HIRDETÉS
HIRDETÉS
P. K. 2018.05.08 13:53 Frissítve: 2018.05.08 16:24

Vasas: a Kubala Akadémia helyett a Hegyvidék UFC adhatja az utánpótlást

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Vasas FC az NB I-es licenckérelmében nem a Vasas Kubala Akadémiát jelölte meg utánpótlásaként, amellyel eddig együttműködött, hanem a korábbi Vasas-játékos, Geress Zoltán által működtetett Hegyvidék UFC-t.

HIRDETÉS

 

Hátra arc – eddig a Kubala Akadémia adta a Vasas FC utánpótlását, de ez a helyzet a következő szezontól változhat (Fotó: facebook.com/VKLA.hu)

 

Keddi hír, hogy az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága mind a tizenkét NB I-es klub licenckérelmét elfogadta a következő szezonra, köztük a Vasasét is, amelyet korábban – a DVTK-val és a Haladással együtt – hiánypótlásra kötelezett..

A licenckérelemben mindegyik csapatnak rögzíteni kell, hogy milyen keretek között versenyezteti az utánpótláscsapatait. A Vasas FC eddig a György Tamás többségi tulajdonos által működtetett Vasas Kubala Akadémiával működött együtt az utánpótlás terén, de ez az együttműködés a következő szezonra már nem érvényes. Voltak és vannak is tervek, illetve egyeztetések arról, hogy az együttműködés valamilyen formában folytatódhasson, de mivel máig nem született egyezség a Kubala Akadémia és a Jámbor János által működtetett Vasas FC között, ezért az NB I-es klubnak a licenckérelem benyújtásához más megoldást kellett keresnie.

A Nemzeti Sport Online megtudta, hogy a Vasas FC az utánpótlás-bajnokságokban korábban Hegyvidék UFC-ként, míg a jelen szezonban Gerrzo Kft. néven futó utánpótlás-nevelő klubbal együttműködve képzelné el a jövőben az NB I-es csapat utánpótlását, és ez az elképzelés szerepel a Vasas FC NB I-es licenckérelmében is. A Hegyvidék UFC valamilyen formában egyébként már ebben a szezonban is együttműködött a Vasassal, a klub tulajdonosa, illetve ügyvezetője a Vasas korábbi labdarúgója, Geress Zoltán, s az edzők között további volt Vasas-játékosok találhatók, így Mónos Tamás és Zombori Zalán.

A Vasas FC-vel kapcsolatos múlt heti hírünk volt, hogy a klub a BLSZ I-re is benevezett, amely bajnokságban alighanem a Hegyvidék UFC-vel és a TF SE-vel együttműködve indíthatna csapatot. A Hegyvidék UFC ugyanis ebben a szezonban a TF SE utánpótlását adta. A Hegyvidék UFC ugyanakkor nem keverendő össze a BLSZ I-ben jelenleg 15. helyen álló Hegyvidék SE-vel.     

A Vasas FC ügyvezetője, Vancsa Miklós múlt heti érdeklődésünkre annyit elmondott, hogy várhatóan ezen a héten, szerdán tudnak tájékoztatást adni arról, hogy az utánpótlás versenyeztetése hogyan működik a következő szezontól, illetve, hogy élnek-e a BLSZ I-re korábban megkapott licenccel, és indítanak-e második csapatot a negyedosztályban.

A kérdés tulajdonképpen már „csak” az, hogy mi lesz a jelenleg a Fáy utcában működő Kubala Akadémia sorsa. Az egyik opció az, hogy mégis születik valamiféle megállapodás a Vasas FC-vel (ezért sem jelentette még be a Vasas FC a Hegyvidék UFC-vel küszöbön álló együttműködést), a másik, hogy a Kubala Akadémia elköltözik, és egy másik klubnak szolgáltatja a jövőben az utánpótlást, a harmadik pedig, hogy marad a Fáy utcában, de nem a Vasas FC-vel, hanem az anyaegyesülettel, az SC-vel köt együttműködést. Ebben az esetben tulajdonképpen kettéválna a Vasas utánpótlása (hasonlóan, ahogy ez Újpesten is van). Hogy végül a három közül melyik megoldás születik, az a héten talán kiderül…

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 10:04:14

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

93 éves koráig a Fradi minden hazai meccsén ott volt a lelátón • Az élete kész regény.

2018.12.10 22:38:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Értesüléseink szerint a BATE játékosa mellett egy ukrán középpályás ügyében is folynak az egyeztetések.

2018.12.10 16:28:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az olasz a forduló legjobbja, Böde a legbosszúsabb lecserélt, lánykérés és balhé Újpesten – legek.

2018.12.09 22:48:47

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Szomorú, de a mostani Haladás a mostani produkciójával a helyén van.

2018.12.09 12:31:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Felcsútról menesztetett szakember az utolsó nyilatkozatát adta a PAFC edzőjeként – mestermérlegek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS
HIRDETÉS