nemzetisport.hu 2015.06.15 10:22 Frissítve: 2015.06.15 14:37

Vasas: a KTE gólvágója és a Fiorentina neveltje is ott edzett

Az élvonalba visszajutó Vasas ma délelőtt elkezdte a felkészülést, a csapattal készült Novák Csanád, aki Kecskemétről érkezik az angyalföldiekhez.

Angyalföldön elkezdődött a felkészülés

Az első edzésen az új társakkal együtt edzett a legutóbbi idényben öt gólt szerző Novák, akinek esetleges szerződtetéséről korábban beszámoltunk. A játékossal megszületett az egyezség, hamarosan aláírhatja három évre szóló szerződését.

Novák mellett két új légiós is csatlakozik a csapathoz. Egyikük, az elefántcsontparti-olasz szélső, a Fiorentinánál nevelkedő Seydou Bamba délelőtt már együtt edzett csapattal, a francia csatárt, Mathieu Manset-et délutánra várják.

KISZEMELTEKBŐL NINCS HIÁNY
Lang mellett Könyves Norbert, Manjekar James, Nikházi Márk, Rózsa Dániel és Nagy Gergely is a kiszemeltek között – erről itt olvashat bővebben!

Bambát az elmúlt években többször kölcsönadta a Fiorentina, játszott Máltán, illetve olasz és német alacsonyabb osztályú csapatokban is, legutóbb a német Inter Leipzignél, jelenleg szabadon igazolható. A metzi születésű Mathieu Manset az elmúlt években angol alacsonyabb osztályokban szerepelt, legutóbb a Celtenham Townban futballozott. A tervek között szerepel még egy brazil belső védő, az előző szezonban a hazájában játszó Bruno Camacho, aki korábban a belga élvonalbeli Lierse-ben is megfordult. Az ő érkezése attól is függ, hogy sikerül-e megegyezni a Győri ETO-ból kiszemelt Lang Ádámmal. Az említett külföldi játékosok szerződtetéséről a hét végéig dönthet a Szanyó Károly vezette szakmai stáb.

Vancsa Miklós ügyvezető ugyanakkor a Nemzeti Sport Online kérdésére hangsúlyozta, elsősorban magyar játékosokban gondolkodnak, két-három légiósnál több biztosan nem érkezik a nyári szünetben.

A Vasasnál tavasszal kölcsönben szereplő játékosok részt vettek az első edzésen, Hangya Szilveszter játékjogát a klub megvásárolta az MTK-tól, három évre ír alá, és megegyeztek a folytatásról Vass Patrikkal és Bori Gáborral is – velük két-két éves szerződést köthetnek, de Borinak még meg kell egyeznie a Diósgyőrrel, mert őt élő szerződés köti a DVTK-hoz (Vass megállapodása az MTK-nál lejárt).

Az eldőlt, hogy Nagy Dániel távozik, nem marasztalják a 30 éves középpályást (ezt a klub hivatalos honlapján is bejelentette), a tavasszal más klubnál kölcsönben szereplők sorsa pedig még kérdéses.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL

Érkezők: Novák Csanád (KTE – szabadon igazolható), Hangya Szilveszter (MTK – kölcsön után végleg), Vass Patrik (MTK – kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Nagy Tamás (Siófok), Nagyházi Dávid (Dorog, ?), Orbán Soma (Baja, ?), Pál Dávid (Ajka, ?), Polényi Gábor (Siófok, ?), Szedlár Zoltán (Dorog, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Bori Gábor (DVTK – kölcsön után végleg?), Nagy Gergely (Dunaújváros), Pogacsics Krisztián (Győri ETO), Rózsa Dániel (szabadon igazolható, Haladás), Seydou Bamba (elefántcsontparti-olasz, Inter Leipzig – Németország, szabadon igazolható), Mathieu Manset (francia, Celtenham – Anglia, szabadon igazolható), Bruno Camacho (brazil, szabadon igazolható), James Manjekar (kanadai, PMFC) Lang Ádám (Győri ETO), Nikházi Márk (DVTK)
Távozók: Nagy Dániel (szabadon igazolható), Nagy Tamás (szabadon igazolható), Németh Gábor (visszavonult)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak: Vida Máté (érdeklődnek iránta: PAFC)
2019.10.11 20:16:06

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR, FÖLDI IMRE

A kilencszeres bajnok legenda 75 évről, Marseille-ről, Brezsnyevről, tankról, Varga Zoliról, Törőről.

2019.10.11 22:56:56

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Split után, Cardiff előtt – az eddigi Double Pass-auditok sporttudományi és teljesítménymenedzsment elemzése.

2019.10.07 19:16:36

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

Százharminc esztendeje született Schlosser Imre, a karikalábú futballsztár.

2019.10.08 19:12:37

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Honvéd legendás kapusa, Faragó Lajos hagyatékából lélegzetelállító fotók kerültek elő.

2019.10.08 20:25:02

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Önmagában a lebonyolítás, illetve a létszám nem oldja meg labdarúgásunk gondjait.