nemzetisport.hu 2015.06.15 13:09 Frissítve: 2015.06.15 14:06

Vasas: az MTK védőjét megvették, ajánlat Könyvesért

Az NB I-be feljutó Vasas labdarúgócsapata az előző szezonban a klubnál kölcsönben szereplő játékosok közül Hangya Szilveszter játékjogát megvásárolta az MTK-tól, és megegyeztek a folytatásról Vass Patrikkal és Bori Gáborral is.

A nyári felkészülést ma kezdő Vasasnál Vancsa Miklós ügyvezető adott tájékoztatást a Nemzeti Sport Online kérdésére a tavasszal a klubnál kölcsönben szereplő játékosokról.

Hangya Szilveszter játékjogát az angyalföldiek megvásárolták az MTK-tól, három évre ír alá, és megegyeztek a folytatásról Vass Patrikkal és Bori Gáborral is – velük két-két éves szerződést köthetnek, de Borinak még meg kell egyeznie a Diósgyőrrel, mert őt élő szerződés köti a DVTK-hoz (Vass megállapodása az MTK-nál lejárt). A KTE-től érkező Novák Csanád hároméves szerződést köt a Vasassal.

Mint arról beszámoltunk, három légiós is bizonyíthat a héten Szanyó Károly vezetőedzőnek az elefántcsontparti-olasz szélső, Seydou Bamba, a francia csatár, Mathieu Manset és a brazil védő, Bruno Camacho személyében, utóbbi azonban csak akkor érkezik tesztelésre, ha a Vasas nem tudja megszerezni a Győri ETO válogatott védőjét, Lang Ádámot.

Vancsa Miklós nem cáfolta, hogy Lang neve is szerepel a kiszemeltjeik között, és rajta kívül is több NB I-es játékossal tárgyalnak.

A Pécsről távozó kanadai Manjekar James, három kapus, Nagy Gergely (Dunaújváros), Pogacsics Krisztián (Győri ETO), Rózsa Dániel (Haladás), Nikházi Márk (DVTK) és a Debrecenbe, Diósgyőrbe és az MTK-hoz is hívott Könyves Norbert (Paks) is szerepel az angyalföldiek kívánságlistáján. A paksi szélsőért már konkrét ajánlatot is tett a Vasas.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL

Érkezők: Novák Csanád (KTE – szabadon igazolható), Hangya Szilveszter (MTK – kölcsön után végleg), Vass Patrik (MTK – kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Nagy Tamás (Siófok), Nagyházi Dávid (Dorog, ?), Orbán Soma (Baja, ?), Pál Dávid (Ajka, ?), Polényi Gábor (Siófok, ?), Szedlár Zoltán (Dorog, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Bori Gábor (DVTK – kölcsön után végleg?), Nagy Gergely (Dunaújváros), Pogacsics Krisztián (Győri ETO), Rózsa Dániel (szabadon igazolható, Haladás), Seydou Bamba (elefántcsontparti-olasz, Inter Leipzig – Németország, szabadon igazolható), Mathieu Manset (francia, Celtenham – Anglia, szabadon igazolható), Bruno Camacho (brazil, szabadon igazolható), James Manjekar (kanadai, PMFC), Lang Ádám (Győri ETO), Nikházi Márk (DVTK)
Távozók: Nagy Dániel (szabadon igazolható), Nagy Tamás (szabadon igazolható), Németh Gábor (visszavonult)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak: Vida Máté (érdeklődnek iránta: PAFC)
2020.04.08 23:10:12

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A korábbi világválogatott bízik abban, hogy májusra visszatérhet az élet az utcákra, a sporttelepekre.

2020.04.08 23:14:37

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

A Ferencváros egykori klasszisát a futball éltette, és az is vitte el örökre.

2020.04.08 22:57:18

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Játékáról sugárzott a szabadság.

2020.04.08 22:48:11

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Kozma István és Varga Zoltán április 9-én hunyt el. Egyikük napra pontosan ma ötven, másikuk éppen tíz esztendeje. A többi néma csend.

2020.04.08 10:02:40

Labdarúgó NB I H. K.

Az ügyvezető igazgató beszélt Giuseppe Sannino távozásáról, valamint a játékosok fizetéséről is.