HIRDETÉS
P. K. 2018.05.14 16:14 Frissítve: 2018.05.14 16:15

Vasas: megvennék György Tamás tulajdonjogát az Akadémiában

A Vasas SC hétfői közleményében megerősítette a Nemzeti Sport Online korábbi hírét, hogy a következő szezontól megszűnik az együttműködés a Vasas FC labdarúgócsapata és a Vasas Kubala Akadémiát működtető, a Vasas SC  létesítményeit használó Vasas Akadémia Kft. között. A Vasas labdarúgó-utánpótlásának jövőjével kapcsolatban a Vasas SC-t kérdeztük.

Merre tovább? Egyelőre kérdéses, milyen formában működik tovább a Vasas labdarúgócsapatának utánpótlása (Fotó: vkla.hu, archív)

 

A Vasas SC és a Vasas FC hétfői bejelentése szerint a következő szezonban a felnőttcsapat utánpótlása új partner bevonásával, a klub korábbi labdarúgója, a Geress Zoltán érdekeltségéhez tartozó Gerrzo Kft.-vel (Hegyvidék UFC) működik majd. A hosszú távú megoldás azonban még kérdéses, ahogy az is, milyen formában működhet majd tovább a jelenleg a Vasas Akadémia Kft. által működtett Vasas Kubala Akadémia.

ELŐZMÉNYEK
Vasas: a Kubala Akadémia helyett a Hegyvidék UFC adhatja az utánpótlást
Vasas: a partnerségnek vége, a Kubala név marad – hivatalos

„A Kubala Akadémia névhasználati joga a Vasas SC tulajdonában van, tehát az Akadémia névhasználati jogát csak az anyaegyesület tudja garantálni, mert neki van megállapodása a Kubala családdal. Ugyanúgy, ahogy a címer és a Vasas név használatának jogával is az SC rendelkezik. Ezért is írtuk azt a közleményben, hogy a Kubala név marad a Vasas berkein belül– nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a Vasas SC kommunikációs vezetője, Jenkei Dániel. Vagyis eszerint a Kubala Akadémia más klub égisze alatt nem működhet.

Ugyanakkor az is biztos, hogy a Vasas FC, a Vasas SC és a Vasas Akadémia Kft. közti hármas együttműködés nem folytatódik.

„Szeretnénk, ha a május 29-i elnökségi ülésig megegyezés születne György Tamással, a Vasas Akadémia Kft. 89 százalékos tulajdonosával arról, hogy átadja a többségi tulajdonrészét a Vasasnak. Ha ez nem valósul meg, akkor a közleményben részletezett további forgatókönyvek közül léphet valamelyik életbe” – fogalmazott Jenkei.

Ha a felek között egyezség születik, akkor hosszú távon akár változatlan keretek között is működni tud a Kubala Akadémia, de már György Tamás nélkül. Ha nincs megállapodás, György Tamásnak el kell költöztetnie a Fáy utcából a tulajdonában lévő akadémiát, de a Kubala nevet az SC tájékoztatása alapján már nem használhatja.

2019.01.17 00:25:51

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Janiccsal ellentétben Torghelle sosem számított mindenki kedvencének.

2019.01.17 00:11:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.01.15 15:05:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Szerhij Rebrov csapata gól nélküli döntetlent játszott a román élvonalbeli alakulattal.

2019.01.15 08:36:57

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

A kapus mindig a rögös utat választotta, így eszébe sem jut, hogy szögre akassza a kesztyűt.