Újpest: véget ért a törökországi mizéria, hazaért a csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.22. 12:42
null
Több napos késéssel ugyan, de sikerült hazaérkeznie az Újpestnek Törökországból (Fotó: facebook.com/kabat.peter)
Az Újpest NB I-es labdarúgócsapatánál 12 naposra tervezték a törökországi edzőtáborozást, a lila-fehérek szerdán jöttek volna haza, de néhány napot még Antalyában kellett „vesztegelniük”, és csak szombat este érkeztek meg Budapestre. De legalább megjöttek…

Mint azt megírtuk, a gárda az eredeti tervek szerint szerdán (a 13. napon) indult volna vissza Budapestre, ám a zord időjárási viszonyok miatt Antalyában ragadt, nem tudott Isztambulba repülni, mert a város repülőtere a nagy havazás miatt nem fogadott járatokat.

A török légitársaság csütörtökön képtelen volt a csapat számára elegendő helyet biztosítani a repülőgépen, így további napot csúszott a hazaindulás. Eközben – a kényszerű maradás miatt – Milos Bogicsevics erőnléti edző a szálloda edzőtermében különféle gyakorlatokkal igyekezett a játékosok izmait formában tartani. Péntek délelőtt a stáb saját költségén műfüves pályát bérelt, labdás, valamint technikai edzést tartott az elhúzódó várakozás közepette.


A légitársaság közben elkészítette a hazainduláshoz szükséges beszállókártyákat, így biztossá vált, hogy szombaton végre hazautazhat a csapat. Este sikerült épségben megérkezni Budapestre – igaz, az edzőtábor a tervezett tizenkét nap helyett tizenhatra nyúlt el (emiatt le kellett mondani a szombatra tervezett felkészülési mérkőzést a KTE ellen).

A játékosoknak nem lesz sok idejük a pihenésre, a vasárnapi szünnap után hétfőn 11-től már edzés várja őket a Szusza Ferenc Stadionban, február 28-án, szombaton pedig a bajnokság is elkezdődik, az Újpest 18.30-kor a tabella utolsó helyén álló PMFC-t fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik