Trond Sollied, ám végül különböző paraméterek miatt Dollra esett a választás.”

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Muhamed Besic iránt Nyugat-Európából van érdeklődés. Ezt Orosz Pál sem tagadta, ám megfelelő ajánlatról még nem tudott beszámolni.

„Besicért eddig nem érkezett megfelelő ajánlat. Érdeklődtek kisebb és nagyobb csapatok is. Ha annyit fizetnek érte, amennyiből tudunk másik, hasonló kvalitású játékost venni, illetve a futballistának is szakmailag előrelépés, megfontoljuk az átigazolást, de eddig nem érkezett ilyen ajánlat” – fejtette ki a klub álláspontját Orosz, majd beszélt az új stadionról is.

„Nem tudom pontosan, mikor lesz kész a stadion, de a megnyitás valamikor július végén, augusztus elején várható. Európai, Bajnokok Ligája-győztes nagycsapat lesz az első ellenfél az új stadionban.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Távozott/távozhat:Gerson Guimaraes Ferreira Junior (brazil, ?), Kunsági Roland (?)
Kiszemeltek: Dibusz Dénes (Pécsi MFC), Fiola Attila (MVM Paks), Fülöp Márton (szabadon igazolható, legutóbb Aszterasz Tripolisz – Görögország), Nemanja Koszovics (montenegrói, FK Cselik Niksics – Montenegró)
A FERENCVÁROS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: Törökország (Belek), január 25-től
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
1. 18.: Ferencváros–Soroksár (NB III)
1. 22.: Ferencváros–Dunaújváros (NB II)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik