Vasas: válogatott kiszemelt csatlakozott a csapathoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.22. 07:29
A Vasas labdarúgócsapata három kapussal utazott el Bükfürdőre edzőtáborozni, de a Sturm Graz elleni szerdai, 0–3-as félidő után 4–3-ra megnyert meccsen feltűnt egy negyedik kapuvédő is, aki ráadásul nem is ismeretlen Magyarországon.

Bükön edzőtáborozik a Vasas, amelynél továbbra is kerettag Vukasin Polekszics, sőt a montenegrói kapus védte szerdán a kaput a Sturm Graz elleni tesztmérkőzésen.

A légiós elvileg június 30-ig marad a fővárosi klubnál, és vasárnap elutazott az összetartásra is, amelynek keretében első felkészülési mérkőzését az ausztriai Kumbergben játszotta az angyalföldi együttes.

A találkozó elején Vaskó Tamás megsérült, nem folytatta, így a napokban igazolt Vít Benes bemutatkozhatott új csapatában. A Sturm támadásainál azonban a cseh légiós sem védekezett hatékonyan, az osztrák ellenfél a 37. percben már a harmadik gólját szerezte.

Bár a Vasas az előzetes tájékoztatás szerint három kapussal utazott Bükre, a tesztmérkőzés második félidejében a negyedik, Lubos Kamenár állt be a gólvonalra. A 30 éves, kétszeres szlovák válogatott labdarúgó 2013 és 2015 tavasza között 37 bajnokin védett a Győri ETO-ban, bajnoki címet és ezüstérmet szerzett, s a zöld-fehérekkel a nemzetközi kupában is játszott. A legutóbbi szezonban a Slask Wroclaw légiósa volt, de miután kilenc bajnokin 19 gólt kapott, több meccsen már nem adtak neki lehetőséget a lengyel élvonalban, így nem lenne meglepő a távozása.

A Sturm ellen cseppet sem futballozott megilletődötten, miként Benes sem, aki a második félidő közepén Ádám Martin szögletét követően fejessel szépített.

Néhány perccel később Vida Máté gyönyörű gólt lőtt 30 méterről, aztán a 82. percben Ádám Martin tizenegyesből egyenlített, sőt a 89. percben Murka Benedek a győztes gólt is megszerezte.

VIDA BOMBAGÓLJA

A Vasas a mérkőzés után visszautazott Bükre, szombatig a Vas megyei település edzőkomplexumában folytatja a felkészülést. Következő tesztmérkőzését szombaton a Haladás ellen játssza.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Sturm Graz (osztrák)–Vasas 3–4
Kumberg (Ausztria)
Vasas: Polekszics (Kamenár) – Debreceni (Király B.), Vaskó (Benes), James – Murka, Vida M., Kleisz (Czingráber), Hangya – Saglik (Szivacski), Pavlov, Remili (Ádám)
G: Alar (23.), Zulechner (30.), Röcher (37.), ill. Benes (68.), Vida M. (73.), Ádám (83. – 11-esből), Murka (88.)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Vít Benes (cseh, FK Jablonec – Csehország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Czingráber Máté (BFC Siófok, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Dusan Brkovics (szerb, DVSC), Hidi Patrik (Honvéd, lejár a szerződése), Iszlai Bence (Haladás, lejár a szerződése), Lubos Kamenár (szlovák, Slask Wroclaw – Lengyelország), Pekár László (Puskás Akadémia)
Távozók: Korcsmár Zsolt (Midtjylland – Dánia, szabadon igazolhatóként), Novák Csanád (Mezőkövesd), Osváth Attila (debreceni kölcsön után Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vukasin Polekszics (montenegrói, Békéscsaba)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Berecz Zsombor
(Ferencváros; Genoa, Sassuolo és Atalanta – Olaszország; Hertha BSC és Hoffenheim – Németország, Lengyelország), Kire Risztevszki (macedón, Videoton)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik